Doe eens gek: bestel direct bij je lokale buitensportwinkel!

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hoi allemaal,

Ook in Nederland gaan er nu veel winkels dicht (in Spanje hebben we dit al een tijd geleden gehad inmiddels) en als geen ander weet ik hoeveel impact dit kan hebben op de lokale buitensportwinkel. Zeker nu net de kerstdagen voor de deur staan.

Maar wist je dat veel lokale buitensportwinkels wél gewoon (geheel COVID-vriendelijk) een bestelling bij je langs kunnen brengen? Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Doe dus eens gek deze feestdagen en plaats een bestelling bij je lokale buitensportwinkel in plaats van bij de grote online spelers. Je helpt ze er enorm mee en het geeft je bovendien een prettig gevoel dat je elkaar een handje helpt.

En voor de duidelijkheid: geheel tegen de normale regels van het prikbord in nodig ik elke Nederlandse buitensportwinkel van harte uit om hun eigen website (en eventuele speciale aanbiedingen) als antwoord op dit bericht te promoten. Maar uiteraard mag jij er als bezoeker ook zelf voor kiezen om je lokale buitensportwinkel hier in het zonnetje te zetten!

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kwalificeer denk ik ook als kleine, lokale (al heb ik geen fysieke vestiging) onderneming. Ik verkoop heerlijke outdoormaaltijden met oog voor duurzaamheid en gezondheid. Zoals gelukkig velen hier al weten! Maar ook koffie, branders en accessories. Kortom; alles rondom eten. Helaas is de vraag naar deze maaltijden vrij beperkt nu we niet op lange buitenlandse wandelingen kunnen - maar wie weet lekker voor een mooie wandeling in Nederland nu de horeca dicht is!

Www.starthiking.nl/maaltijden
 

Bijlagen

  • Kathmandu Bezorgservice.JPG
    Kathmandu Bezorgservice.JPG
    88,6 KB · Weergaven: 50
Veel winkeliers beginnen het toch moeilijk te krijgen nu. Denk bijvoorbeeld aan de wintersportcollectie, je moet maar afwachten of de wintersport zich zelfs volgende winter wel herstelt. Al de veldsporten die nu stilliggen. In België kan je dus wel coronaproof winkelen, maar hier en in Duitsland dacht ik, niet Alleen op afspraak. Misschien zouden kleine winkels gesteund moeten worden om toch iets van een webwinkel op te gaan zetten dat is ook later van belang en anders redden ze het niet. Mensen weten ook de weg daartoe vaak niet, je kan ook als kleine winkelier best iets doen op dat gebied.

Uit de NOS coronablog vandaag:

Ook bij verbod gaan winkels toch weer open, 'niets meer te verliezen'
Steeds meer winkeliers zeggen dat ze volgende week hun deuren weer openen, ook als het kabinet vanavond op de persconferentie bekendmaakt dat ze voorlopig nog dicht moeten blijven. "We horen het in heel Nederland, van Zeeland tot Friesland, tot in Limburg", zegt een woordvoerder van brancheorganisatie INretail.

Een winkeliersvereniging in Klazienaveen, met 140 leden, zegt dat winkels in het dorp op 2 maart sowieso weer opengaan.

"Ik begrijp de ondernemers die met hun rug tegen de muur staan. Ze zijn alles al kwijt, ze hebben niets te verliezen", zegt de woordvoerder van INretail. "Dit is wat er gebeurt als je perspectief verliest. Ik zie overal ondernemers wanhopig contact zoeken met burgemeesters. Die onmacht wordt overal in Nederland gevoeld."

De meeste sport- en kledingwinkels hebben te maken met een omzetdaling van 60 tot 100 procent. Er staan 50.000 banen op de tocht.

Toch roept INretail winkeliers niet op om hun deuren te openen, want overtreding kan een boete van 4000 euro opleveren.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan