Doe jij ook elke dag een goede daad?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Vergeet ik zelf te zeggen dat ik ook nog steeds padvinder ben, nu al een tijd padvindsterleiding..

Groeten Henkjan
 
Ja, wij djib, djib, djib! enz. Van 8-11 jaar ben ik "welp" geweest met snel afwaaiend petje en later met 2 gouden banden om de arm. Ik herinner me veel sluipen en crossen door de bossen. Kamperen was er nog niet bij, dat was voor de oudere groep. Maar mijn liefde voor het buitenwerk komt van 2 years in the army, toen nog met bivakken in midden-Frankrijk. Dan komt er een moment dat je denkt: " Dit moet later lichter en leuker kunnen!"

Groeten,

Boelo
 
Ja, hier een oud bever, welp, verkenner en rowan en wereld Jamboree-ganger. Op mijn 16e ermee gestopt maar nog altijd veel buiten te vinden. Pas nog overwogen om leiding te worden maar door drukte toch niet gedaan...

Groeten Damien
 
>En hier een ex-kabouter!

Yups, ikke ook. De zwengelpomp achter het gebouw (paalkamperen), het slapen in de kampzalen (kamperen bij de boer), struinen door het bos (hiking ten top) en in de vingers snijden bij het kilo's aardappelschillen voor iedereen (vandaar mijn voorliefde voor gedroogd voer). :) ;-)
 
Landverkenner bij de Ruwaard van Putten groep in Spijkenisse geweest, alweer lang geleden: daar mijn eerste outdoorervaringen opgedaan zoals slapen in een tent (Zeg maar gerust verbijsterd wakker liggen) droppings, kaartlezen, kampvuur etc..

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hier nog een met 15 jaar scoutservaring. Alle jeugdtakken doorlopen en nog paar jaartjes leiding gegeven. Eens scouting in je bloed zit raakt het er nooit meer uit :D
 
Gezellig zo, ouwe-jongens-krentenbrood. Maar doen jullie nou ook nog elke dag een goede daad??

Groetz,
Dennis

- Zoals een vriend van de Willem de Zwijger groep (Dordrecht) ooit zei: scouting is als in je broek plassen; het geeft een warm gevoel, maar dat duurt maar heel kort -
 
>Gezellig zo, ouwe-jongens-krentenbrood. Maar doen jullie nou
>ook nog elke dag een goede daad??

Niet bewust. Maar ik ben schijnbaar zeldzaam positief en lach bijna altijd zolang ik niet in een groep ben. Das toch ook een goeie daad?

Overigens ben ik wel zoiemand die dr handen aan ieder dier moet hebben wanneer er iets is. Een kraai met gaapworm langs de weg? Anna sjouwt ermee naar de DA. Een schaap met dr hasses klem in het gaas? Anna struint de wei wel in. Een dier (bijna) aangereden? Anna staat dwars op de weg om erger te voorkomen.

Ik snap niet dat mensen zóvaak en zó onverschillig door kunnen rijden/lopen, zèlfs als ze het wel gezien hebben (want vaak ziet men het niet eens). Als er een mens in nood is, dan staat wel iedereen er omheen, en meestal alleen maar te kijken, maar het wordt wel opgemerkt, maar dieren - ho maar.

"Adem in, adem uit, adem in, adem uit..." Hmmm, zeldzaam positief he? Ik moet er nog een beetje aan werken. :)
 
Ik ben ook nog lid van scouting (en noem het geen padvinderij!). Begonnen als welp (waren nog geen bevers) en alle stadia doolopen. Nu iets van plus-scout of stam oid. Nog actief tussen kerst en oudnieuw met een houthakkamp (in Alphen NB), bij de landelijke Explostam en bestuurslid van de stichting kinderkampen de Delftsche Zwervers.

Doe niet bewust elke dag een goede daad, onbewust wel regelmatig.

grtz
Henk - afgelopen vrijdag een libelle van de verdrinkingsdood gered in de Biesbosch...
 
Hi,

ook al weer heel erg lang verbonden aan de scouting, na vroegtijdig te zijn begonnen bij de welpen (waren nog geen bevers toen) via alle speltakken terecht gekomen bij de leiding van de verkenners, nu voornamenlijk Stam en af en toe een handje toesteken bij een speltak die staat te springen om handjes...

En elke dag een "goede daad doen" heeft niet veel met een scouting achtergrond te maken, meer met goed fatsoen.

Vaandrig Bas ;)
 
1 dag, die jongens durfden het bos niet echt in en toen ben ik afgehaakt..

(foute opmerking denk ik, maar wel eerlijk waar):)

gr. Joop
 
Jaren op de Padvinderij gezeten, Welp, verkenner en stan, echter toen het steeds meer scouting werd en minder padvinderij ben ik afgehaakt. Zat bij de Kaninefaten in Lisse, een van de laatste groepen die nog in korte ribbroek, grijze sokken met groene kwasten en kaki-overhemd liepen. Toen het meer frobelen en knutselen werd op patrouillewedstrijden ipv pionieren,hiken en kabelbanen ging de lol er voor mij af.

Oh ja over de goede daden.. dagelijks nog... al is het alleen al door mijn beroep...

Chris
 
>>echter toen het steeds meer scouting werd en minder
>padvinderij ben ik afgehaakt.

Zit daar verschil in dan? Ben weliswaar uit de tijd van na de naam padvinderij, korte broeken en petjes, maar volgens mij zijn de activiteiten redelijk hetzelfde gebleven.
Wij (Woudlopers Zeist) doen nog steeds aan pioneren, hiken en kabelbanen:)
Knutselen doen we eigenlijk nooit, maar dat ligt misschien meer aan ons als leiding.

Niet dat bovenstaande ook maar iets met goeie daden te maken heeft trouwen, maar vroeg 't me gewoon af..:+
 
Het is een beetje groepsafhankelijk denk ik, Wilco heeft 4 jaar hier bij de Jeanne dÁrc in Halsteren gezeten en ALS er eens werdt gehiked/gekampeerd en zo zat meestal ik daar achter tijdens vader-zoon weekenden en zo.
Ze hebben wel veel andere leuke dingen gedaan natuurlijk, essentie is uiteindelijk toch dat ze in een groep leren functioneren. Daar zijn verschillende manieren voor natuurlijk.


Hahahaha, een vader-zoon weekend waarbij de leiding spontaan besloot on in het bosje bij het clubgebouw te gaan slapen...
Dikke rol landbouwplastic gehaald, de meest mooie creaties gezien maar ik heb snel even mijn tarpje opgehaald.:)

De volgende ochtend: vaders met rooddoorlopen slaapogen, niet of nauwelijks geslapen natuurlijk wegens de "enge" geluiden etc in zo'n donker bos...
Wilco en ik zijn om 9 uur gewekt, of we nog mee wilden doen..., allebei de hele nacht geslapen als een roosje..

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ja dan noem je ook een groep....

maarja idd licht weldegelijk aan de groep/ lei(ij)ding denk ik, zoals ze bij de DELMO pionieren met strikjes als eindknoop zo winnen ze bij de Zoom natuurlijk kookwedstrijden met aangebakken eten...

Zelf als leiding ben ik wel voor meer actieve programma's, van pionieren (hmm, arbo....), kabelbanen (vet over de zoom) tot een leuke nachthike.

En ja eens een keertje moeder zoon weekeind gedaan ipv vader/ zoon....

kon ineens nix meer, want "dan word ie vies" tot "voetbal te gevaarlijk"....

Maar "wilt kamperen" met vaders is idd altijd wel hilarisch! :D

Bas
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Wij waren ook altijd van de meer actievere programma's (Scouting Steenbergen), pionieren, wandelen, maar ook papiermachee, fotografeerexperimenten, beeldhouwen, excursies, kleien, houthakken, enz. enz.

Ik heb er in ieder geval leren houthakken, kamperen, hiken, koken, pionieren, met zware rugzak lopen, enz. Altijd handig IRL... :)

Bij de explo's hadden we ±1x per maand een weekend of iets soortgelijks.

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan