dolemieten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sheldon

Guest
wie kan mij helpen aan info over italiaanse dolimieten. ik wil van de zomer trektochten gaan maken van 4 dagen en dagtochten vanaf kleine campings.
weet iemand leuke routes, zwaarte maakt niet uit, maar ik neem twee honden mee en die kunnen niet over klettersteigs en glesjers.
veder ben ik dus op zoek naar kleine camping, geen luxe en waar honden zijn toegestaan.
heeft iemand tips
alvast bedankt
 
Tja, het is een prachtig gebied, wij zijn er afgelopen september geweest, maar het is al een kunst om een camping te vinden waar je met een tentje KUNT staan, van die kleine natuurcampings zoals je ze in b.v. scandinavie hebt zijn we zeker niet tegen gekomen.

De enige camping met een apart tentenveldje was in Cortina D'Ampezzo, camping Cortina (geloof ik) , die zit wel midden in de wandelroutes, maar of er honden mogen komen durf ik je niet te zeggen.

Succes !
 
Er zijn wel wat meer campings, maar over het algemeen vrij luxe en kostbaar. Er is bijvoorbeeld een camping in Moos/Sesto, waar je gewoon met een tentje én de honden naar toe kunt: http://www.camping.it/italy/altoadige/sexten/. De camping ligt op zo'n 1535m en kijkt uit de Croda Rossa (Rotwand) van de Dolomiti di Sesto (Sextener Dolomiten). Op de camping en in het hele gebied Alto Adige (Südtirol) wordt naast Italiaans ook Duits gesproken. Het natuurgebied rondom is met name in juli/augustus vrij druk, maar dat is overal in Italië: iedereen gaat zo'n beetje tegelijk met vakantie.

Aan de andere kant van de Sextener Dolomiten ligt Cortina d'Ampezzo en daar ligt camping Olimpia, aan de voet van de Col Rosa en de Punta Fiames. Wat meer naar het noorden ligt Dobbiaco (Toblach) en ook daar ligt een camping Olympia. Van deze campings weet ik niet veel, ik ben er nooit geweest. Via de plaatselijke vvv's kun je vast meer gegevens vinden.

Er zijn nog veel meer Dolomiten-gebieden, zoals bijvoorbeeld de Rosengartener Dolomiten. Net ten oosten van Pozza di Fassa, in het San Nicolodal ligt camping Vidor. Vrij luxe, mooie uitvalsbasis voor dagtochten en honden toegestaan, helaas redelijk aan de prijs.

Wij hebben zelf ook nooit een mini-camping of iets dergelijks gevonden, misschien bestaan die in Italië niet. Voor wat betreft de honden hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn talloze mogelijkheden om dagtochten te lopen en zelfs uitgebreide trektochten waarbij je geen klettersteig of gletsjer over hoeft. Onze Tervurense herder heeft al heel wat kilometers in de Dolomiten gelopen, slechts één keer heb ik hem een klein stukje hoeven dragen: bij een kort laddertje van vijf meter kon hij geen omweg vinden om bij ons te komen, voor de rest vond hij zelf altijd een voor hem geschikte weg.

Voor wat betreft wandelkaarten van de Dolomiten: ik ben zelf erg tevreden over de Tabacco-kaarten. Goed gedetailleerd, schaal 1:25.000, tegenwoordig met UTM-grid voor de gps-gebruikers en redelijk van prijs: De laatste kaart draagt nog het prijsje: 5,16 euro/10.000 lire. Om wandelingen vooraf te plannen zijn er natuurlijk de wandelgidsjes van Kompass en Rother, waarbij ik zelf toch voor de laatste zou kiezen. Ik heb van allebei de uitgevers gidsjes, maar loop liever met Rother.

Veel plezier in Italië,

Peer
 
ik ben afgelopen najaar op een heel mooie camping geweest, in mei niet geopend.
hij heet Eden in Falcade, ligt vlakbij Moena, email adres: edenk@tin.it . honden welkom.
een camping voor italiaanse begrippen heel sober (wel maximaal vijftig meter lopen naar de dichtstbijzijnde toiletten en niet eens overal warm water!!! ;)
maar goed, je had al begrepen dat je je standaarden moet bijstellen als je naar italie gaat.
op deze camping, in een prachtig berggebied gelegen (hier ga ik ook altijd snowboarden) staan veel wandelaars en klimmers. ook wel italiaanse gepensioneerde paddestoelenzoekers trouwens, met hun onafscheidelijke caravan. maar iets minder schreeuwerig en compleet voorzien van alle gemakken.
kosmos heeft een boekje uitgegeven: rustiek kamperen in noord en midden italie, waarin deze camping staat. wij hebben dit boekje gebruikt om de typisch italiaanse campings te vermijden, maar zelfs hiermee bleek dit erg moeilijk. dit was zo ongeveer de enige uitzondering die wij gevonden hebben.
maar we hebben 'm dan ook vooral gebruikt voor toscane, zijn niet zo lang in de dolomieten gebleven. vandaar dat ik ook geen leuke routes voor je heb. succes!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan