Dolomieten Alta Via 1


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,

Via de zoekmachine heb ik de vorige topics over dit onderwerp doorgespit, maar deze waren gesloten. Ik heb echter nog wat vragen en toevoegingen.

LITERATUUR

-Rother Wanderfuhrer, Dolomiten Hohenwege 1-3, Franz Hauleitner (Duits)
-Cicerone, 'Treks in the Dolomites' (engels)
-Op Pad 5 - 2004, http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/reizen/infoblad/altavia.nl.html (nederlands)

KAARTEN

* Kompass nrs 55, 57 en 77, 1:50.000
* Tabacco nrs 03, 024, 025 en 031, 1:25.000
* Tabacco nrs 1 en 4, 1:50.000

TRANSPORT

* per trein naar beginpunt: Amsterdam/Utrecht -> Munchen (NS hispeed) -> Fortezza/ Franzensfeste (Eurocity) -> Dobbiaco/Toblach (lokale stoptrein) -> per bus naar Lago di Braies/Pragser Wildsee

* per trein vanaf eindpunt: Belluno -> Padova (lokale stoptrein) -> Milaan Centraal (EuroStar Italia) -> Utrecht/Amsterdam (NS Hispeed)

Treinkaartjes voor het traject t/m Fortezza/ Franzensfeste zijn verkrijgbaar via www.nshispeed.nl. Kaartjes voor het laatste stuk moeten lokaal gekocht worden.

OVERNACHTEN
Alleen toegestaan in hutten, zie info via LITERATUUR.

VOEDSEL

Hierbij ga ik er van uit dat ontbijt en avondeten in de hut verkrijgbaar zijn.

Maar, wie weet hoe het zit met de verkrijgbaarheid van lunch/tussendoortjes? Is dit via de hut verkrijgbaar, is er onderweg bevoorradingsmogelijkheid (bv bij Pso di Falzarego) of is het raadzaam dit allemaal mee te nemen?

WATER

Op de kaart zie ik redelijk wat stroompjes, maar hoe vaak kom je ongeveer water tegen onderweg (zal wrs wel van sneeuw en temp afhangen, maar +-)? We overwegen nl om een waterfilter mee te nemen en wat vaker water te tappen ipv alles voor een dag mee te zeulen.

FOTOGRAFIE

Een belangrijk deel van onze vakantie zal ook bestaan uit fotografie, iemand nog specifieke tips voor deze tocht?

Nou, hopelijk zijn mensen die zich ook orienteren op deze tocht weer wat wijzer en kunnen mensen die deze tocht al gelopen hebben nog nuttige info toevoegen :)

mvg Suzanne
 
Hi Suzanne,

Ik begrijp dat je de alta via nog wilt gaan lopen en nog op zoek bent naar wat laatste info?

Voedsel:
Alle hutten die je onderweg tegenkomt zijn van het toeristische soort. In de zomer zijn ze allemaal open, in de winter slechts een paar. Kijk op bv hutten.be of CAI.it naar openingstijden.
In alle hutten kan je eten,drinken en versnaperingen kopen. Ook lunchpakketten. Men zal er blij mee zijn, want daar zit een groot deel van hun verdienste.
Overigens is reserveren in het hoogseizoen aan te raden. De alta via en de dolomieten zijn vrij populair.

Water:
Ik zou niet teveel rekenen op water onderweg wat je kunt drinken. er zijn wel meertjes en stroompjes, maar het is over het algemeen een dicht belopen gebied en ook veel dieren lopen en schijten hier rond. Ik zou het niet doen en bovendien liggen de hutten op redelijke afstand van elkaar, zodat je vaak na twee/drie uur lopen al weer een hut tegenkomt met mogelijkheid om je water voorraad aan te vullen. 1ltr per persoon is meer dan genoeg.

Fotografie:
Ik zag hier laatst een link aangeprezen van een goede website met tips voor bergen fotografie:
http://www.luminous-landscape.com/tutorials/mountain-climbing.shtml


Veel plezier, Jaap
 
Ik ga de 20ste, en wil mijn auto in Belluno neerzetten. Kan ik gemakkelijk diezelfde dag nog naar lago di Braies gaan?
Ik kan ik hier ook zien wie nog meer interesse in deze tocht heeft?

Raoul
 
Hey,

We gaan alta via inderdaad nog lopen; tussen 5 en 20 sept, dus dan zouden de hutten nog (net) open moeten zijn en het weer nog goed (hoewel je natuurlijk altijd moet kijken naar voorspellingen en aanwezigheid van sneeuw).

Eten: Pff, wordt helaas wel een duur grapje om in de hutten te overnachten en eten.. vandaar ook de vraag of we evt tussendoor kunnen bevoorraden (en ivm gewicht).

Fotografie: goede tip! mooie foto`s.. :)

gr Suzanne
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan