Donsjas - Mountain Hardwear verwarring


Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

In de 3e week van april ga ik voor mijn werk een aantal dagen naar de VS (Detroit), en dat lijkt me een mooie gelegenheid om eens wat buitensportkleding te shoppen.
Nou zat ik zo eens te kijken naar de donsjassen en ik zag bij REI de Mountain Hardwear Sub-Zero Down jacket ($165) en de SL Sub-Zero Hooded jacket ($275).
Probleem is even dat ik de naamgeving wat verwarrend vind in combinatie met de prijs:
1) Mountain Hardwear noemt deze jassen "Below Zero" en niet "Sub-Zero"...is dat echt wel dezelfde jas?
2) Als een jas $165 kost kan ik me nauwelijk voorstellen dat een capuchon $110 extra costs. Er moeten dus meer verschillen zijn tussen bovengenoemde jassen....waar staat die "SL" voor??

Ik zoek me suf op internet, maar kan het (nog) niet vinden. Iemand die licht in de duisternis kan werpen?
Wat me trouwens ook opviel, de MH Phantom Jacket kost ongeveer hetzelfde en is aanzienlijk lichter in gewicht. Is een Phantom jacket een betere koop dan een Sub-Zero SL...(behalve dan het gewicht), of maakt dat niet uit?
Zag dat de Below-Zero SL in NEderland €300 kost...als dit inderdaad dezelfde is als de Sub-Zero SL van $275 lijkt me dat best een aardige koop...:)

Groetzels,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


ALs je het vraagt...vind je zelf een deel van het antwoord.

De SL versie is waterdicht...de gewone versie alleen waterafstotend.

Maar de rest van de vragen blijft open :)

Dennis
 
Hoi Dennis,

Mijn MH Phantom gaat ws mee van t weekend als ie bij jou of Syl nog in de flightbag erbij past, mag je best even aan voelen hoor ;) .

En dat waterdicht enzo, tja, als t regent doe ik er gewoon mn gtx overheen. Ok, ziet er niet uit, maar anders heb ik 2x een waterdichte laag bij me en dus meer gewicht....

Groetjes en succes,
Petra
 
Dennis,

Ik heb een MH Sub Zero Jacket, dus je kunt die van mij komend weekend wel even uit proberen. Die gaat namelijk zeker mee in de auto :)

Raymond
 
Heb ondertussen effe gechat met mensen van de backcountry.com en zover zij wisten is het inderdaad dezelfde jas, maar wordt-ie in de VS en Canada verkocht als Sub Zero, en in Europa als Below Zero. Waarom dat zo is, wisten ze niet. Heeft niks met marktbescherming of zo te maken, want ze zeiden dat als ik bij hun een Sub Zero zou bestellen ze deze gewoon naar Europa kunnen verzenden (wat niet met alle merken kan).
Afijn, heb nu een mailtje naar Mountain Hardwear gestuurd om te vragen hoe dat zit...

Groetzels,
Dennis
 
Goedenmorgen Dennis,

Below en Sub zijn de zelfde items. De SL toevoeging geeft aan dat de buitenstof waterdicht is tot een waterdruk van 10 meter (Conduit SL). de schotjes zijn gewoon in de buitenstof gestikt. Dus op de naden die je aan de buitenzijde ziet zitten is er geen waterdichtheid. We gebruiken toch een waterdichte buitenstof vanwege smeltende sneeuw, hagel en lichte regen. Maar ook voor als je in sneeuwhol zit en je tegen de muur aanzit.

Het Phantom jck is iets minder sterk, maar wel een nog betere donskwaliteit. Tevens is het Phantom jck niet met een SL conduit laminaat of coating bewerkt.

mvg
Bryan
www.2elements.eu
 
>....maar
>wordt-ie in de VS en Canada verkocht als Sub Zero, en in
>Europa als Below Zero. Waarom dat zo is, wisten ze niet.....

Dennis,

Ik denk dat dat te maken heeft met dat zij niet met een metrisch systeem werken :+

Eins
 
Hoi Dennis,
MH heeft in de eerste serie SubZero's en ook de parkaversie daarvan geen tussenshotten gebruikt.
Het zou dus een oudere jas kunnen zijn.

En bij deze versie liepen op de mouwen de tunnels helemaal door waardoor dons bij de ellebogen en bovenarmen helemaal naar beneden zakt.

Dus als je gaat shoppen even checken of navragen.

Groeten Luc
 
Hola!

Afijn, alle verwarring is geeindigd met wat serieus shoppen in de VS.

Heb voor me zelf een MH Phantom jacket gekocht, maatje XL want die was lang genoeg :) Prijs: een luttele US$219, da's 140 euris...
Kwamen voor Lupita nog in de uitverkoop een MH Subzero SL Hooded Parka tegen, in haar maat in de fijne kleur lila...voor slechts US$105..en da's 65-70 eurootjes.

En nou zit ik met 30+ graden in Morelia, Mexico....best handig, zo'n donsjas :+

Groetzels,
Dennis
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan