Donsjas van A-merk of Decathlon? Ervaringen / suggesties?

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Het is nog wel even afwachten hoe deze jacks op de langere termijn presteren natuurlijk.

De klant reviews van dat endeavor jack zijn wel geweldig.
 
Ik ken Aerogel wel uit de bouw. Daar is het het op één na beste isolatiemateriaal. Beste is vacuumisolatie.

Ik ben bij aerogel voor kleding vooral benieuwd naar of het te comprimeren / op te vouwen is. Ik heb het vermoeden dat het bij meermaals buigen gaat breken.
 
Vaccuum is niet echt een materiaal natuurlijk ;-)

Wat ik er van begrijp is Aerogel niet 1 materiaal maar een groep van materialen. Sommige zijn wel flexibel en buigzaam. In de bouw zullen de stuggere materialen gebruikt worden.

Aerogel lijkt een soort sponsachtige substantie. Ik ben benieuwd hoe het reageert als het langere tijd wordt ingedrukt. Die reviews van dat endeavor jack zijn allemaal zéér positief. Niet alleen de klant reviews maar ook de outdoor review sites. Ik ga later dit jaar naar de USA; misschien koop ik er wel een.
 
Ik had al eens over aerogel gelezen, maar it didn't ring a bell toen ik hier de naam weer las. Opnieuw opzoeken dus, waarbij na doorlezen de naam Seagel opviel. https://en.wikipedia.org/wiki/SEAgel
Dat wordt dan weer gemaakt van Agar, een zeewier dat ook eetbaar is (veganisten gebruiken het vanwege de gelatine-functie die het kan vervullen). Lijkt me inderdaad de revolutie van de toekomst, al kan verwerking van natuurlijke materialen alsnog zeer vervuilend zijn natuurlijk.
Zowel bij Aerogel als Seagel lijken inderdaad de lenigheid, samendrukbaarheid en ook de wateroplosbaarheid een probleem.
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan