draagsysteem Macpac Cascade


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Heeft er iemand ervaring met het Liberator-draagsysteem van de Macpac Cascade 65 (of 70 l).
Ik ben op zoek naar een nieuwe rugzak en heb inmiddels al een hoop verschillende modellen geprobeerd. Ik kwam op deze rugzak uit, maar heb het idee dat de schouderbanden niet optimaal zijn. Deze worden namelijk smaller onderaan (op okselhoogte dus) en er loopt een smal bandje overheen, wat onderaan niet meer vast is gezet op de schouderband.
Dit bandje leek mij het probleem: dat glijdt van die smalle schouderband af en gaat dan onder je oksel in je zij schuren.
Is er iemand die ervaring heeft met dit draagsysteem en met dat bandje? (Let op, niet alle Macpac's hebben dit draagsysteem! Het gaat specifiek om dit model.)

Daarbij nog een vraag: de rugzakken zijn tegenwoordig allemaal hoog en smal, waardoor ze hoog (10 tot 15 cm) boven de schouders uitkomen (o.a. Osprey, nieuwe modellen Macpac). Ik vind dit niet praktisch, want dan draag je dus meer gewicht op je schouders. Zijn er mensen die dit juist wel prettig vinden? En waarom dan?

Groeten,
Saskia
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Daarbij nog een vraag: de rugzakken zijn tegenwoordig allemaal
>hoog en smal, waardoor ze hoog (10 tot 15 cm) boven de
>schouders uitkomen (o.a. Osprey, nieuwe modellen Macpac). Ik
>vind dit niet praktisch, want dan draag je dus meer gewicht op
>je schouders. Zijn er mensen die dit juist wel prettig vinden?
>En waarom dan?

Een rugzak draag je op je heupen en niks schouder.
Door een hogere rugzak kun je het zwaartepunt van de rugzak hoger krijgen waardoor deze beter boven het zwaarte van het lichaam komt en je minder voorover hoeft te lopen om toch in evenwicht te blijven.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Is het niet zo dat de Esprit het vrouwenmodel is van de Macpac Cascade?
Verder ga ik niet in op de lastenverdeling van rugzakken. Het klopt dat het (meeste) gewicht naar de heupen gaat zolang je stilstaat. Zodra je gaat bewegen, wordt het allemaal een stuk ingewikkelder. Het hangt er dan ook nog eens vanaf, welk soort beweging: gewoon lopen, klimmen of rennen(zoals bij adventure race of militair gebruik) en natuurlijk ook van de hoeveelheid gewicht t.o.v. je eigen gewicht.

Groeten,
Boelo
 
Dank voor jullie reacties. Ik begrijp dat het dus voordelen heeft voor de gewichtsverdeling om een langere, smallere rugzak te kiezen. Waar ik vooral bang voor ben, is dat mijn (volle) rugzak gaat wiebelen op mijn rug, juist omdat dit zwaartepunt hoger ligt.

>Is het niet zo dat de Esprit het vrouwenmodel is van de Macpac Cascade?<
Het damesmodel Esprit is voor mij niet geschikt. Ik ben dan wel een vrouw, maar niet klein (1,75 m) en zeker niet smal. Heb zelfs een erg brede rug, waardoor ik sowieso altijd al voldoende bewegingsruimte voor mijn armen had. De inzet van de schouderbanden is bij de meeste damesrugzakken echt te smal voor mij. Dan schuren de banden in mijn nek. Ook zijn de gepolsterde delen van de schouderbanden naar mijn mening te kort. De gespen zitten dan ter hoogte van mijn oksel en daar krijg ik last van.

Zijn er hier nog mensen die al ervaring hebben met het genoemde model en draagsysteem? Ik ben toch vooral nieuwsgierig naar praktijkervaringen met de schouderbanden, zoals ik in het eerste bericht heb omschreven.

Saskia
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan