Droog blijven voor weining... een vraag over jassen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,


Ik heb gezocht maar kon niets vinden over dit onderwerp dus maar even een nieuwe post.

Ik ben op zoek naar een outdoorjas die me met 20 KG rugzak droog houd tijdens meerdaagse wandeltochten. Echter ik kan/wil/mag geen 400 euro uitgeven. Zijn er behalve tweedehands nog andere alternatieven?

Over het algemeen loop in zomer (Zwitserland) en winter (Vogezen Nederland) met mijn icebreaker + softshell en dat voldoet prima, tot dat het gaat regenen. Ik heb een dun regenjasje maar dat werkt dus niet als het langer dan 5 min regent.

Ik ben bang dat de paclite jasjes niet (goed) bestand zijn tegen gebruik met zware rugzak en 3- laags gtx is me dus veel te duur.

Ik ben benieuwd of jullie hetzelfde probleem hebben en mischien zelfs al een oplossing weten.

Groet,

Pete
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Pete,

Paclite werkt best aardig, hoor. Zeker als je de regenjas niet 100% van de tijd aan hebt, zoals jij beschrijft. Ik zou hem toch wel willen aanbevelen. Let op goede ventilatiemogelijkheden (oksels), want de stof zelf ademt niet fantastisch.

Groeten,

Linda
 
Hoi Pete,

Als €400,- niet je budget is, wat is het dan wel? Zoekt wat makkelijker :+

Als je €300,- kan besteden komt een Event jas binnen bereik. O.a. Rab maakt er mooie jassen mee die uitstekend voldoen aan je tecnische eisen.

groet,
Richard

- pokke jetlagx(
 
Inderdaad, ik denk dat een poncho dan al snel een optie wordt. Ik wil/mag/kan ook geen honderden euro's uitgeven aan een jas die niet tegen ruw gebruik kan, ik gebruik nu een Pinewood jas (met een stof als de G1000 van Fjallraven, die winddicht en waterafstotend is, doch niet waterdicht), in combinatie met een poncho en gamaschen (onderbeen-kappen) van canvas.

Mijn Pinewood jas was 75 euro. Vanmiddag heb ik in het bos de waterafstotendheid getest onder een plensbui, en de eerste tien minuten drupt het meeste water er af, maar daarna komt het er doorheen. Als er dus een poncho overheen gaat dan rekent die jas af met de eventuele condensatie. Voor een kleine bui is hij dus geschikt, en bovendien is hij winddicht dus draag je hem ook als het alleen hard waait. Hij is erg robuust en goed afgewerkt met een paar handige zakken. Zit ik nou reclame te maken of bezing ik gewoon mijn nieuwe jas? :)

Als de poncho goed over mn knieën valt is dit voor mij een perfect geheel. Nu moet ik een poncho die wat langer is want ik krijg nog natte kniën.

Bovendien, als ik kampeer dan gebruik ik mijn poncho als tarp zodat ik hem niet heel de tijd voor niks mee hoef te slepen als het overdag niet regenen zou. Die poncho spaart me dus ook een tent uit, al heb ik wel een bivakzak nodig voor het splash-effect. Ook heb ik geen regenhoes meer nodig voor mijn rugzak.

Dus uh... als je dan toch een poncho overwegen zou, kan je misschien ook gelijk je hele manier van kamperen her-overwegen ;-)

Edwin
 
Heb lang (op de fiets) een jas van Agu (Poray 5000) gebruikt, die beviel prima, ademt behoorlijk en is lang waterdicht, en kost niet erg veel.

Te voet lang met een (lange) poncho, maar die van mij was niet geschikt om als tarp te gebruiken.

Een nadeel van een poncho en het niet meenemen van een regenhoes voor je rugzak is het tent opzetten in de regen...

Nu heb ik voor het wandelen een packlite en in de fiets zit ik droog :)

grtz
Henk
 
In de bergen kan een poncho nog wel eens risicovol zijn bij het stijgen.
Beetje afhankelijk wat voor routes je neemt

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, Jetlag???? wat dacht je van omschakelen uit de n8dienst.x( x( )
 
Hallo allen, dank voor de reacties, helaas is een poncho geen optie. Vanwege het alpiene karakter van de zomer tochten heb ik bewegingsruimte, en om te klauteren mijn handen nodig.

Hoe zijn jullie ervaringen met paclite?

gr,


Pete
 
RE: Droog blijven voor weining... een vraag over jassen...

Ow...,
en je kunt gewoon je bericht nog wijzigen bij zo'n aanvulling, zelfs nog na een half uur (of zo).

Voor 200 euro moet het best lukken om een paclite te vinden. Vooral bij de modellen die net van vorig seizoen zijn of zoiets.

Ik heb zelf dit jaar een nieuwe paclite gekocht die qua prijs boven jouw maximum zit (en ik nu overal op internet voor net onder 200 zie staan), dus met een beetje korting in de off-season uitverkoop zal er vast wel eentje in jouw maat bij zitten.

Marla
 
Pete,
als kennismakingsvraag kan deze tellen. ;-)
Het jassenprobleem drijft me ook langzaamaan richting 'waanzin'
Ze kletsen jou met zoveel verschillende materialen rond de oren dat je er dul van wordt.
En ieder jaar vinden ze wel weer iets 'nieuws' uit.
Zouden we in het najaar koopjes kunnen doen als gore-tex andere titels gaat kleven op zijn produkten. In dat geval moeten we misschien maar wat geduld oefenen.
Wat ik inmiddels wel heb begrepen is dat de ideale jas niet bestaat. Hoe duur hij ook is.
Hier bij ons in belgenland loopt er een gearfreak rond.
Als iemand een en ander uittest, de produktinfo uitvlooit is hij het wel.
Lees eens wat Woubeir schrijft op 18/9/2007
http://hiking.be/nl/forum/messages.asp?View=0&ForumID=44755
ja, Ja, we hebben ook een eigen buitensportsite, alleen moeten we het doen zonder een opperhoofd.

Ivo
 
Pete,

Gegeven het budget dat je noemt kun je nog kijken naar Tenson MPC, heb ik goede ervaringen mee, maar nooit gebruikt om een rugzak te dragen. Of anders de regenkleding van Keela. Zwaarder dan Goretex, minder ademend, maar wel goed waterdicht en degelijk. En een stuk goedkoper.

Keela wordt is mij verteld daarom in Engeland door politie en brandweer gebruikt. Mijn Keela is echter maar 1 keer meegeweest, voor hetzelfde gewicht (700 gr) heb ik nu een Haglofs Fusion met een Haglofs fleece (en trouwens 5 x de prijs van de Keela..).
De reden daarvoor was dat ik het zo weinig aan had (goed weer) en dan zit het gewicht gewoon erbij in je rugzak. Bovendien kun je je met 2 laagjes beter aanpassen op de temperatuur.

gr. Joop
 
hmm, ik denk dan direct zoiets van ga eens bij de lokale leger dump kijken, heb daar zelf een hele mooie bloemetjes (dpm) us smock aangeschaft (3 laags gtx) met pitzips ed, met een tubetje seam-seal de jas binnenstebuiten alle vergeten naden even sealen en de jas is echt goed waterdicht.

ziet er misschien een beetje "gekleurd" uit maar werkt erg goed.

http://www.joycewagemakers.dds.nl/images/img_2009.jpg.jpg

gebruik em naast mijn andere jassen... als ik goed nadenk heb ik er geloof ik iets van 65 euro voor betaald.

Naast deze heb ik ook een jas van pata waar ik redelijk blij mee ben, H2No HB 2,5 laags coating erin voor iets meer dan 300 gr. Shadow jacket, kost iets van 150 euro... doet he al weer tijdje goed, maar idd ook voor in de rugzak. Voor echt slecht weer heb ik een Haglofs 2,5 laags xcr jack maar das weer over budget.

Succes.

Bas

- is niet vies van bloemetjes... -
 
Hallo hiker!
Er sluipen nogal wat verwarringen en onzuivere redeneringen in de discussie naar binnen. Zo is de poncho toch best een goed alternatief, mits die niet van wegwerpkwaliteit is. Ik denk dan met name aan b.v. Wafo, Exped en Fjallraven. Dan heb je poncho's die met drukknopen en/of banden nauwer en korter te maken zijn , zodat er geen problemen optreden bij stijgen en dalen(ijsvelden!). De banden kun je er desnoods zelf aanzetten.
Zelf liep ik deze zomer over de Pyreneeen met het Stash-away jacket van Keela(300 gr, 49,95 eu) dat geen enkele moeite had met de 16 kg rugzak, veel meer dan dat wil je ook niet over een berg slepen.
De eerder genoemde Belgische link is wel leuk en informatief, maar gaat vaak off-topic en heeft onbekende woorden als "sportkotstudent" en "chiroleider". De oplossing van Bas is afdoende, Milspec kwaliteit, maar je wilt niet weten wat de weegschaal daarvan zegt.
Groeten,

Boelo
 
kan in mijn vorige post niet meer wijzigen... dus maar een nieuw antwoord...

heb nog eventjes wat verder gegraven en kwam bij verschillende webshops uk smocks in 3 laags gtx tegen voor +/- 50 pond, das dus ongeveer 73 euro, das niet heel duur voor een degelijke 3 laags jas.

Als je echt iets duurzaams zoekt dan is een militaire jas best ok, heb de mijne al weer eventjes en behoorlijk mishandelt maar doet het nog uitstekend. Alleen hangt er idd wel een gewicht aan, denk dat de us smock ongeveer een kilo weegt, ietsje zwaarder dan mijn spray way tl ascent welke ook behoorlijk hufterproof blijkt te zijn.... (na 7 jaar nog niet op).

Je kunt zegmaar 2 kanten op redeneren, of je draagt de jas veel en heb dus een zwaardere kwaliteit nodig (in beide opzichten) of je neemt er een mee die lichter en goedkoper is die je alleen draagt met echt slecht weer.

Succes der mee.

Bas
 
RE: Droog blijven voor weining... een vraag over jassen...

>
>Mijn Pinewood jas was 75 euro. :)

Hoi Edwin,

En sorry mensen dat dit even off-topic is...
Is die jas toevallig een anorak?
En hoe heb je die Pinewood jas besteld of waar heb jij hem gekocht?

Groetjes,
Els
 
RE: Droog blijven voor weining... een vraag over jassen...

heb eventjes wat rondgesnuffelt (al is mijn dansk niet zo bien..) maar ze hebben nu alleen nog maar een kunstof anorak, bij extrasurvival hebben ze het wel over een katoenen versie, die ze ook verkopen...

Ook bij de zweedse en duitse site nix te vinden.

Bas

ho, heb al wat meer gevonden:

http://www.willyssportfiske.se/Archive/Images/Products/pinewood_mosquito_320.jpg

een aantal deense webshops hebben idd een mosquito anorak van pinewood, 500 DKK
 
[offtopic]
>De eerder genoemde Belgische link is wel leuk en informatief,
>maar gaat vaak off-topic en heeft onbekende woorden als
>"sportkotstudent" en "chiroleider".

De Chiro is een Vlaamse concurrent van scouting, de grootse jeudgbeweging van Vlaanderen (zeggen ze).
[/offtopic]
 
... en dat hangt dan weer van het weer af natuurlijk! Wil je regelmatig naar Noorwegen, Schotland of andere natte oorden dan is het geen slecht idee te investeren in een jas die je de hele dag aan gaat hebben.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een tweede stem voor Patagonia H2NO (of zoiets) met Deluge DWR. Het leuke van pata vind ik: hun coating, deluge DWR, is beter dan de coating van GTX, maar ze mogen die niet van GTX gebruiken op jassen met GTX en in plaats van te doen wat GTX zegt, zegt pata gewoon: "Noe die van ons is beter, dan maar geen GTX.

Prima spul dus, ook met zware rugzak.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan