DRYtech van Mammut


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een nieuwe jas voor de wintermaanden om lekker in te kunnen fietsen (niet extreem), wandelen (met dagrugzakje) en voor dagelijks leven ook in het regenachtige en winderige Nederland. Ik heb mijn oog laten vallen op een Mammut DRYtech [TM] 2-Layer jack.

Is dit materiaal voor mijn doeleinden geschikt? of zit ik totaal op een verkeerd spoor?

Kan iemand mij de voor- dan wel nadelen van dit materiaal noemen en wat zijn de ervaringen?
 
Jesse,

In principe lijkt Dry-tech mij voldoende voor het gebruik wat jij beschrijft.

Van de site van mammut:
"DRYtech® is het wind-, en waterdichte en sterk ademende Mammut laminaat. Het bestaat uit een polyamideweefsel, dat met een hydrofiele (= wateraantrekkende) membraam gelamineerd is. In tegenstelling tot een microscopisch membraam wordt hier de waterdamp elektrochemisch door het membraam van binnen naar buiten getransporteerd. De waterdamp dringt in het gesloten membraam naar binnen en wordt op grond van temperatuurverschil en dampdruk (binnen: warm en vochtig, buiten: kouder en droger) van het lichaam afgevoerd. Het grote voordeel is dat poriën niet verstopt kunnen raken door vuil. Door de toepassing van een lichte en robuuste buitenstof vormen DRYtech® jacks en broeken een ideale begeleider bij buitensportactiviteiten. Inzetbaar bij o.a.: wandelen, trektochten, reizen, alpine toeren, skiën, toerskiën, snowboarden etc." [1]


Eins

[1] http://www.mammut.ch/mammut/techinfos.asp?warengruppe=1&sid=2
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan