dure outdoor spullen VS goedkopere oplossingen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Waarom moeten alle outdoor spullen zo duur zijn? Voor de beginner met een kleine beurs is het haast niet te betalen.
Heeft iemand ervaring, tips voor goedekopere en net zo goede materialen? Ik bedoel waarom dure spullen kopen als er bij de Aldi,Lidl,V&D, bouwmarkten en Halfords goedkopere oplossingen zijn?

Enkele voorbeelden: 1-pers tent 600 euro (aanbieding) 150 euro voor een slaapzak etc.

Dus nogmaals! Wie heeft er goede en goedkopere oplossingen op de dure merk artikelen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hey

Zoals vaker op dit prikbord genoemt er zijn zeker goedkopere oplossingen voor buitensport producten. Echter als mensen 100% op hun spullen willen vertrouwen dan hebben ze deze dure spullen gewoon nodig. In de bever (bijv) zul je veel van deze spullen vinden, maar ook bijv de dingen die onder bever budget worden verkocht. Goede en goedkope dingen. Ook bij een zaak als perry sport verkopen ze best goede outdoorspullen voor een zachte prijs. Ga echter niet bij een aldi/lidl iets kopen wat ik ben bang dat dat vaak troep is! (heb zelf 2 aldi rugzakken uit elkaar zien vallen na 2 week gebruik). En ja kamperen is vrij prijzig maar ik denk dat als je de volgende prijzen zo'n beetje aanhoud denk ik dat je goede spullen kunt kopen voor een aardige prijs:

Tent: 200 (3kg 2p)
slaapzak: 70-100(1-1,5 kg)
matje: 50-60(+/-600 gr)
rugzak: 150
brander+pannen: 50-60 ( < 1kg)
schoenen 200
Rest dingetjes(bijv plastic service etc etc): 50

(dus voor zo'n 800 heb je een prima uitrusting en kun je op pad!)

(ps let wel ff op het gewicht, heb ik er ook voor het gemakt ff bij gezet wat ok is)

Verder gewoon de dingen die je sowieso wel hebt gebruiken (regenjas kleding tandenborstel etc etc).

Wat je ook kan doen is de 2e hands markt goed in de gaten houden hier op het prikbord maar ook bijv op www.nkbv.nl en www.marktplaats.nl. En nog beter is samen met iemand gaan die bijv een tent heeft! Dan kun je bij hem in de tent slapen!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! En ja outdoor sporten zijn gewoon duur! En ik wed dat als je er eenmaal aan verslingert bent je ook die dure spullen gaat kopen, heb ik ook gedaan zo de afgelopen jaren! (Nog een nieuwe tent en dan ben ik compleet!) Ene ik heb een aardige tijd ook met goedkopere spullen rondgelopen en dat ging prima. Ik ben nu reisleider voor jongeren reizen en zie daar vaak mensen met goedkopere spullen lopen!

Grt, M.
 
mmh..

Ik kom op een heel ander lijstje.


Tent: 50
slaapzak: 50
matje: 20
rugzak: 75
brander+pannen: 35
schoenen 100
Rest dingetjes(bijv plastic service etc etc): 20


Wel wat zwaarder, een stuk minder degelijk, maar onder normale omstandigheden kan je er een paar jaartjes mee vooruit. Tegen die tijd heb je wat meer ervaring en weet je waarschijnlijk wel wat je wilt aanvullen, upgraden of vervangen. Het kan best zijn dat je een nacht ligt te klappertanden of dat je grondzeiltje niet waterdicht blijkt.. soit. Dat soort ongemakken moet je op de koop toe nemen. Een beetje buitensporter schrikt er niet van terug. Ik heb 4 jaar met een V&D tentje van 75 piek gedaan. Het kan best.

:7

martin
 
Waarom die dingen zo duur zijn ? Onderzoek, materialen, arbeid en alles wat er nog bij komt kijken, kost nu eenmaal geld. En daar moet dan nog op verdiend worden.
Alternatieven genoeg. Genoeg winkels waar je tegen heel schappelijke prijzen tentjes, slaapzakken, rugzakken en dergelijke meer kan kopen. Niks mee en eigenlijk zou iedereen met dergelijke spullen moeten beginnen. Je mist gewoon iets als je direct naar de duurste zaken grijpt. Wat je niet mag doen, is verwachten dat zo'n ding dan maar direct zo goed presteert als iets dat X aantal keer zoveel kost. Koop ook niet direct je hele uitrusting, maar bouw het stilletjes aan op terwijl je bepaalde zaken probeert te ontlenen.
 
Ik zal mijn lijstje even noemen.

rugzak 60 euro (Perry)
tent heb ik nog niet/gebruik nu een poncho (KL)*
slaapzak 20 euro (Wehkamp)
Gasstel 10 euro (Lidl)
Pannen etc mesting (KL)
Schoeisel Kistjes (KL)
Matje Geen. Gebruik dekzeil als ondergrond
Restdingen Aldi/Lidl/etc

* staat voor Legermateriaal
 
Ooh, dat kan zeker hoor. Mijn prijzen waren meer op dingen gericht die net dat beetje extra kwaliteit hebben, en waar je ook wel goed op kan vertrouwen onder niet te erge omstandigheden en waar je ook gewoon een goede tijd mee vooruit komt! Ik heb een tijd veel dingen gekocht die eigenlijk te goedkoop waren en op ongunstige momenten het begaven. Ik hou mij tegenwoordig eraan dat als ik iets wil hebben ik iets goeds koop en liever nog even door spaar als ik het geld op dat moment nog niet heb. Dit wil ik ook altijd mensen adviseren. Ik zit nu zelf een beetje in de jongeren reizen die door het Nivon worden georganiseerd en daar zie ik heel vaak goedkopere materialen die zeer goed functioneren maar ik zie ook te goedkoop gekochte dingen die halverwege een vakantie uit elkaar vallen, of schuim matjes waar mensen geen oog op dicht doen zodat ze overdag nauwlijks kunnen lopen. Oftewel wees wel kritisch als je niet al te dure spullen koopt (als je dure spullen koopt ook maar dat ff hier buiten gelaten)

Alles kan natuurlijk heel goedkoop, maar ik bedenk me wel altijd dit:
als er 1 ding mis gaat is dat meestal wel leuk want dan heb je avontuur, maar hoe meer dingen er mis gaan des te meer word het een ramp!

Ik bedoel met wat jij noemt (marcel) kun je prima in de zomer in zuid europa, nl, dui etc etc mee over weg, als je dicht bij de bewoonde wereld bent, dan zijn alle problemen bijna altijd zo opgelost, maar ga je wat verder weg realiseer je dan wel dat het een vakantie is en geen militaire missie(niet omdat je spul hebt uit de dump, dat is vaak prima spul) waarin je moet overleven en dat bij vakantie ook nog wel enig comfort hoort! Tenminste voor mij is dat toch wel lekker dat ik na een dag lopen lekker droog en warm kan slapen en een warme maaltijd heb!


Grt, M.

(die volgende zijn nieuwe mooie lichte en dure birdland slaapzak gaat uitproberen);-)
 
zoek vrienden die heel veel dure uitrustingen kopen, uittesten en aan jouw aanbied voor een betere prijs ! Marktplaats is ook een leuke plaatsje om spullen van te halen en de 1 euro ( or soort gelijke )bakken zijn overigen ook leuk om in te graaien, heb al hele goede deals in die bakken gevonden. Goedkoop betekend niet altijd duurkoop, ik heb al behoorlijk wat "goedkope" spul die goed bleken te werken. Het beste is gewoon veel research doen voor dat je een product koopt, veel reviews lezen, etc. Zodat je het beste product voor je zelf kan vinden.
 
Marcel,
ik heb net je schrijfblokverhaal gelezen en voor zo'n tocht (Juni, Ardennen, biertje hier, biertje daar, uitwijken naar een pension) voldoen de goedkopere spullen best wel.
Maar je klaagt zelf over muggen...Een beetje tent heeft flinke gaasopeningen, wel ventilatie, geen muggen.....
Je verteld verder dat het allemaal wat nat was in het bos door eerdere regen...

Kijk, daar komen die dure goretexjes weer van pas, en een tent met een waterdicht zeil.......

Er is helemaal niets mis mee met jouw tocht, jouw plezier staat voorop!
Maar als je wat verder wilt; winterkamperen, langer en verder weg...dan zal je toch moeten investeren, en zoals eerder al gezegd: Bouw het langzaam op, niemand hier heeft gelijk zijn hele uitrusting in een keer gekocht.
Er staan goede aanbiedingen op deze site, tentjes, rugzakken, bijna wekelijks leuke aanbiedingen!
En denk er over na wat je echt nodig hebt en wat niet: titanium bestek?? 29 euro.... Niet nodig
Titaniuum brander van 300 euro? Niet nodig!
Zakmes van 89 euro??? Nergens goed voor, is voor de verzamelaars.
Maar een goede slaapzak?? Altijd in investeren, een slaapzak is nooit te warm, maar wel soms te koud.
Een leuke tent vindt je voor 200 euro, zeker 2e hands, maar een TRAIL tent van V&D kan je jaren plezier van hebben.

Merken als Active Leisure en Jack Wolfskin zijn net niet helemaal de top, maar hebben hele leuke spullen voor een redelijk bedrag.

Succes

Rob

Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Inderdaad. Wat moet het 'doen'! In ieder geval rugzak, slaapzak, tent, wind- en waterdicht jack en brander. Dan ben je al een heel eind.
Als je hier nu net iets meer voor over hebt, dan ga je volgens mij toch met een beter gevoel op pad. Van al mijn relatief dure aankopen heb ik nog steeds plezier. (wel goed onderhouden natuurlijk).
Van m'n brander bijvoorbeeld al bijna tien jaar. Enne het gat dat ze destijds in de portefeuille achterlieten is al lang vergeten.

Theo
 
Ik weet dat iedereen wel een beetje gelijk heeft. Ik zal nooit iemand worden die er dagen op uittrekt (mijn vrouw houdt er niet van, dus zal altijd wel eens weekendje weg gaan of zo iets. Dus ik zal nooit duren spullen gaan kopen, maar een leuke tent zou niet gek zijn. Ik ben nu tevreden met wat ik heb. Er kunnen nog wel wat spullen bij, maar dat komt nog wel.
Ik vindt het jammer dat het wel heel erg duur is.
Laatste voorbeeld en dan hou ik er over op

Gezien bij the Globe: 1 reddings deken, je kent ze wel goud/zilveren.
prijs 10euro.
Vandaag gezien in de gids van KPU (landmacht), zelfde deken 1,30 euro.
Nou zal defensie die spullen wel wat goedkoper krijgen (bulk), maar zeg nu zelf bijna 10x zo duur.
 
Appelen en peren....:)

Defensie is geen commercieele instelling,maakt dus geen winst, koopt in per 1.000 stuks of zo en hoeft geen afschrijvingen aan gebouwen e.d. te verekenen met wat zij verkoopt aan haar werknemers. Dat kan behoorlijk schelen in de prijs van een artikel.
Maar in die zelfde gids staat als het goed is ook die Coleman Peak brander, met kunstof beschermfoudraal en een 1 liter fuelfles...
Dat zijn koopjes, en als je die te pakken kan krijgen moet je dat gelijk doen.
Verder is veel defensie spul erg degelijk, maar lood en loodzwaar omdat duurzaamheid boven comfort gaat in een oorlogssituatie. Het aanritsbare pubtentje is van zeer dik canvas, met een zwaar geplastificeerd grondzeil en weegt een ton. Wel een grappig ding, ik neem m wel eens mee op de motor, als het weer mooi is...


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Marcel.

Er zijn een paar items waar je niet echt op kunt sparen.
Dat zijn de wandelschoenen, slaapzak en rugzak. Hier moet je gewoon op kunnen vertrouwen.
Op al het andere kan er prima gespaard worden.
Een PET fles werkt net zo goed als een mooie Sigg fles. En dan krijg je nog je geldt terug ook.

Zelf ben ik ook heel simpel begonnen, 16 jaar geleden.
Rugzakje van de V&D van 80 gulden (die was na die 1e week dan ook wel op). Kunststof slaapzakje van mijn broer geleend (wat heb ik het koud gehad in November in het Zwarte Woud in november). Legerkistjes van 40 gulden etc.
Je eerste dure uitgaven zijn ook altijd het mooist.
Je hebt er voor gespaard en het is je wat waard, ook emotioneel.

Maar ik heb er wel 16 jaar voor nodig gehad om de uitrusting die ik nu heb, te kunnen bekostigen. En af en toe moet er weer iets duurs vervangen worden.
Nu is mijn situatie eerder zo dat ik alles heb.
Maar zie ik weer eens iets leuks in de aanbieding waarvan ik weet dat ik die op korte termijn (2 jaar) nodig heb, dan koop ik het lekker in de aanbieding.
Oud model.....so what.... Ik loop geen modeshow in de bergen denk ik dan maar.

En ik denk dat het velen van ons een beetje op die mannier is vergaan.

Peter.
 
Peter heeft helemaal gelijk.
Sparen is juist het leuke. Je begint met tweedehands spul of met spulletjes van de Perry sport. Na verloop van tijd weet je wat jouw eisen zijn aan je spullen en spaar je voor vervangende materialen. Tegen die tijd haal je met plezier je pinpas door de gleuf, want je weet dat je daarna weer een x aantal jaren met dat onderdeel verder kunt.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan