E4. Van Sofia naar Petrovo aan de Griekse grens.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

In mei ga ik een stuk van de E4-route wandelen. Namelijk van Sofia naar Petrovo aan de Griekse grens.

Ik heb al wel enkele wandelingen gemaakt zoals de West Highland Way, de Wicklow Way en een wandeling onder begeleiding van Joker in de Hoge Atlas in Marokko. Mijn vrees is echter dat de kwaliteit van de voorzieningen en aanduidingen in Bulgarije niet van hetzelfde niveau gaat zijn.

Als je zelf geïnteresseerd bent in deze route kun je op het volgende adres jezelf een goede kaart aanschaffen: http://www.balkantrek.com/eng/pages/Maps_Mountain_E4Trail.htm.

Heeft er iemand deze route al eens gewandeld of weet er iemand waar ik meer informatie kan krijgen ivm overnachtingen en zo?

Alvast bedankt,
Dennis
 
Ik ben zelf (helaas) nog niet in Bulgarije geweest maar uit ervaringen van anderen weet ik dat de hutten, met name in Rila en Pirin, redelijk goed zijn. Ze werken een beetje hezelfde als de hutten in de alpen. Eten is in vrijwel alle hutten te koop.

Info Pirin
http://www.summitpost.org/area/range/151879/pirin.html

Info Rila
http://www.summitpost.org/area/range/151090/rila.html

Info hutten bulgarije:
http://www.planinite.info/V_pomosht_na_turista/Hiji_i_zasloni_ENGL/index_Hiji_i_zasloni_ENGL.htm

Succes,
Joost
 
Ha Dennis,

Ik ben daar inderdaad geweest. Wij hebben in de zomer van 2007 een schitterende trektocht met tent gemaakt door de Pirin en Rila. Voor een verslag van een dag van onze tocht zie http://www.jacobmaljaars.nl/images/gepubliceerd/Bulgarije_ PirinHoogtelijn.pdf Wildkamperen is trouwens verboden in het nationale park en daar wordt redelijk stevig op gecontroleerd weet ik uit ervaring.

Wij hebben het boekje "The mountain of Bulgaria" van Julian Perry gebruikt tijdens de tocht. Verder zijn wij niet gestart in Sofia, maar in Melnik een dorpje voor Petrovo, dit omdat dit voor ons tijdtechnisch het beste uitkwam. Na de Pirin te hebben doorkruist hebben we op Hizha Predel de bus gepakt naar het Rila klooster en daar overnacht. Hierna hebben we in het Rila nog drie dagen een tocht gemaakt. Om vervolgens vanaf het klooster weer de bus te pakken naar Sofia.

De bewegwijzering is op sommige drukke stukken goed op andere redelijk tot slecht, maar met een goede kaart en de kennis om hiermee om te gaan moet dat geen probleem zijn.

Voor goede 1:25000 kaarten van deze gebieden heb ik destijds goedkoop kunnen kopen via http://bulgariana.com/product_info.php?products_id=3858&osCsid=4305ce92fc0f6c6cd4cbdf30866614cc

Verder nuttige links zijn:
De trein: http://www.bdz.bg/
http://www.jvdv.demon.nl/index-bg.html
http://www.vab.be/nl/viavab/reisinfo.aspx?page_id=623

voor eetentjes busverbindingen etc. zie de Rough guide en Lonely planet over Bulgaria

O en als laatste tip, koop een stadsplattegrond van Sofia in cyrillisch schrift en niet in het engels. De wegwijzering is namelijk ook in het cyrillisch.... :-(

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel,

Groet Cobus
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan