Echte avonturiers gezocht !

  • Onderwerp starter Jos Campfens
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jos Campfens

Guest
Echte Avonturiers Gezocht !
Voor een expeditie/ ontdekkingsreis naar Fort Buku in de jungle van Suriname

In April 2004 heb ik het plan een vakantie/expeditie op te gaan zetten naar Suriname, de bedoeling is om met een kleine groep geïnteresseerden in de voetsporen te treden van een aantal voorgangers met als doel het vinden van Fort Buku; het fort van waaruit de Maron indianen zich in de 18 eeuw hebben verschanst en hevig verzet hebben geleverd tegen de Hollandse overheersers. Dit legendarische fort ligt ergens verscholen in het oerwoud van Suriname en is al in geen 300 jaar door mensen voeten betreden. Sinds een aantal jaren zijn expedities opgezet om de geheimen van deze mysterieuze plek te onthullen. Tot op heden is Fort Buku niet gevonden !

Een weg banend door de overwoekerde jungle op zoek naar Buku maak je kennis met de veelzijdigheid van flora en fauna, ploeteren we door het water van snelstromende rivieren en kamperen we in het totaal onbewoonde oerwoud van Suriname. Wordt Fort Buku gevonden dan levert dit een aantal interessante historische feiten op waar jij getuige van kunt zijn. In totaal zullen we ongeveer 14 dagen in Suriname zijn.

In principe verzorg ik alles voor je :

· Vlucht van en naar Suriname,
· Transfers van en naar de luchthaven
· Totale expeditie inclusief boten
· Lokale gidsen en expeditieleiding
· Basisvoedselpakket met o.a Rijst , jachtgeweren en patronen

Kosten :

· Voor de hele expeditie/ontdekkingsreis denk ik dat we op een totaal kostenplaatje uitkomen van ca Euro 3750,-

Interesse om mee te gaan ?

Stuur een mailtje met adresgegevens naar : joscampfens@hotmail.com
dan krijg je van mij zsm een uitnodiging voor een eerste briefing
Mocht je vragen hebben dan ben ik ook telefonisch te bereiken op : 06-53306332
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Puur nieuwgierigheid hoor, ik kan (helaas?) niet mee.
Maar waarom denk je dat jou expeditie het fort wel kan vinden ?
Heb je meer informatie dan de andere zoekenden voor jou ?

Gr,

Jur.
 
Geachte Jos,
even wat feedback op jouw verhaal.
Ten eerste ben ik geboren en getogen in Suriname.
Fort Boekoe werd in de 18 e eeuw gebouwd door de marrons (= weggelopen slaven en geen indianen)
Negers werden uit Afrika geronseld en naar Suriname getransporteerd, waar ze op plantages moesten werken als slaven.
Maar dat even terzijde.

Ik weet niet of je al weet in welke richting je moet gaan.
Zo niet kan ik je aanraden om in Suriname contact te zoeken met dhr. André Loor. Dit is een historicus die je heel wat informatie kan verschaven.
Verder weet ik dat als je het oerwoud van Suriname wilt betreden je toestemming nodig hebt van een "gran man" (stam hoofd van de dichtsbij zijnde neger dorp). Dit omdat het oerwoud voor heel wat bosnegers en indianen heilig grond is en dit moet ook door buitenstanders gerespecteerd worden. Al zien meesten van de buitenstanders het nut niet in.
Verder heb ik een vraagje omtrent de jachtgeweren en patronen die je mee wilt nemen.
Suriname kent heel veel fauna, die mogelijk ook tot de bedreigde soorten horen. Ik kan me heel erg opwinden over mensen die met hun jachtgeweren "even het binnenland" in gaan en hun patronen op deze beesten botvieren. Ik vraag me af of je überhaupt een jachtgeweer nodig hebt. Val jij de dieren niet aan, dan zullen ze je ook met rust laten. Val jij de bosland bewoners niet aan en respecteer je hun gewoontes, dan zullen zij je ook met rust laten.

Verder wens ik je heel veel succes met de expiditie en ik ben zeker heel erg benieuwd naar je bevindingen.

Anjali.
 
Hallo Jos.

Ik heb eens even geinformeerd bij de opa van mijn vriendin Anjali.
Haar opa heeft in het verleden gewerkt voor de nederlandse/surinaamse overheid en heeft in een ver verleden landmeetkunde gestudeert.
Hij heeft ook in de streek gewerkt waar Fort Boekoe zou liggen.
Hij vertelde me een paar interressante feiten.

Fort Boekoe lag, even als Fort Gado Sabi (wat "God Weet" betekend) vroeger in de buurt tussen de Wana Kreek en de Coermotibo rivier en het is een echt moerassig gebied waar het erg moeilijk is om je een weg te banen. De Marons en de Bosland Negers kennen zich in die streek uitgestekend uit en weten wel hoe ze er door moeten komen maar wij Bakras (Witjes)??
Beide forten waren in het verleden gemaakt van natuurlijke materialen wat ook kan betekenen dat de resten die over gebleven waren van Fort Boekoe al lang door de tand des tijds zijn verrot, zodat de kans dat er iets te vinden is al minimaal is.

Het fort ligt in district Marowijne (Noord Oosten van het land aan de Atlantische kust)en dat district op zich is voor nederlandse toeristen zonder begeleiding al levens gevaarlijk. In deze streek is Ronny Brunswijk nog altijd de baas en is de kans dat je berooft (en misschien wel gedood) word vele malen groter dan dat je door een tropisch beest word aangevallen of gedood.
Zeker als je daar met wapens gaat lopen zien de inlanders dat meer als een bedreiging als menig ander beest daar.
Als iemand al een expeditie in die streek wilt ondernemen heeft die persoon dus al alle medewerking van Ronny Brunswijk nodig want zonder hem kom je nergens. En dat kost centjes.

Volgens haar opa kosten de voorbereidingen, die je in Suriname moet treffen al minimaal 2 weken, dus hoe je dat wilt oplossen weet ik ook niet.
Zo'n expeditie zul je heel serieus moeten nemen en als je het al wilt doen moet je het met ervaren mensen doen die zich in de tropen weten te redden en daar de kennis van hebben.
Nu wil je wel gidsen en expeditie mensen inhuren maar nu vraag je wilt vreemde mensen om mee te gaan op expeditie en je zult begrijpen dat zoiets mij erg achterdochtig maakt.
Je moet namelijk weten wat je aan elkaar hebt en met wildvreemde mensen zoiets ondernemen neemt erg veel extra risico met zich mee.
Vandaar dat ik erg vreemd sta te kijken bij zo'n vraag of er mensen mee willen.
Daarnaast heb je totaal niets verteld over je eigen achtergrond en ervaring wat betreft de tropen dus daar zou ook enige uitleg op zijn plaats zijn.
Misschien trap ik nu een deuk in je jongensdroom. Als ik dat doe, Sorry, maar begrijp me goed, ik zeg dit allemaal niet om je te pesten, meer om je van juiste informatie te voorzien voordat je in erg vervelende situaties terecht komt.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken. Parbo bier is daar in die hitte erg lekker).
 
>Echte Avonturiers Gezocht !
>Voor een expeditie/ ontdekkingsreis naar Fort Buku in de
>jungle van Suriname
>
>In April 2004 heb ik het plan een vakantie/expeditie op te

Hij overdrijft in iedergeval niet met het onderwerp, als ik zo de commentaren lees zal het dus wel een echt avontuur worden.....

Ben niet bekend in Zuid Amerika maar ik dacht dat het meenemen van wapens op een vakantie/expeditie/avontuur toch wel 1 van de eerste zaken zijn die nadrukkelijk worden afgeraden, waar in de wereld dan ook. Zelfs een beetje groot uitgevallen overlevingsmes kan bij sommige bevolkingsgroepen al redelijk wat problemen opleveren.

Mijn idee : niet doen dus......

Gr. Derek-Jan
 
Beste Allemaal,

Sorry voor mijn late reactie , maar was een aantal weken weg..
Inderdaad naar Suriname.
Bedankt voor jullie reacties op mijn oproep, sommige van jullie tips zijn zeker bruikbaar, hartelijk dank hiervoor en als laatste wil ik eigenlijk nog zeggen : Het is en blijft een avontuur.
 
Heeft iemand nog het juiste email adres van Jos Campfens?

mvg,

Roland Koster
 
Deze hele oproep is vreemd...
een verloren fort zoeken en de hele tocht in 2 weken ?
trek daar nog eens vanaf dat je met allerlei moelijkheden te kampen krijgt ...
en lopen in de jungle is heel uitputtend dus je zal genoeg rust moeten nemen.


klinkt een beetje vreemd..
kan iemand mss meer toelichting geven?

greet Tim
 
Stimmt, maar als dan iemand na een half jaar een dergelijk onderwerp omhoog haalt door er een vraag bij te plaatsen...

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan