Ecuador: beetje hulp gevraagd


Status
Niet open voor verdere reacties.
hi,

Ik en een vriend van me willen deze zomer een reis naar Equador ondernemen. We zouden graag een trekking willen doen en eens naar het amazonewoud gaan, enz... De vraag is: Kent er iemand een reisorganisatie daar of een Nederlander of Vlaming die daar woont en zo'n reis voor je kan regelen? Waarom op die manier? Omdat de gewone reisbureaus teveel kosten. Vorig jaar zijn we naar Nepal geweest en hebben we onze reis kunnen regelen door een Belgische die daar woonde en een lodge had in pokhara. Op die manier zit je toch bij mensen die je vertrouwt en de taal spreken en de prijs misschien wat drukken ten opzichte van een groot reisbureau hier.
Of heeft er iemand ervaring met gewoon naar Ecuador gaan en alles te plaatse te boeken? Ik weet niet of dat zo'n goed idee is maar in Nepal gaat dat bijvoorbeeld wel.

Hopelijk kan iemand ons een beetje op weg helpen!

bedankt!

hans
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Over Equador kan ik je niets vertellen, maar als je volledig self supporting een tropisch regenwoud in wilt is Costa Rica een prima alternatief.
Vriendelijk, met behoorlijk openbaar vervoer en veel burootjes in San Jose waar je trips kunt boeken.
Er wordt redelijk veel engels gesproken.
Bijkomend voordeel van Costa Rica is de enorme diversiteit aan flora en fauna: Veel noordelijke soorten hebben daar hun zuidgrens, veel zuidelijke soorten hun noordgrens en dat bij elkaar opgeteld is veel, heel veel.
Bovendien kan je allemaal op dagafstanden van elkaar veel verschillende biotopen vinden, van tropisch laagland naar paramo, gematigde eikenbossen, savannes, bountystranden, levendige steden, verstilde dorpjes etc etc

Mocht je er wat meer over willen weten kan ik je wel een en ander vertellen.

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Hans,

De husband en ik zijn in beide landen geweest en in Ecuador heb je wel wat van die trekkingburootjes, maar niet te vergelijken met de keus die je in Nepal hebt(wij hebben ze niet gevonden althans).
In Quito zit een straatje waar er een paar naast elkaar zitten, maar die beperkt open waren.
Met een beetje surfen moet het via het internet best lukken om iets te boeken bij één van die burootjes zonder tussenkomst van grotere reisorganisatie lijkt me zo.

Veel plezier! Wij vonden het een mooi land met hele vriendelijke mensen!

Petra
 
Tja, ben een paar keer in Ecuador geweest, aangezien mijn schoonfamilie daarvandaan komt :) Heb eigenlijk voor mijn trips daar alles ter plaatse geregeld met de Lonely Planet in mijn hand...Maar ik ben niet zo'n planner.
Op zich zou ik daar ook niet graag op afstand dingen van te voren regelen met een lokale organisatie - zoals in de meeste andere landen in latijns-amerika moet je dan maar afwachten of het in orde komt. Men is nou eenmaal wat chaotischer/relaxter dan hier.
Oh, en met alleen Engels kom je niet heel ver als je wat van de gebaande paden af wilt ...

Groetz,
Dennis
 
dank jullie wel voor de hulp... ik zoek dan nog maar even verder en anders moeten we maar uitwijken naar costa rica. Heb inderdaad vaak gehoord dat dat een leuk land is.

groeten

hans
 
Hoi Hans,

Kijk es bij www.outsight.nl. Wij hebben bij hun het trekkingblok geboekt en dat was zeker goed qua prijs en kwaliteit.
Bij deze club kon je toen aparte blokken boeken en wegens tijdgebrek hebben we dat gedaan en het is uitstekend bevallen. Hoe het nu is weet ik niet en t blijft natuurlijk een tussenpersoon, maar t is misschien het uitzoeken waard voor je?

Onze motivatie was dus tijdgebrek, maar ook geld: voor we ter plekke de blokken Galapagos/trekking in Antisana/beklimming Cotopaxi hadden kunnen regelen (en zie dat maar es aansluitend te krijgen), zouden we alweer een paar nachten verder zijn. Zonde van de dagen, maar t wordt dan dus ook duurder vwb je overnachtingen, omdat je extra vakantiedagen nodig hebt (die manlief helaas niet in overvloed heeft).

Just my two cents!
Waar je ook heengaat: veel plezier!
Petra
 
Rob, ik ben het helemaal met je eens!

Ik heb deze herfst 3 maanden in Cota Rica gewoont en het is een prachtig land! De mensen zijn aardig en behulpzaam en je kan je best redden met engels en handen en voeten spaans! Ik heb veel in mijn eentje rondgereisd en dat was nooit een probleem, ging altijd goed, ik kwam waar ik wezen moest. Nog een voordeel is dat het openbaarvervoer echt geniaal goed geregeld is. Je kunt OVERAL komen met de bus(het gaat alleen niet altijd even snel)Er zijn genoeg bedrijfjes die tochten organiseren, maar met de bekende Lonely planet kom je ook een heel eind. Ik had het geluk dat ik tussen de tico's leefde die me vaak meenamen op een tocht toen ze doorhadden dat ik dat leuk vond.
Ik weet in iedergeval 1 gids die een pension heeft en tochten in zijn ongeving organiseert en dat was erg geslaagd!(ik heb alleen geen telefoonnummer, weet alleen nog hoe je er moet komen)

Als je meer informatie wilt, vraag gerust!
 
Tijdens onze reis door Ecuador hebben wij op aanraden van onze in Quito, Ecuador woonachtige vriend en NL-reisleider gebruik gemaakt van de Cuyabeno-tour in de Amazone die aangeboden wordt door Dracaena. http://www.theamazondracaena.com/about.htm. We hebben hier hele positieve ervaringen mee!. Er zijn er meer die dergelijke tochten aanbieden.
Ecuador is een prachtig land met veel klimaatzones op bereisbare afstand, dat vind ik het mooie. Je hebt er regen- en nevel-wouden, hoog-gebergte, de kust, de Galapagos eilanden. Absoluut een aanrader om heen te gaan.

Succes!
Frank
 
Hoi Hans,

Ik heb ruim 10 jaar in Ecuador gewoond en ben daar o.a. reisleider geweest voor Wilderness Travel en lokale reisbureaus. Mijn vrouw komt uit Guayaquil, en behalve daar hebben we ook op de Galapagos en in Quito gewoond.
Ecuador is fantastisch, "awesome", breathtaking. Het is een arm, hektisch land, waar altijd wel wat gebeurd met een grote diversiteit aan natuur en cultuur. Ik heb het Amazone regenwoud altijd fantastisch gevonden, maar zeker ook de bergen, de stranden en Galapagos. Ik geef je graag tips voor jullie reis. Bel gerust op 06-10671189 of mail me hgjpennartz@yahoo.com.

groeten,

Rik

>hi,
>
>Ik en een vriend van me willen deze zomer een reis naar
>Equador ondernemen. We zouden graag een trekking willen doen
>en eens naar het amazonewoud gaan, enz... De vraag is: Kent er
>iemand een reisorganisatie daar of een Nederlander of Vlaming
>die daar woont en zo'n reis voor je kan regelen? Waarom op die
>manier? Omdat de gewone reisbureaus teveel kosten. Vorig jaar
>zijn we naar Nepal geweest en hebben we onze reis kunnen
>regelen door een Belgische die daar woonde en een lodge had in
>pokhara. Op die manier zit je toch bij mensen die je vertrouwt
>en de taal spreken en de prijs misschien wat drukken ten
>opzichte van een groot reisbureau hier.
>Of heeft er iemand ervaring met gewoon naar Ecuador gaan en
>alles te plaatse te boeken? Ik weet niet of dat zo'n goed idee
>is maar in Nepal gaat dat bijvoorbeeld wel.
>
>Hopelijk kan iemand ons een beetje op weg helpen!
>
>bedankt!
>
>hans
 
Hans,

Ik ben 12 jaar geleden in Ecuador geweest. Hoewel ik daar in een groep rondgereisd heb, zijn we bij een lodge geweest van een Nederlandse, die was getrouwd met een indiaanse man. Ze zaten toen vlakbij Otavalo. Zij heet Mieke de Vet, en is hopelijk nog getrouwd met Huacu. Daar in de buurt staat de lodge goed bekend. Als ik vandaag verder de tijd heb, zal ik eens gaan googlen om te kijken of er nog wat hierover op het net te vinden is.

Groetjes,
Mirjam
 
Mieke de Vet woont nog steeds in Peguche, aan de spoorlijn naar Otavalo. Als je hierop Googelt, moet je toch meer info kunnen krijgen.

Verder is er een organisatie, Ander Licht reizen, die kleinsschalige reizen organiseert. Niet helemaal wat je vraagt, maar best wel interessant.
Groetjes,

Mirjam
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan