Een andere kijk op wildkamperen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat erg! Ik snap best dat je op de fiets niet zo gauw midden in een bos een plekje zoekt en dat je gewoon een plekje kiest waarop je denkt niemand lastig te vallen. Zeker als je moe bent en geen uren wilt zoeken. En dat ze nou je geld willen hebben is 1 ding, maar waarom in hemelsnaam ook nog grof geweld?
 
In het artikel staat niet dat ze dat gels bij zich hadden. Met een creditcard en de pin-code ben je zo 1500 rijker. En als je leest hoe deze overvallers zich gedragen hebben dan geef je die card en pin-code wel. ALS het op die manier is gegaan dan is dat geld overgens wel verzekerd. Maar daar heb je niet zo veel aan als je in het ziekenhuis ligt.

Eins
 
Heel vervelend, maar dit kan je ook overkomen met je caravan op een parking in Frankrijk langs de snelweg, op een camping in Polen (Op de verkrachtingen na is mijn schoonouders zoiets overkomen, politie kent daders maar niemand durft actie te nemen tegen de 2 bullebakken uit de streek x( Polen heeft voor mij dus ook voorgoed afgedaan als bestemming)

Ik loop geregld 's nachts alleen rond, en verkies de stille polder en bosweggetjes boven de doorgaande routes, daar kom je de idioten tegen.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Afgrijselijk, ik hoorde het net op het journaal.
Je bent inderdaad wel een makkelijk doelwit als je in de bewoonde wereld wildkampeert.
Maar dit kan je ook overkomen in bijv. een appartement of op een camping; als mensen kwaad willen, dan hou je ze moeilijk tegen.

Leonie

Edit: Rob je was me net voor.
Ja, wat je zegt!
 
Inderdaad verschrikkelijk, hopelijk vinden ze de daders, maar eerlijk gezegd heb ik daar in Italie weinig hoop op.

Maar inderdaad zet het aan tot denken aangezien ik ook nog wel eens fiets. Het is misschien vreemd dat ze 1500 euro bij zich hadden, maar er van uit gaande dat de daders dit niet wisten van te voren had de overval toch wel plaatsgevonden.
Een aantal andere zaken kunnen de kans op een overval m.i. verminderen:

- Wildkamperen moet je niet in de bewoonde wereld doen, waarmee voor fietsers wildkamperen zelden een optie is omdat je met een fiets vol bagage niet echt van de weg weg komt. Heb zelf alleen in Skandinavie gewildkampeert als ik fietsen was.
- Kampeer bij voorkeur niet in de buurt van vliegvelden, ik heb al heel wat vliegvelden gezien en het gebied daar om heen (of dat nou stad is of dorpjes) is over het algemeen vies en minder veilig.
- Informeer je van te voren over de veiligheid van waar je heen gaat. Het aantal overvallen en berovingen op rugzaktoeristen bv. is in Italie schrikbarend hoog, voornamelijk in Rome en Venetie, maar ook in Firenze. Daar wil je dus ook niet (wild)kamperen.
- Zet je fietsen uit het zich, zeker als ze mooi glimmen.

Maar uiteindelijk kan het altijd gebeuren. 1-2 jaar geleden een echtpaar overvallen in Nieuw-Zeeland in de middle of nowhere (daders gepakt, overigens)...en jáááren geleden een echtpaar vermoord bij Gallivare in Noord-Zweden (jaren 80), écht in de middle of nowhere.

Groetzels,
Dennis
 
Dat is inderdaad waar. Ik heb heb ook gehoord dat het in Noorwegen voorkomt in campers die op parkeerplaatsen langs de E6 (doorgaande weg naar het noorden) staan. Daar stoppen de overvallers een slang naar binnen met een gas waar mensen niet zo snel wakker van worden en beroven dan de slapenden.
Dus kamperen dien je altijd langs rustige weggetjes en het liefst helemaal uit het zicht te doen.

Maar dan nog neem ik deze mensen die moe waren van een dag rondfietsen niets kwalijk. Het blijft gewoon jammer dat de wereld zo in elkaar steekt.
 
Doet je toch even aan het denken zetten.

Het had dezelfde impact als wanneer ik hoor/lees over een debiel die bij een oud mensje een tasje ript of over dierenmishandeling of weet ik veel. Iets nutteloos iig waarbij de één of andere lùl op pootjes meent een ander wezen te moeten lastigvallen met verstrekkende gevolgen.

En met name de dames hier denk ik.

Ehh, nee, zover had ik dus nog niet eens doorgedacht. En ik denk ook niet, dat het verschil maakt. Ten eerste: als zo'n stuk ongeluk het in zijn hoofd heeft gehaald om een tent met inwoner eens even leeg te trekken, maakt het geen barst uit of je nou man of vrouw bent, je wordt toch wel gemolesteerd. En als je het verkrachten bedoeld: ook mannen worden verkracht of anderzins sexueel vernederd, daarvoor hoef je geen vrouw te zijn.

Het is natuurlijk wel zo, dat dames zich over het algemeen minder weerbaar voelen dan heren, maar daar heb ik persoonlijk niet zo'n last van en tegenover een overvaller met een wapen begin je als man net zo weinig als als vrouw.

Alhoewel ik wel het idee had dat dit echtpaar in
de bewoonde wereld aan het kamperen was. Als je je ergens diep
in een bos verstopt hebt, zul je niet zo snel iemand
tegenkomen 's nachtes.


En dàt was nou ook het eerste wat ik me bedacht toen ik vanmiddag op mijn werk het betreffende radiobericht hoorde. Ie-der-een kan o-ver-al een waus tegenkomen die kwaadwil, ook op klaarlichte dag midden in het centrum van de stad. Ik acht de kans zelfs kleiner midden in een bos of op tien kilometer vanaf de dichtstbijzijnde weg of bewoning.

Ik hoop, dat ik mijn boude instelling nooit hoef te bekopen met een dergelijk(e) overval of voorval, want dan wordt mijn geloof in het goede waarschijnlijk erg op de proef gesteld. Maar tot die tijd verdom ik het om me te laten afschrikken. Het aantal idioten wordt er niet minder op als ik me bang in een hoekje zittend laat weerhouden van het doen van - voor mij - leuke dingen, dus laat ik die dan maar gewoon doen.
 
Het zijn hoe dan ook slachtoffers van een verschrikkelijke misdaad. Kwalijk kan je ze dat natuurlijk nooit nemen. Een slachtoffer is nooit schuldig, hooguit op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.
Om door te gaan op de opsomming van Dennis: De nederlandse vrouw(en) vermoord in Turkije 2 of 3 jaar terug, een echtpaar uit Woensdrecht rijdt per ongeluk de verkeerde gang-territory in Miami in en wordt afgeslacht, onlangs nog die hulpverleners in Kenia.
De lijst is groot, veel te groot maar we mogen vooral niet vergeten dat het natuurlijk tienduizenden keren precies andersom gaat en dat je als grote vrienden uiteen gaat na een intermezzo met de lokale bevolking waar ook ter wereld. Laat je vooral niet afschrikken dus.

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Vandaag op de radio vernomen dat de daders gepakt zijn.
Als dan ook nog goed recht wordt gesproken, zijn we helemaal blij.

Groetjes, Mirjam

- is geen fan van die meneer met dat bloempothoofd, maar vind wel dat e.e.a beter afgestraft mag worden-
 
Hoorde gisteren dat de burgemeester van rome de beide nederlanders onverantwoordelijk gedrag verwijt.
Hij gaat dus volkomen voorbij aan het feit dat ze mogelijk ook overvallen waren als ze nog gewoon aan het fietsen geweest waren.
Vreemde houding van die man. Hoorde recent een verhaal van m'n moeder dat een hardloopster 'gegrepen' werd op een dijk, verkrachten lukte hem niet vanwege zijn beschonken toestand en de loopster werd 'gered' doordat ze gilde en voorbijgangers haar hielpen. Leven wordt tamleijk lastig als het wandelen inkorte broek, kamperen in tent hardlopen op dijk danwel fietsen in de buurt van rome als uitlokking opgevat worden. Dus inderdaad, stevig straffen hoewel de daders blijkbaar uitgezet worden en ik me afvraag of er in roemenie een zaak aangespannen zal worden tegen deze randfiguren.
Als extra neem ik dan dus toch maar mijn valse hond mee!:p

Ali
 
>Hoorde gisteren dat de burgemeester van rome de beide
>nederlanders onverantwoordelijk gedrag verwijt.

In hetzelfde bericht (wat ik hoorde dan) werd ook gemeld dat de oppositie die uitspraak niet waardeerde en excuses eiste. Het was dus gewoon een "beetje dom" van de burgemeester.

grtz
Henk
 
Ik zal mijn moeder maar niet vertellen dat ik in Roemenie wildgekampeerd heb... We stonden ook nog op een of andere zigeunerroute. Die gasten kwamen ook nog langs, vragen of alles in orde was.. We mochten ook nog mee naar hun kamp, maar de tenten stonden al, dus dat hebben we maar niet gedaan. Ze zijn vertrokken en we hebben nergens last van gehad.

Daarnaast is het wel bekend dat bepaalde gebieden onveilig zijn, en daar houd men wel rekening mee als lokale bevolking zijnde. Tijdens diezelfde vakantie moest een groepslid naar het ziekenhuis. 2 uur lang door de bergen, en toen ze hem hadden afgeleverd wilden ze terug. "Veel te gevaarlijk" vond de bewaker van het parkeerterrein. Ze werden verplicht om hun busje naast zijn hokje te parkeren. De volgende morgen om 6 uur stond hij met 2 borden warme pap aan het raam, gesnaaid uit de keuken. Snel opeten voordat de kok het zou ontdekken...
 
Er schijnt twee dagen na het Nederlandse echtpaar in de buurt van Napels een jong Duits stel (wildkampeerders op een strandje) hetzelfde overkomen te zijn. Dit keer door drie lokale pubers (er is in ieder geval een 17 jarige Maffioso-zoon opgepakt en positief herkend door de 25-jarige Duitse vrouw, waarop de twee anderen nog voortvluchtig zijn).

Overigens heb ik vernomen dat de Nederlanders voor goede doelen aan het fietsen waren en de 1500 euro waarschijnlijk onderweg opgehaald/gekregen hebben.

Geen idee verder of er in Roemenië een zaak tegen de herders wordt aangespannen. Ze schenen hun agressie 'normaal' te vinden.

Ciao
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan