Een gewaarschuwd mens...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dit bordje staat onderaan de Allalinhorn, ik vond m wel grappig :)
28699.jpgPieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hij is leuk.

Doet me denken aan afgelopen zomer, toen we met Lluc de Dentelles de Montmirail aan het 'beklimmen' waren. Dat was een bergpaadje, stevig steigend en vol met losse stenen en boomwortels.

Ik liep net met Lluc op rug rustig achter Yolanda aan, tot het moment dat ik plotseling wordt ingehaald door een heupwiegende dame die gekleed was voor op een advocatenkantoor: topje, korte rok en bijzonder hoge hakken (vergelijkbaar met die op de foto).

Op het moment dat ze ook Yolanda inhaalt kijkt deze verbaasd om naar mij, met een vragende blik. Nog geen vijf minuten later komt madam weer naar beneden. Op de vraag of ze al boven was gweest antwoordde ze dat toch maar was omgekeerd omdat het pad niet helemaal begaanbaar was met haar schoenen...

Ik heb nog geprobeerd om onopvallend een foto van haar te maken (om te laten zien op de site), maar dat is niet meer gelukt omdat ze al weer uit het zicht was verdwenen.

Blijft voor mij natuurlijk de vraag: moet je nou respect hebben voor een dame die zo snel zo ver op zo'n terrein kan lopen op zulke schoenen of toch maar niet? ;-)

Raymond
 
Stom om met zulke schoenen naar boven te lopen natuurlijk, maar als vrouw heb ik er stiekem wel respect voor dat ze uberhaupt een berg op kan lopen op hakken. :D
Ik zou t niet kunnen (niet willen ook trouwens, maar dat is een andere zaak);-)
 
Naaldhakken lijken me anders een prima alternatief voor stijgijzers... :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Doet me denken aan een excursie waar er ook enkelen waren met dergelijk schoeisel, terwijl we toch echt door het veen gingen baggeren.... Fun!

Maar idd al wel een aantal maal mensen met "apart" schoeisel op tochtjes tegen gekomen.

Bas
 
Tijdens een vakantie in Noorwegen ben ik die borden regelmatig tegen gekomen. Bij elke toeristische berg (Prekesteule, Gaustatoppen) staan van die borden op welke schoenen het niet verstandig is die bergen op te gaan. Maarja deze is dan wel weer een extreem geval bij een gletsjer.
 
>Blijft voor mij natuurlijk de vraag: moet je nou respect
>hebben voor een dame die zo snel zo ver op zo'n terrein kan
>lopen op zulke schoenen of toch maar niet? ;-)

Zeker!
Wie van jullie tart niet zo nu en dan zijn/haar grenzen? Denkt toch het topje wel te halen ondanks de dreigende lucht? Speelt als ultra-lichtgewicht hiker met de grens tussen lichtgewicht en onveilig?

Is dat erg? Nou nee (zou ik zeggen). Da's nou juist een deel van de pret. De nieuwschierigheid die je steeds naar nieuwe uitdagingen drijft.

Zou het niet dezelfde nieuwschierigheid zijn die een dame op hoge hakken of een heer op teenslippers een (stukje) puinhelling doet beklimmen? Wellicht komt ze de volgende keer terug op stevige schoenen om te gaan ontdekken dat het _op_ die berg een stuk kouder kan zijn dan beneden :)

Sander.
Die graag nieuwschierig is!
 
Op IJsland (in Thorsmörk) zag ik vergelijkbare bordjes voor auto's. Verboden voor gewone auto's, toegang voor hoge 4-wielaangedreven auto's.

Bij een van de hutten hadden ze trouwens een fotoboek vol met met foto's van alle keren dat het oversteken van rivieren met een auto of bus was misgegaan, met bussen op hun zijkant etc. Was leuk om te bekijken.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan