Een heuse quilt (climashield)

Op mijn zoektocht naar UL slaapzakken voor het kind (nu 1m52) kwam ik er al snel achter, dat het wel erg prijzig is voor die paar jaar... En tweedehands geen geluk. Dus dan maar zelf aan de slag. Voor een euro of 100 aan spullen besteld bij Adventurexpert.com. Het resultaat een is een quilt van 590 gram, van 1,75m lang. Breedte: 130/100. Footbox gaat met een touwtje dicht en er zit een rits van 50 cm. Ik gebruikte climashield apex 200 in de hoop dat het tot dichtbij het vriespunt nog warm genoeg zal zijn (i.c.m. met wollen onderkleding). Stof: 10D nylon.
Het kind is er reuzeblij mee, al kijkt ie wat gek ;). Onderaan het touwtje nog een keer extra erom gedaan tegen de koude. Hij ligt overigens niet op een matje, moest vanochtend even snel!

Alleen... ik heb geen compressiezak en natuurlijk niet genoeg stof over om er een van te maken. Om nu zo'n zakje te maken uit 6 verschillende lapjes.... dat wordt natuurlijk scheurende naden. Dus maar even op zoek bij ome Ali.

IMG_20210422_074030.jpg

IMG_20210422_075308.jpg


Bandjes met drukknoopjes voor bevestiging aan bandje rond slaapmat, of om aan elkaar vast te maken als je het toch slaapzak wilt gebruiken.
En hieronder de versteviging (en bandje vastnaaien aan de tunnel) omdat de stof daar anders wel erg snel kapot zal gaan...
IMG_20210422_075255.jpg
 
Hij is warm genoeg gebleken! En dat voor een kind zonder enig speklaagje (wel een thermopyjama). Sommige nachten was het zelfs aan de warme kant. Maar dat waren voor daar ook warme nachten (8 graden).
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan