een nieuwe backpack tent?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

matthijs

Guest
Dit is mijn eerste post.

Ik ben een beetje zoek geraakt in het grote aanbod van tenten(voor een backpack vakantie) Ik wil daarom vragen wat voor tent ik het best kan kopen. Deze tent moet plek voor 2 personen hebben en nog plek voor 2 grote rugzakken.
Trouwens is dit een mooie site en ik denk tot zover ik nu heb gezien een van de beste voor hiking
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 12-07-02 om 12:22]Wij hadden ongeveer dezelfde vereisten en we zijn toen uitgekomen op de "Sierra Leone" van Salewa. De specs:

3 seizoens
2 ingangen Er is daar plaats genoeg voor een grote rugzak, onder het zeil en ingang zelf blijft vrij.
binnentent is heel ruim, kan je in noodgevallen met 3 in
gewicht: 3.1 a 3.6 kg, afhankelijk van het aantal haringen en touwtjes dat je mee neemt. Toch minstens 2 haringen nodig voor de ingangen.
Ik dacht dat de buitentent 4000mm waterkolom aankan.
De tent is snel op te zetten.
Tot nu toe geen enkel probleem mee gehad.
Prijs: 269eur.

Een tent die wij anders wel willen kopen als we ooit nog es geld hebben is de Lowland Trailrunner 2, kost 529eur.

groetjes,
Jan
 
Voor je een tent koopt moet je eerst een aantal dingen bepalen

Wat is het budget waarin de tent moet vallen
Als je dit weet kun je een grove selectie tussen de merken

Onder wat voor omstandigheden gebruik ik de tent (in warme/koude landen, in droge/natte landen)
Moet hij sneeuw/storm vast zijn ? of juist geschikt voor de tropen ?
Hiermee bepaal je of het een eenstokstent, tunneltent , koepeltent of hybride enz. wordt, of het een 4 seizoenen tent moet zijn enz.

Daarna ga je bij de verschillende fabrikanten kijken welke tent er aan die eisen voldoen en leg ze naast elkaar.

Succes !
 
Ik zal eens naar een expert bij ons in de stad gaan en daar eens wat meer informatie gaan vergaren omdat ik het best veel geld vind en dan niet een kat in een tentzak :7 wil kopen.
 
De catalogus van de Bever (http://www.bever.nl/catalogus.html# eerste link in 2e kolom) bevat veel informatie, zeker de moeite om es te lezen. Verder heeft de Kariboe (winkel in Belgie) een online tentenkiezer: http://www.kariboe.be/kiezer.htm
Natuurlijk deze site: http://www.hiking-site.nl/materialen_tenten.php

Dat geeft je dan allemaal een idee wat voor materialen er bestaan en voor wat ze nuttig zijn, tentconstructies en prijzen. Voor de rest moet je de tenten ter plaatse es kunnen bekijken. Eventueel vragen of ze de tent es kunnen afbreken en opbouwen (kan je zien hoeveel gepruts je er aan hebt). En zoals Jurgen al zei: bepaal eerst het budget dat je er aan wilt geven, vooral als je ng andere dingen wilt kopen.

groetjes,
Jan
 
[laatste wijziging op 12-07-02 om 14:21]Zelf vind ik de geotracker van lowland wel veel voordelen hebben maar is deze niet te zwaar voor een trektocht? En ook is mij oog gevallen op HILLEBERG NALLO 2 GT.
 
Kijk anders ook eens naar Helsport tentjes.
De rondane 3 is erg mooi.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik ben in de rui).
 
Die Geotracker ziet er mij wel leuk uit maar inderdaad nogal zwaar. Hoewel, met onze tent in volle glorie hebben we ook 3.6kg mee. Het lijkt me niet direct een backpacker tent te zijn. Zoals ik net lees is het eerder een multifunctionele tent.

Als backpacker moet je natuurlijk ook wel het comfort versus gewicht afwegen. Heel leuk om veel plaats te hebben, maar wat ben je er mee als je regelmatig van staanplaats verandert. Je gaat echt niet je volledige rugzak leegmaken (waartoe ik nogal de neiging heb). Liefst een lichtgewicht tentje dat je snel op en afbreekt dus.

Om je een idee te geven van plaats die je nodig hebt voor je rugzak:
onze tent heeft aan de ingang een driehoekig oppervlak van 245cm breed en 70cm diep (schuinaflopend dak natuulrijk). In de helft daarvan past perfect mijn rugzak van 75l + nog wat kleine rommel en al de plaats op de rugzak.

De Hilleberg Nallo zijn ook wel hele mooie tenten, maar ik heb liever iets met 2 ingangen. Ik wil gemakkelijk in en uit de tent stappen en gemakkelijk aan mijn rugzak kunnen zonder de andere te storen. Maar dat is allemaal persoonlijk natuurlijk. Voordeel van die Nallo GT is natuurlijk de grote luifel, maar ik denk dat dat pas echt leuk is als het continu regent (hoewel, koken in de regen is ook wel een apparte ervaring :) ) of als je ergens een langere tijd blijft.

In die prijsklasse blijft mijn oordeel bij de Trailrunner II. 'k moet wel zeggen dat ik die tent ook al eens goed bekeken heb, dus niet enkel van een foto en dat kan ik niet van elke tent zeggen natuurlijk. Persoonlijk vind ik ook dat de Lowland tenten net dat ietsje meer hebben dan de Hilleberg (en dan bedoel ik niet enkel de prijs). Er is in ieder geval minder plaats dan in onze tent. Als je es naar tenten gaat zien neem dan jullie rugzakken mee en kijk waar je ze gemakkelijk kwijt kunt.

Een 2e punt waar je over moet nadenken is of je wel degelijk een 4 seizoens nodig hebt (kwestie van meer opties open te houden). Onze tent is een 3 seizoens en ik ben er zeker van dat we er gerust mee in de winter in de Ardennen kunnen overnachten. Ga je naar winderige of sneeuwerige gebieden trekken, dan heb je inderdaad wel een 4 seizoens nodig. Neem je die tent dan in de zomer mee naar Spanje of Italie dan zit je wel in een lekkere oven. Zelfs in onze tent waren we op een mooie nacht langzaam aan't gaar worden.

De eigenlijke reden waarom we geen nieuwe tent kopen is omdat we meer dan genoeg hebben aan onze tent en we hebben er echt geen enkel probleem mee gehad. Die 3.1kg (ik neem zelden meer dan 4 haringen mee) is ook 'maar' 300g per persoon meer. Maar toch, die bikini-top van de Trailrunner lijkt ons echt wel de max.

groetjes,
Jan
 
Waar kan ik veel tenten bekijken? Want als ik een tent van zo'n €550 ga kopen wil ik hem wel kunnen zien en niet alleen van foto.
 
>Waar kan ik veel tenten bekijken?

Op de camping :p

Nu ff serieus, er zijn vrij veel buitensportzaken die een redelijke sortering aan tentjes hebben staan. Geef eens aan waar je woont, er is meestal wel iemand op het prikbord die die omgeving kent en een paar goede zaken in de buurt kan noemen.

Je geeft zelf aan dat je al een paar modellen op het oog hebt. Bel als je tenten gaat kijken dan vantevoren op of ze die modellen op voorraad hebben en of ze ook opgezet staan.

Overigens kan het geen kwaad om je in de winkel van de domme te houden en een verkoper te vertellen waar je de tent voor wilt gebruiken ipv direkt naar een specifiek model te vragen. Waarschijnlijk kom je bij dezelfde tent uit, maar misschien laat hij je een model zien dat je nog niet kende.

Lowland verkopen ze volgens mij alleen bij Bever, maar als je in de buurt van Maarsbergen woont, kun je Lowland eens bellen, met een beetje geluk kun je een afspraak maken om een keer in hun showroom te kijken. Scheelt bovendien zo'n 20%! Zorg dan wel dat je eerst zeker weet dat je Geotracker wilt kopen.

Nog een tip: vraag in de winkel of je de tent mag afbreken en opzetten.

Groeten en succes met kiezen,
Carl
 
Toevallig dat je dat zegt Carl want als we op een camping sta durf ik wel eens een toertje doen om te zien wat er zo allemaal staat :).
Dit weekend nog de Trailrunner II in volle actie gezien.

Als je verschillende tenten wilt zien zal je best naar verschillende winkels gaan denk ik. De meeste winkels hebben zo hun eigen voorkeur qua merken. Ik neem aan dat voor 550 eur wel een beetje kieskeurig mag zijn en ook daarvoor je tijd wilt uittrekken.

In Belgie is er nog een andere winkel dan Bever die Lowland tenten heeft. Maar er is hier ook maar 1 Bever.

Kan je die tenten ook laten opsturen vanuit Lowland zelf?

Jan
 
Ik woon in de buurt van bergen op zoom noord brabant.
We hebben in bergen op zoom twee outdoor winkels Stoop outdoor en nog een waar ik de naam niet meer van weet. MAar klopt het niet dat je in breda een bever winkel hebt?
 
Hoi Jan,

Of Lowland tenten opstuurt naar het verre Belgie weet ik niet.
Petra heeft het telefoonnummer en emailadres, dus dat zoek ik thuis wel even voor je op als je dat wilt.

Carl
 
Dag Carl,

je moet die moeite niet doen hoor. Ik vind dat wel ergens op de website van Lowland.

Toch bedankt,
Jan
 
onze Hilleberg Niak van 2,8 kg is een lekkere stormvaste koepel met het grote voordeel dat je de binnentent kunt opvouwen terwijl de buitentent nog staat. Dus de binnentent altijd droog in de rugzak en de (condens)natte buitentent droogt overdag aan de buitenzijde van de rugzak. Met 2,30 m ook lekker lang. Ons alternatief was de trailrunner die wel 2 ingangen heeft en meer rugzakruimte maar smal is aan het voeteneind. De Niak heeft goede ventilatie mogelijkheden en bevalt ons prima.
 
Ik heb laast een 2pers backpack tentje gekocht.
Van GELERT.com. De eiger 2: 2,8 kg: 57x14 pack size.
Zijn er nog mensen met een gelert tent?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan