Een uitdaging!


Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Len

Guest
Ben je week 30/31/32 in de omgeving Nimes/Avignon?

Indien er iemand in de bovengenoemde omgeving (dit ligt dus in Zuid Frankrijk) in de bovengenoemde weken is? Mail mij; misschien kunnen we een leuke hike/beklimming/canyoning/speleologie/kayak o.i.d. organizeren.(nee geen MTB aktiviteiten!)
Ik ben er n.l. niet zo'n fan van om alleen buitensport aktiviteiten uit te voeren.

Laat eens wat weten, wie weet kunnen we er een leuk (meerdaags?) gebeuren van maken!
;-)
Groeten,
Len
 
Ach, alleen was het ook erg leuk maar wel zwaar. Zeker de moeite waard voor GR en PR lopers !
 
Nou...........

Ik ben diverse PR's wezen lopen wat op zich niet zo zwaar was (gemiddelde duur ca. 3-4 uurtjes). Maar ik zag op een hele slechte kaart uit de VVV ter plaatse dat de GR6 heel leuk kruist met de GR63.Oftewel heen over de heuvels(200-300Mtr.hoog)totdat je de GR63 kruist, die heel leuk via een grot in de Gorges du Gardon loopt. Dit zag er op het hele slechte kaartje uit als pakweg 4 uur lopen(in vergelijking tot reeds gelopen afstanden op PR's).Echter bleek in de praktijk dat ik er 6-7 uur over deed in een hoog wandeltempo terwijl mijn watervoorziening gebaseerd was op maximaal 4 uurtjes lopen (dus pakweg 3 Liter water bij me. Deze 3 Liter was op nadat ik de GR63 op ging en ik dus exact op de helft van de tocht was. Aangezien ik "in the middle of nowhere" was had ik ook geen mogelijkheid om bij een dorpje o.i.d. water te scoren, ergo; in pakweg 28-30 Gr.C.dus 3,5-4 uren(heeele lange) zonder water heb gelopen.De laatste 1,5 uur zweette ik zelfs niet meer.Gelukkig liep de GR63 direct langs de rivier en kon ik in ieder geval oververhitting binnen de perken houden door hier wat verkoeling in te zoeken, drinken kon niet want dit absoluut geen drinkwater, zeer frusterend. En inderdaad je gaat een beetje raar strompelen als uitgedroogd bent. De 1 e 0,5 Ltr.water was binnen 2 minuten op de 2e binnen 5 minuten hierna, absoluut het lekkerste water wat ik ooit gedronken heb maar ook het duurste (totaalprijs 6 Euro!!!!)
Wil je dus wat zwaarders doen ga eens in hoge temperaturen met te weinig water lopen je bent gegarandeert kapot!


groeten
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan