Eerste hiking trip


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben van plan over 3 weken een hiking trip van een tot anderhalve week te maken. Hierbij is het de bedoeling dat ik in mijn eentje door de Ardennen ga wandelen.

Nu is echter mijn probleem dat ik geen ervaring met hiken heb. Ik heb vroeger regelmatig op campings gelogeerd in tentjes, alsook een aantal nachten langs een kampvuur doorgebracht, maar heb nog nooit een dergelijke lange tocht gemaakt.

Ik vroeg me af wat een goede en mooie route zou zijn om als beginneling met wellicht een niet optimale conditie in de Ardennen te lopen. Het gaat me dus niet zozeer om het feit dat ik grote afstanden wil afleggen, maar meer om rustig de natuur te bekijken en te (wild)kamperen.

Nu heb ik het gevoel dat ik natuurlijk heel veel belangrijke zaken ga vergeten en ik vroeg me af wat jullie me zouden aanraden als beginnende wandelaar, wat ik echt niet moet vergeten en welke gebieden/routes aan te raden zijn in de Ardennen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Direct maar even een vervolgvraag.

Ik las ergens dat het gebied Rahier - Stoumont wel leuk/fijn is om te wandelen. Ik probeer nu dus uit te zoeken hoe ik hier met het openbaar vervoer kan komen. Vanaf mijn thuisbasis in Nederland kan ik in ieder geval goed met de trein in Aywaille komen, echter daarna moet ik vast een of andere buslijn hebben. Ik heb echter nog geen goede routeplanner gevonden voor de belgische buslijnen. De website van "De Lijn" heeft wel een routeplanner, maar na veel gedoe heb ik het nog niet voor elkaar gekregen dat hij zowel mijn vertrek als mijn aankomstpunt begrijpt :).

Weet er iemand wellicht een goede routeplanner voor het belgische openbaar vervoer?
 
Hoi,

Ten eerste: probeer eens de zoekfunctie op een aantal hike-sites, zoals deze en hiking.be.

Daarnaast wil ik aanraden om een dag/twee-daagse tocht te proberen ipv meteen een week te hiken. Zeker als je een tijdje "eruit" bent geweest kom je vaak op de 1e nacht erachter dat je iets vergeten bent! (zaklamp, aansteker, wc-rol, etc.) Ook bouw je zo conditie op.

ER zijn voldoende dagtochtjes te vinden, of 2-daagse: bijvoorbeeld op de GR573 rond Eupen. Kijk eens op hiking.be en zoek op GR573.

Groeten en succes.

Harry
 
Zoals Harry al zei: probeer één van de gemarkeerde routes die door de Ardennen lopen. Dat scheelt je ter plekke veel gezoek en frustratie, en je komt bovendien langs de mooiste plekjes. Routebeschrijvingen zijn te krijgen bij de betere buitensportzaak. Er is er één die door Aywaille komt (weet zo ff niet welke), dan zou je daar gelijk kunnen beginnen.
Houd er wel rekening mee dat als je alleen loopt je met relatief veel gewicht zult moeten sjouwen.....
 
Ik denk dat de GR5 en de GR57 voor jou zeer geschikt zijn. Bij de GR5 kom je om de paar dagen een station tegen, bij de GR57 zowat dagelijks. Wat behalve de bereikbaarheid toch ook wel zeer handig is in het geval je iets vergeten bent of als je de tocht moet afbreken.
 
Hoi,

Mijn eerste wandelvakantie was een tocht van 2 weken in Engeland en dat was geen probleem. Kies gewoon een tocht waarbij je elke dag/om de dag door een dorpje komt. Als je dan wat kritisch vergeten bent, kun je het onderweg aanschaffen. Je hoeft dan ook niet zoveel eten mee te zeulen. Maak voor jezelf een gecategoriseerde paklijst en leg die thuis goed in het zicht. Dan kun je er dagelijks over nadenken en dingen aan veranderen. Zoek ook eens op deze site. Er zijn verschillende paklijsten gepost in het verleden.

Weeg vooral je rugzak. Een rugzak inclusief kampeerspullen zou voor een man niet boven de 20 kilo moeten uitkomen en liever een aantal kilo's minder wegen. Maar je hebt wat ervaring nodig voordat je weet wat je thuis kunt laten. Je kunt ook je paklijst hier posten. Dan vullen wij hem wel aan met wat je vergeet en schrappen de overbodige dingen :).

Succes,

Linda
 
Ook ik zou je eerder de GR 57 aanraden, officieel start hij in Luik, maar als je liever de niet echte mooie stadskern wilt vermijden kan je beter vertrekken in Angleur. De eerste 2 dagen kom je verschillende stations tegen. Als je tot in Hotton stapt ben je ongeveer 4 dagen onderweg en heb je een heel mooi overzicht wat de Ardennen te bieden hebben. En ook wildkamperen zou geen probleem mogen zijn. Je kan ook vertrekken vanuit Hotton en stappen tot Gouvy. Dan kom je door het mooiste stuk van de GR 57 vooral tussen Maboge en Houffalize is het echt genieten langs de oever van de Ourthe.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan