eifel


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben van plan om van de zomer een weekje naar de eifel te gaan,, Alleen jammer. Over wandelgebieden overal op de wereld kan je van alles vinden op het net, maar van de Eifel weinig tot niets..

zouden jullie me kunnen helpen?? ik wil een lekker pittige route, en wat info over het gebied zelf. en over wild kamperen mag dat daar??

Alvast bedankt voor de hulp!!
 
Hola Niels..

Voordat ik je ga vertellen waar je heen moet zou ik zeggen: Koop een gidsje van het gebied. Bijvoorbeeld die van Elmar (auteur: Herman van Hilst). Daarin staan 18 tochten van drie tot 7 dagen die het gehele gebied bestrijken (Hij staat nog niet bij de routeboeken hier.. mmh.. daar moeten we eens wat aan doen dan) .
Lopen met alleen het gidsje gaat prima, de routes zijn prima bewijzerd, maar je kan ook het boekje aanvullen met een kaart. Dan zijn de mogelijkheden helemaal legio en kan je iedere tocht heel makkelijk verlengen of verkorten naar eigen inzicht. Alleen een kaart (1:50000) kopen kan natuurlijk ook, maar dan mis je misschien wat randinformatie die wel in het boekje staat en kies je net het verkeerde gebiedje.
Wildkamperen lijkt me niet verstandig. Wildbivakkeren zal geen probleem opleveren als je de plek goed kiest.( Het wordt tijd om eens duidelijk het verschil te maken tussen wildkamperen en wildbivakkeren: Bij kamperen laat je overdag de tent staan terwijl je aan het buitenspelen bent. Bivakkeer je dan staat je tent er alleen s'nachts als je er ook daadwerkelijk inligt)

Het is een mooi gebied met een zeer hulpvaardige bevolking waar je schitterende tochten kunt maken.

groeten
:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan