Eifelsteig


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ik ben op zoek naar wandelervaringen op de Eifelsteig.
We willen deze rond Pasen gaan lopen maar kan door tijd gebrek maar 6 dagen lopen.
Graag info, wat het mooiste deel is en of wildkamperen mogelijk is.

Grt. Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Peter,

De Eifelsteig ken ik niet goed, maar een ding kan ik je wel vertellen, wildkamperen is in heel Duitsland absoluut verboden. Dat is het in Ned. ook, maar in Duitsland ben je niet alleen een boete rijker, als je pech hebt kun je ook je kampeerspullen inleveren, zo is het mij wel eens verteld...
 
Wij hebben in oktober 2008 vanaf Monschau een eind de AE door de Eifel gewandeld. Deze route loopt af en toe gelijk op met de Eifelsteig. Maar veder dan de Wildenborg zijn we niet gekomen. Ik vond het hele stuk erg mooi, alleen het stukje van de AE vanaf Blumenthal naar de klim voor de Wildenborg is minder. Mijn smaak kan ook beinvloed zijn door de inval van de herfst. Prachtige kleuren en veel paddestoelen. Her en der als je uit de dalen bent zijn wel plekjes waar je een bivak op kan zetten. Maar uitgebreid wildkamperen kan ik idd zeker niet aanbevelen omdat het idd niet echt toegestaan is.

Maar op af en toe heb ik wel plekjes met tekenen gezien van een wildkampje. Gewoon lowprofile houden (geen vuur, geen licht).
 
Met wildkamperen bedoel ik eigenlijk meer een bivak.
In de avond tegen donker worden een mini-tentje neer prikken in het bos en tegen het licht worden in de ochtend weer weg wezen.
Alleen slapen dus. Geen vuur maken uiteraard.


Meer reacties over de steig zijn welkom...........
 
Ik heb de eifelsteig afgelopen week gelopen van kornelimunster tot aan blankenheim. Mooie tochten, goed aangegeven, maar let wel op, want souvenirjagers hebben zo hier en daar wat bordjes weggejat. Boekje of kaart meenemen is dus wel handig!

Ik heb de tocht gelopen met volledige bepakking (tent, slaapzak enz.). Ik kon op campings staan in roetgen (camping in het centrum) en monschau. Op 2 regenachtige dagen in hotels/pensions overnacht.

Ook 1 nacht wild gekampeerd. Er zijn plekken waar dat wel kan, met name in de gebieden na gemund, waar meer landbouw zit en het terrein vlakker is. Uiteraard met respect, dus geen rommel achterlaten!

Op 2 trajecten had ik meer afwisseling verwacht. Ik snap niet dat je door de hoge venen moet lopen over een kaarsrechte asfaltweg, terwijl het gebied ook leuke vlonderpaden kent. En het deel tussen nettenhein en blankenheim vond ik saai: recht toe, recht aan paden met het geluid van een snelweg steeds hinderlijk dichtbij.

Voor het overige prachtig. Leuke dalen, bossen, stuwmeren enz. En altijd het geluid van vogels om je heen.

Doe er jullie voordeel mee.

Peter
 
Uiteindelijk hebben wij met pasen een week het zuidelijk deel gelopen.
Start in Gerolstein ( route is moeilijk te vinden in het dorp )eind in Zemmer, daarna gemakkelijk met bus en trein terug naar de auto die in Gerolstein stond. ( via internet is de bus en treindienst goed op te zoeken )
Het was erg warm weer maar ook nachtvorst. Mooie tijd van het jaar, veel bloesem.
Elke nacht wild gekampeerd. Was soms even zoeken.
Ik denk dat dit tweede deel wel het mooiste deel van de hele tocht is.
Diepe dalen, veel natuur, veel wild. Geweldige route, veel langs beken.
Probleem hadden wij met het gidsje; Niet alle winkels of wat daar voor door gaat zijn ook winkels waar je voedsel kan kopen. Gelukkig hadden we genoeg mee genomen.
Drinkwater haalden we uit kleine beekjes ver van de bewoonde wereld of als we dichterbij overnachten haalden we bij een van de laatste huizen die we passeerden, voor we een plek zochten in het bos, genoeg water voor de avond en volgende ochtend.
Route staat in het terrein goed aan gegeven. Al is het wel even wennen aan de manier van bewegwijzering. De route is soms al weer anders dan in het gidsje staat. Wij hadden ook gewone kaarten mee.

Een absolute aanrader !!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan