Eipoeder gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi buitensporters,

ik heb voor mijn vakantie gezocht naar eipoeder (oftewel gedroogd ei). Nergens heb ik het kunnen vinden; bij AH niets, reform zaak niet en ook de watermolen hier om de hoek niet. Laatste heeft voor de rest alles aan meel en dergelijke om brood te bakken.

Hier op het forum wordt er vaak over gesproken, maar weet ook iemand waar eipoeder te koop is?

Dan kan ik op de volgende tocht ook eens een eitje bakken. Of zelfs mijn broodje opleuken tot een soort cake. Altijd mooi om meer mogelijkheden te hebben met gedroogde spullen.

Alvast bedankt
Joris
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dat is nog eens snel Rolf, mijn dank is groot.

Ik wist niet dat er zoveel te krijgen was op dit gebied, hoewel de prijzen er ook naar zijn. Dat maakt natuurlijk niet uit voor dingen die ik echt wil hebben, zoals nu eipoeder. Maar bv mijn garnalen (gedroogd) haal ik toch bij de surinaamse toko, 100 gr voor 2.50 euro. Behoorlijk verschil met de globetrotter (50 gr 4 euro).

Joris
 
Hi Joris,

Ja, met een beetje rondsnuffelen is er veel te vinden. Globetrotter is toch een van de weinige die goede gedroogte ingredienten aanbied. Met name de vleeskorrels en gedroogde groenten zijn erg goed. Let er wel op dat mn de groenten gedroogd zijn en niet voorgekookt. Voordelen, texture en vezelgehalte en smaak van deze groenten zijn erg goed. Nadelen , je moet ze nog wel garen. Vooraf wellen en meekoken werkt echter prima, als je maar wat geduld hebt. Resultaten kunnen heerlijk zijn. In iedergeval 10 keer beter als de gevriesdroogde kantklaar maaltijden.

Globetrotter is niet goedkoop, maar daar staat kwaliteit tegen over. Ik doe het altijd zo. Ik koop 1x per jaar een aardige voorraad gedroogde ingredienten bij Globetrotter. En elke keer als ik op pad ga vul ik dat aan met ingredienten uit Toko, reform en supermarkt. Zo stel ik mijn eigen gevarieerde maaltijden samen (vaak, wat indisch getint, daar hou ik nou eenmaal van). Op deze wijze lukt het me toch om voor een paar Euro per persoon te eten.

O nog een tip voor brood, cake en pannekoekenbeslag onderweg: Je kunt ei ook vervangen door Besanmeel (kikker erwtenmeel) verkrijgbaar bij meeste toko's. Neem dan de fijnste soort die ze hebben en maak beslag iets zoeter als je gewent bent en neem een flinke eetlepel besan voor elk ei dat je wilt vervangen.


MVG

Rolf
 
Hoi Rolf,

Besanmeel klinkt goed, roti mag ik graag en die pannekoeken zijn ook van kikkererwten gemaakt. Toch eens halen en mee gaan experimenteren.

Wat ik meestal doe voor een hike is een toko-tocht door Eindhoven, aangevuld met reform en super produkten. Zo kun je veel gedroogd spul bij elkaar verzamelen en lekker afwisselend eten op de hike.
Koken en eten mogen bij mij gewoon tijd kosten en dat is wel zo handig met al dat gedroogd goed.

Misschien dat ik een dezer dagen een post start om toko/reform ervaringen en tips uit te wisselen. Ik ben zelf begonnen aan de ontdekkingstocht als het gaat om gedroogd eten, maar heb het idee dat er nog vele dingen te ontdekken zijn. Zoals Quinoa (rijstvervanger uit reform), ook ontdekt via dit forum. Heerlijk gewoon, daarmee vergeleken is rijst saai.

In ieder geval bedankt
gr. Joris

(en webmaster sorry voor het uitwijden, ik kan het soms niet laten)
 
Hi Joris,


Leuk dat je mijn passie voor goed buitensport eten deelt. Overigens een aanrader voor je ontdekkingstocht is het boekje 'Buitensporig Koken' , verkijgbaar in boekhandel, maar ook bij Globetrotter. Naast recepten met allerhande gedroogde ingredienten, veel tips over samenstellen van maaltijden en brandstof besparen en gebruik van alternatieven als bulgar, couscous en quinoa. Een van de auteurs is oprichter van Globetrotter.


MVG

Rolf
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan