Eipoeder


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bij natuurwinkels verkopen ze ook wel no-egg. Is ook een soort eipoeder ;)

Is No-egg vrij vertaald zoiets als “niet ei”?

No-egg Ingrediënten: Aardappelzetmeel, tapiocazetmeel, rijsmiddel: calciumcarbonaat, zuurteregelaar: citroenzuur, plantaardig bindmiddel: methylcellulose.

Inderdaad niet ei....... Ben toch wel op zoek naar pure eieren, in poedervorm dan.
 
Fijn dat het gelukt is. Ik ben wel een beetje nieuwsgierig wat je ernee gaat doen. Alvast ingeslagen voor Pasen ?

Marla
 
Pannekoeken bakken natuurlijk!! Er is niets leukers dan iedereen in een hut jaloers maken door in de ochtend pannekoeken te bakken als ontbijt en voor lunch terwijl iedereen aan hun saaie ontbijten zitten.
 
Fijn dat het gelukt is. Ik ben wel een beetje nieuwsgierig wat je ernee gaat doen. Alvast ingeslagen voor Pasen ?

Marla

Jaaa, met het inkopen van paaseierenpoeder kun je niet vroeg genoeg beginnen!:p Ben nu nog op zoek naar wat vrolijke kleurstoffen.....

Ben voor onze wintertrektochten de standaard Outdoor ontbijten redelijk zat. Nu gaan we dat afwisselen met omeletten met spek, champignon, spinazie, gebakken uitjes en kaas. Vandaag de eerste test en gedaan en dat beviel best goed!

Pannenkoeken zijn ook een goede optie!
 
Haha, probeer maar kurkuma voor de knalgele eitjes.
De pannenkoeken van Matthijs klonken al lekker, maar deze omeletjes lijken mij ook erg lekker.

Ik ga ook eens experimenteren met eipoeder. Zelfs met mijn vorm van outdoorsmetvrees (ik hou niet van afwassen) moet het mogelijk zijn in een zakje een smakelijk roereitje met champignonnetjes te maken ;).

Ik heb dus ook maar even wat ei(wit)poeder besteld bij de Zuidmolen.

Marla
 
Laatst bewerkt:
Haha, Mathijs1980, zo is het mij ook gebeurd dat er iemand pannenkoeken stond te bakken op een steenkoude kampeerochtend in oktober. Wat was dat geweldig. Had als resultaat dat ik meteen op zoek ging naar een geschikt anti-aanbak pannenkoek pannetje, zodat ik ook zo'n geweldig ontbijtje kon maken. Mijn versie is een wat luiere versie dan de jouwe zo te lezen, met gewoon pannenkoekmeel waar je alleen water aan toe hoeft te voegen, en kokosvet. En rozijnen. Mmmmmm!
gr Marieke
 
Hehe je maakt echt de blits met pannekoeken in de ochtend.
Ik heb ook al vaak met succes pannekoeken gemaakt met enkel bloem, water en zout. Technisch gezien maak je dan super dun brood natuurlijk, maar zeker lekker.
 
Ei is inderdaad niet nodig in pannekoeken. Voor een volledige maaltijd is het wel verstandig te zorgen dat er eiwit in terecht komt, maar dat kan je ook uit andere bronnen halen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan