electronica meenemen?


Status
Niet open voor verdere reacties.
T

TonyM

Guest
Ik ben gevraagd om, met een weekendje hiken in de Ardennen, een film te maken met mijn Sony Hi8 camera. Het gaat om een beste wandeling (voor mijn doen) maar bijvoorbeeld niet kanoen of zwemmen.

Mijn vraag is nu:"Wat is de beste manier om deze camera te vervoeren zodat ie tijdens en na het weekend ook nog bruikbaar is?" Ik heb de originele tas er nog bij, is het wat om deze met een spuitbus waterdicht te maken?

Alle andere tips op het gebied van electronica en fotoapparatuur meenemen op de hike is van harte welkom. :7

BVD
Tony
 
Tony,

Zelf neem ik op elke hike mijn digitale camera mee. Deze gaat aan de broeksriem in een cordura beschermhoes met een schuimen binnenlaag.

De drie grote boosdoeners tijdens een hike zijn naar mijn idee:
1. Stoten/vallen: vandaar de schuimen binnenlaag en altijd even uitkijken als op een vreemde manier moet worden gebruikt (bijvoorbeeld een foto maken terwil je eigenlijk helemaal niet stabiel staat).
2. Water/vocht: regen is natuurlijk duidelijk, maar ik ben ook al een keer uitgegleden bij het doorwaden van een riviertje. Niet zo fijn en dus sindsdien altijd de beschermhoes dicht als ik de camera niet gebruik. Bij regen doe ik 'm meestal voor de zekerheid (in de beschermhoes) in een gewoon boterhammenzakje: goedkoop maar effectief.
3. Stof/vuil: niet zo fijn als je camera in het zand valt, en dus heb ik altijd de polslus ook daadwerkelijk om m'n pols (klinkt idioot, maar daar is'ie immers voor). Daarnaast altijd een lenzendoekje in de beschermhoes voor het geval dat. En natuurlijk niet te veel blootstellen aan stof/vuil, maar gewoon opbergen.

Naast deze zaken moet je ook aan de logische dingen denken als het hebben van voldoende accu's/batterijen, extra rolletjes/bandjes, etc.

Veel plezier!

Raymond
 
Hallo :)

Als je voor 100% waterdicht wilt gaan tijdens je hike, ben je het beste uit met een soort van seal-bag (Sea-Line, Ortlieb). Die zijn waterdicht en ook nog duurzaam. Waar ze niet tegen beschermen is stoten...Je zou dus de camera in zijn eigen schokbestendige hoes kunnen doen en dan in de sealbag. Want in de Ardennen regent het toch wel het grootste deel van het jaar (en vooral nu het hier bij ons ook zo'n slecht weer is). En van die spuitbus?? Zou ik niet doen als ik jou was. Je hebt best kans dat die rotzooi overal tussen gaat zitten (knopjes, zoom lens enzo) en dan zou je wel eens problemen met de garantie kunnen krijgen als hij het een keer niet meer doet.

Nou, succes verder en veel plezier.

Grtz

Sebastian ;-)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan