Elektronica opladen.

Dag medehikers,

Ben van plan om in het voorjaar (als de campings open zijn in ieder geval) het Pieterpad te gaan lopen.
Ik heb van mijn lieve vrouw een mooie Xtorm Evoke solarcharger gekregen (10.000 mAh). Maar ik vrees dat ik bij weinig of onvoldoende zon toch gebruik gemaakt moet worden van de stroomvoorziening op een camping. Hiervoor moet dan een CEE stekker meegenomen worden.
iemand enige ervaring en/of tips?
Dank en groet,

Jan Willem
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Jan Willem, afgelopen jaren veel rond getrokken in de benelux. Meestal hebben wij onze apparatuur gewoon opgeladen bij of de receptie (meestal hebben ze hier of een service voor of als je het vraagt kan het) of tijdens het gebruik van het toilet gebouw of slechtweer voorziening daar de boel opegladen. Is eigenlijk noit een probleem geweest. En als je een powerbank hebt dan kun je die overdag gebruiken en savonds weer aftoppen op de campeer locatie.

Op "dit moment" gebruiken we ook vaker een zonnepaneel met behoorlijk wat verrmogen met een powerbank, en met fietsvakanties houden we de boel op pijl met een voorlamp die op de naafdynamo zit en een usb uitgang heeft.

cee stekker buiten kamperen met een koelkast erbij nog niet nodig gehad.

Bas
 
Waar heb je een CEE stekker voor nodig dan? De gemiddelde camping heeft in het sanitairblok gewoon Schuko-stekkerdozen. Mocht je je apparatuur niet daar onbeheerd willen laten liggen dan is er altijd wel een aardige buurman met caravan die even de oplader er in kan prikken...

Groetzels,
Dennis
 
Dag medehikers,

Ben van plan om in het voorjaar (als de campings open zijn in ieder geval) het Pieterpad te gaan lopen.
Ik heb van mijn lieve vrouw een mooie Xtorm Evoke solarcharger gekregen (10.000 mAh). Maar ik vrees dat ik bij weinig of onvoldoende zon toch gebruik gemaakt moet worden van de stroomvoorziening op een camping. Hiervoor moet dan een CEE stekker meegenomen worden.
iemand enige ervaring en/of tips?
Dank en groet,

Jan Willem
Vertel eens wat je allemaal opladen wil dan? Tijdens mijn laatste hike had ik met een 10.000 mAh powerbank voldoende laadcapaciteit bij me om een dag of drie vier met een telefoon als GPS te navigeren en mijn action camera en fototoestel te kunnen gebruiken. Ik had voor de zekerheid ook mijn GoalZero zonnepaneel meengenomen om de powerbank overdag bij te kunnen laden, maar het zonnepaneel heb ik nooit gebruikt.

Eins
 
Dank Dennis en Eins! Wellicht dat mijn twijfel gelegen is in de ervaring met de eerste zonne- oplader die ik had, in 2003, voor veel geld gekocht bij Bever, die had de hele dag zon nodig om op te laden en kon daarna alleen mijn Nokia van stroom voorzien. Qua stroomverbruikers heb ik niet buitensporig veel mee, telefoon, zaklamp, klein scheerapparaatje en e-reader.

Groet,

Jan Willem
 
Los van de laadsnelheid van zonneladers (mijn ervaring met de XTorm Lava is dat die prima is in zonrijke gebieden, incl NL in de zomer) is het helemaal niet nodig om een zonnelader mee te nemen. Dat vind ik meer iets voor wildernistochten, waar je dagenlang geen elektriciteit hebt. Jij loopt gewoon in Nederland en overnacht op campings en zult ook vast eens onderweg in een cafeetje belanden.

Ik denk dat je inderdaad meer hebt aan een goede powerbank (elders op de Hiking Site worden daar ervaringen over uitgewisseld). Die is ook lichter.

En verder lees ik al 13 (jawel!) jaar boeken op mijn smartphone, dus dan laat je die e-reader ook thuis.

Marla
 
Ik heb de (nieuwe) powerbank (en zonnepaneel) met een spuitbus bewerkt zodat het geen probleem is die ergens onbeheerd achter te laten :geek:

IMG_20210108_121831k.jpg

IMG_20210108_121840k.jpg
 
Ik heb niet eens een powerbank :)
Mijn telefoon gaat standby een week mee, de GPS doet zo'n 24 uur met 2 penlites, de camera probleemloos 3-4 weken op z'n lithium batterij en ook mijn hoofdlampje gaat weet ik hoe lang mee op 3 AAA's ...
Klein opladertje voor 2 AA's meen en zolang ik maar 1x in de week langs een stopcontact kom ben ik gedekt en aangezien zelfs berghutten tegenwoordig een dak vol zonnepanelen hebben liggen lukt dat wel.. 😉

Groetzels,
Dennis
 
Mijn e-reader doet het ruim drie weken zonder bij te laden. Die neem ik mee omdat ik anders mijn telefoon zo vaak op moet laden. En een hoofdlamp met ledlichtje(s) doet het ook eindeloos op een batterijlading. Op een camping hebben ze altijd scheerstopcontacten en kun je dus altijd wel laden. De telefoon zou voor mij het grootste probleem zijn, maar dat lukt ook wel met af en toe even bijladen.
Een CEEstekker is denk ik overkill.
Het is wel een ideale testgelegenheid, met de campings als backup, om te kijken hoe ver je komt met alleen je zonnepaneel. Ik denk dat dat best nog wel eens mee zou kunnen vallen.
Veel plezier op het Pieterpad en met andere hikeavonturen.
Groetjes,
Jeanne
 
Ik zou geen CEE stekker of zonnepaneel meenemen. Zonnepaneel is best zwaar, je bent weersafhankelijk en het kost best wat tijd om wat vermogen te krijgen. Dan nog eerder een 3 pins CEE stekker met aan de andere kant een schuko stekker (google op 'CEE naar schuko' en je vind ze in overvloed). Echter: ik snap niet waarom je niet voldoende zou hebben aan je 10AH powerbank? Wat wil je allemaal opladen? Als je niet in de winter gaat lopen zou je er toch voldoende aan moeten hebben. Ik heb paar jaar geleden 3 weken in Canada rondgetrokken waarbij we geen enkel stroompunt zijn tegenkomen. Ik had voor de zekerheid 2x 10AH powerbank bij, maar zou aan één eigenlijk genoeg hebben gehad. En in Nederland zijn er legio plekken waar je even kunt bijladen. Op een camping even aan een camper/caravan bewoner vragen en het is geregeld.
 
Let bij het aanschaffen van een powerbank wel op de laadsnelheid - je hebt trage en snelle laders. Zorg dus ook dat je de juiste snelheid kabels/ stekker bij je hebt.

Hyz dat is natuurlijk ook een oplossing - niet mooi maar wel effectief ;):) .
 
Zoals eerder gemeld, inderdaad LED hoofdlampjes gaan echt wel een week mee, zeker als je niet in de winter loopt waar je in de avond nog wil lezen met een lampje. Of je neemt een moderne eReader mee met ingebouwd licht. Voor mijn kleine camera heb ik 2 reserve batterijtjes mee, dan gaat het ook zeker een week mee. En de telefoon voor navigatie gaat 6 dagen mee in vliegtuigmodus. Voor nood heb ik een powerbank bij mij, maar de afgelopen 3 lange hikes, never nooit niet gebruikt.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan