Email adres Ton Joosten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft iemand het email adres van Ton Joosten voor mij bij de hand?
Ik wil hem namelijk advies vragen over een nachtelijke beklimming van de Pico d'Aneto in de Pyreneen.
Ik wil wel eens weten of het haalbaar is om laat in de avond aan de klim te beginnen en zo rond zonsopkomst op de top te staan.
De route ken ik al, ben er vorig jaar al geweest, maar dit leek me wel weer een leuke, nieuwe uitdaging, de moeite waard om mijn trainingsprogramma voor op te voeren.


"Echt lichtgewicht kamperen??
Huur een Eurocamp tent op camping "Le Tourist Qui Rit"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ey Rob..

Waarom zou de top bij nacht niet haalbaar zijn?
En hoe wil je specifiek daarvoor gaan trainen?
Welke twijfels kan Ton voor je wegnemen?


Mijn advies: Zorg dat er een volle batterij in je hoofdlamp zit & bij twijfel niet doen!

:7
martin
 
Ik hoef niet perse de Aneto weer op, misschien dat Ton betere alternatieven heeft, met wat tips voor onderweg. (Minder drukte en zo, zie ook de tread van bijna een jaar terug) :D
Ik heb het adres inmiddels en het mailtje is onderweg.
Met trainen bedoel ik overigens niets meer dan mezelf weer flink afbeulen om de conditie weer op peil te brengen. De winter was weer lekker en lang, en de laatste Hiking Site Club evenementen zijn ook niet echt bevoordelijk geweest voor mijn conditie.


"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
hahaha..

Dus je wilt weten op welke berg het s'nachts rustig is om zodoende
een smoes te hebben om daarvoor te trainen?

:)
 
Hallo Rob,

Ik heb er even over zitten denken, want ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Martin formuleerde het eigenlijk al goed met zijn vragen. Het is lastig om een goed advies te geven voor zoiets, want wat je vraagt is niet iets alledaags. Om het maar even bij de Aneto te houden. Persoonlijk lijkt het mij leuker om de Aneto in de loop van de middag te beklimmen zodat je in de avond aankomt op de top, te bivakkeren nabij de top (bij voorbeeld bij de col de Coronas, waar je redelijk beschut ligt) en de volgende ochtend terug te keren. Je maakt dan de zonsondergang en het begin van de dag op de top mee en dat is ongetwijfeld een geweldige ervaring en een bivak op hoogte is natuurlijk schitterend. De weersomstandigheden moeten dit natuurlijk wel toelaten. Een mogelijkheid is ook om de Aneto via de zuidkant te beklimmen. Hoogzomer niet al te moeilijk en een aardig traject door het dal van Vallibierna en langs de Coronas-meertjes. Je komt dan uit op de col de Coronas. Alleen het laatste stukje zul je dan met vele anderen moeten doen. Er zijn maar weinig mensen die de Aneto via de zuidkant beklimmen. Het is een echte bikkelroute!
Gezien het feit dat je in Pont de Suert verblijft, ligt het in de rede eens te kijken naar de hoge toppen van het nationaal park van Aigües Tortes. In de gids over de Catalaanse Pyreneeën staat een aantal interessante toppen. Ik denk dan met name aan Punta Alta (3014m, een zeer weinig beklommen berg en een keiharde klim) en aan de Comaloforno en de Besiberri-Sud in het westen van het nationaal park. De laatste twee kun je in een beweging doen. Mooie aanloop en spannend einde over een mooie bergkam. Ik laat het hier maar even bij. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Het lijkt me het beste een keer bij elkaar te komen. Dan kan ik je wat meer laten zien. Maar dat laat ik aan jou over.

Groeten,

Ton

PS Je hoeft mij niet voor een training te vragen, want voor die trainingen van jou ben ik te oud.
 
Samenkomen

Ton,
bedankt voor je reactie en ik zou inderdaad graag van je aanbod gebruik willen maken om eens langs te komen.
Het makkelijkst is het waarschijnlijk als jij me je telefoonnummer mailt op rob@twenot.nl zodat ik je kan bellen.

Groetjes
Rob
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan