En weer over de tent...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb hier alle postings en materiaalervaringen over 1-persoonstentjes eens nagelezen en howel er meerde tot de mogelijkheden behoren mis ik er nog 1:
De [A HREF="http://www.outdoordacht.nl/producten.aspx?sel=1&L1=20070619112517:0,2895625&L4=20040831161005:0,7055475"]Sea to Summit Dart-tent[/A] en dan voor 1,5 persoon.

Die 0,5 persoon lijkt mij vooral handig omdat ik ook een hond kwijt moet als het nodig is. Ik heb van andere (o.a. de Akto) gezien dat dat toch wel erg krap wordt...

Ik hoor het graag van u, geachte lezer(es) :)

Toedeloe,
Duncan.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hai Eins,

>Verder past ook in dit model niet echt een hond.

Dat is nu net het punt...
Misschien toch maar gewoon voor een 2-persoons? Hij draagt immers zelf ook wat :7

Duncan.
 
>Die 0,5 persoon lijkt mij vooral handig omdat ik ook een hond
>kwijt moet als het nodig is.

Ik heb een anderhalf persoons tentje, of tenminste, je zou er - als je veel van elkaar houdt - twee personen in kwijt kunnen (maar dan de rugzakken in een boom moeten hangen ofzo), de Vaude Hogan Ultralight, en heb ook wel mijn hond meegenomen. Nouja, formaat cavia, een korthaar ukkie. Dat was geen probleem, maar als ik naar het plaatje van jouw hond kijk (tervueren?) dan zou ik direct voor een tweepersoons gaan. Met voortent!

Over een niet te lange tijd komt er hier een australische herder of kelpie bij en als het die eerste wordt, dan heb ik een vergelijkbaar type hond als de jouwe qua vacht en enthousiasme en ik ben me ook al even voorzichtig aan het oriënteren op een tent voor dergelijke tochtjes met zn tweeën, hond en ik dus.

Bij een beetje frissigheid wil ik dr in de binnentent hebben, maar stel je voor dat ze na afdrogen nog klammig is en vol drek en zand zit. In een tent heb je al je spullen die je vooral dróóg wilt houden en niet al te veel ruimte om dat te realiseren. Ik ga voor twee persoons met voortent.

Ben je overigens in NL of nabije omstreken al eens een "hondendroogzak" tegengekomen? Ik kwam afgelopen maand dat principe tegen in het engels, zoek eens op dog/dry/bag. Kweenie of de hond er zo blij van wordt, maar aan de andere kant: jong geleerd is oud gedaan en ipv katoenerig zwaar spul kunnen we ook zelf iets knutselen van een microtowel en chute-stof ofzo. :)
 
Ik zou zeggen, koop een tarp en ga daar lekker met je hond onder slapen. Of koop een klein luifeltje die je aan/over je tent kunt spannen waar de hond onder kan slapen.

Of je koopt de Dog Shed van Ramble (doe een gok in Google met "dog shed ramble"), met een hondenrugzak, wat blikken voer en een klein formaat opvouwbaar afwas teiltje (als waterbak) en de hond kan mooi zijn eigen zooi meesjouwen.

Wat ik me overgens wel altijd afvraag met wandelen met de hond of je het wild dan niet afschrikt?

Eins
 
Hai Anna,

Dat van die hondendroogzak kende ik niet maar ik geloof niet dat dat een optie is. Dat zou ik thuis niet eens gebruiken... Wat een ding :)

Het zijn (we hebben er momenteel 2) Groenendaelers. Bijna goed dus.

Op dit moment hebben wij een 2-persoons tent met een ruime voortent. Maar als ik alleen met een hond op pad ga dan is die toch behoorlijk aan de maat.
Vandaar dat ik iets kleiner en lichters zoek.

Tweede optie is de [A HREF="http://www.birdland.nl/rambletent.html"]Dog Shed[/A] maar dan heb je toch weer min of meer twee tenten en ik heb 'm toch graag "in de buurt", in de tent/voortent.

Greetings,
Duncan.
 
>Dat van die hondendroogzak kende ik niet maar ik geloof niet
>dat dat een optie is. Dat zou ik thuis niet eens gebruiken...
>Wat een ding :)

Ik overweeg dus werkelijk een dergelijk idee, maar dan een zak met vier kleine en één groot gat erin, een zelfgemaakte zeg maar. Licht(er)gewicht uiteraard.

>Het zijn (we hebben er momenteel 2) Groenendaelers. Bijna goed
>dus.

Ow duf van me, natuurlijk. Zwart he.

>Op dit moment hebben wij een 2-persoons tent met een ruime
>voortent. Maar als ik alleen met een hond op pad ga dan is die
>toch behoorlijk aan de maat.
>Vandaar dat ik iets kleiner en lichters zoek.

Nou moet ik zeggen, dat een voortent voor mij al gauw ruim is, omdat ik nu eigenlijk alleen maar over een luifel durf te spreken met mijn (eerste en enige lichtgewicht) tentje. Een voortentje waar de hond terechtkan als de rugzak binnen ligt en als de hond droger is kan dat gewisseld worden, zou genoeg moeten zijn.

Overigens kan ik in mijn huidige tentje mijn rugzak niet vrij van de wanden leggen in mijn 'voortent' en maar net in de binnentent zo, dat hij de binnentent niet tegen de buitentent aandrukt, wat een hond wel dou doen bij beweging.

Maar je noemt ook de Dog Shed. Ik zou mijn hond niet in een apart tentje willen hebben, maar bij me. Als ik die ruim 600 gram van de shed bij mijn huidige 1,7kilo tent tel, kom ik uit bij ruim 2,3 en daar is toch wel een ruimere tent te vinden?
 
>Wat ik me overgens wel altijd afvraag met wandelen met de hond
>of je het wild dan niet afschrikt?

Ik baal er altijd vreselijk van als ik zoiets bemerk. Ergens langs het pieterpad, op de Hettenheuvel was dat geloof ik, werd mijn pad gekruist door dat van een jonge vos die over de emmer wegrende. Naar later bleek vanwege een hond die luid halsgevend door het bos snelde. :-(

Maar wie zn hond voldoende onder appèl heeft, schrikt volgens mij net zoveel of weinig wild op als de mens die erbijloopt. Zo niet minder! Ik heb bijvoorbeeld foto's gemaakt van bosmuizen, die ik opmerkte langs het pad wat ik beliep, terwijl mijn kruising jack russel X keeshondje stilhield achter mijn hielen.

En wie met zn hond hiket, heeft - dunkt mij - de hond goed onder appèl. Ik zou er iig niet aan moeten denken alsmaar met een aangelijnde hond te moeten lopen.
 
Hallo,

>Ik zou zeggen, koop een tarp en ga daar lekker met je hond
>onder slapen. Of koop een klein luifeltje die je aan/over je
>tent kunt spannen waar de hond onder kan slapen.

Been there, done that...

Het is niet zo dat ik nog nooit met mijn hond op pad ben geweest, integendeel.
En een tarp is leuk, maar in de sneeuw heb ik liever een tent(je). Ik ben geen minimalist maar wil ook niet (veel) meer meesjouwen dan noodzakelijk :)

>Wat ik me overgens wel altijd afvraag met wandelen met de hond
>of je het wild dan niet afschrikt?

Deze discussie is al vaker gevoerd.
Ik zie zelf juist meer wild als ik met mijn hond(en) loop.
Ik liep hier pas geleden nog in een bos in de buurt en omdat een van de honden op zijn kenmerkende manier begon te snuffelen wist ik dat er iets was.
En inderdaad, op 15 meter stonden 3 reeen mij aan te staren. Erg mooi...

Dat je honden onder apel staan is inderdaad wel een vereiste.

Een ander mooi staaltje van hoe (in ieder geval onze honden) geen wild opjagen is op een andere plek, in Brabant.
Ik loop ergens, 3 (!) honden voor mij uit over het paadje. Ergens maken er in mijn bovenkamer een paar zenuwen contact. Ik doe twee stappen terug en sta oog-in-oog met een ree. Die er pas vandoor ging toen mijn honden terug kwamen rennen om te kijken waar ik bleef.

Ik heb duidelijk geen honden met een jachtinstinct :7
Ik wil dan ook wel meteen benadrukken dat e.e.a. wel afhankelijk is van het ras en de opvoeding.

Groeten,
Duncan.
 
Duncan,

Ik heb zo'n Wechsel Pathfinder.
Fijne tent (en overigens beduidend goedkoper dan een Sea to Summit).

Een beetje hond gaat inderdaad echt niet passen.
Meestal heb ik mijn 75L rugzak wel binnen liggen, maar daar zijn de meeste spullen (tent, slaapzak e.d.) natuurlijk al uit. Kookgerei heb ik dan tussen binnen en buitentent liggen.

Succes met zoeken verder; deze valt dus af...

Ruud
 
Omdat ik met twee honden (Samojeden, iets kleiner dan Herders) op stap ga, heb ik gekozen voor een Nallo2 GT. Daarin slaap ik met mijn 2 honden en de spullen liggen in de voortent. De honden in de voortent, hoe vies ze ook zijn, is geen optie. Ze kruipen met gemak, en stilletjes, onder het tentdoek door. Ook al sluit dat nog zo goed aan op de grond. Is me één keer overkomen. Bij terugkeer (even tandenpoetsen) lag één van de honden braaf naast de tent op me te wachten. Had ik nog geluk gehad, want als ze wild hadden geroken... Ze hebben namelijk een sterk jachtinstinct; dus altijd aan de lijn.

Ik heb ze sowieso graag aan de lijn omdat ze beiden een rugzak dragen. En omdat ze dus ook dragen (ca 5 kg per hond) kon ik een iets zwaardere tent hebben.

Als ik met de honden loop, zie ik wel degelijk wild. Zij merken het vaak eerder op dan ik. En als de wind een beetje gunstig staat, merkt het wild ons niet op. Als ik de honden echt onder appèl zou hebben, zouden ze los kunnen lopen. Want appèl is appèl,onder alle omstandigheden. Staan is staan, hier is hier en af is af. Maar dat red ik niet. Dus aan de lijn aan een gordel. Heb ik toch nog de handen vrij.

Tot slot nog een laatste opmerkingen over de honden in de tent: Ik vind het eigenlijk heel erg gezellig. De hele roedel ligt in zijn hol. Een romantisch beeld.

Groeten,
Gerard
 
De plaatjes van de tent op de link die je meegaf komen niet overeen met het model van de Dart. Ik heb ook even gekeken op de website van sea-to-summit. En inderdaad het is een kopie van het model Pathfinder van Wechsel. Ik weet niet hoe groot je hond is, maar als deze niet het maat koe heeft dan past deze er wel bij. Maar het is wel erg cosy.
Nadelen van de pathfinder zijn wel genoemd.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan