ervaren rugzakloper gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal ,
Ik ben vanplan om in augustus '08 een tocht te maken in NWT Canada van 400 km , het is de Canol Haritage Trail .
Bij mij weten is die route door nog geen Nederlander helemaal gelopen zonder extra bevoorrading.
Het is een moeilijke zware tocht van ongeveer 15<>20 dagen met veel rivier doorwaardingen .
Ik ben nu al opzoek naar een tocht-genoot omdat ik er ondertussen achter ben gekomen dat het niet mee valt om de juiste persoon hiervoor te vinden.
Denk jij dat je het aankunt heb je zin en $ reageer dan.
Mvg jwr
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi JWR,

Leuk dat je een dergelijk zware tocht wil lopen. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om dit avontuur met je aan te gaan. Om anderen hiervoor te interesseren is het misschien wel een goed idee om jezelf ook even voor te stellen (in plaats van alleen 3 letters te typen) zodat we ook weten wie jij bent. Met alleen 'male' in je profiel wordt niemand iets wijzer en denk ik dat een potentiele reisgenoot niet reageerd, maar wellicht ben ik de enige die dat vindt... Er is in ieder geval discussie op dit forum geweest over het wel of niet je naam gebruiken onder geplaatste berichten.

Succes met zoeken!

Groeten Damien Franscoise
 
Hoi JWR,

Ben op het eerste gezicht best geinteresseerd in deze of vergelijkbare tocht. Is het je bedoeling om deze tocht dus helemaal zelfvoorziendend te doen, door dus al het eten mee te nemen?
Wil je met tweeen gaan of met een groep?
Heb je al enig idee over wat voor budget je praat?
Wat is jouw ervaring met dit soort tochten?
Waarom persee deze tocht, of ben je nog beinvloedbaar voor andere treks?
Voldoende vragen dus en zou graag meer willen horen.

russian_nomad
 
Hee Pieles,

400/15=~27 km/dag
400/20=20 km/dag

Ik ga ervan uit dat je zo'n 4000 Cal/dag nodig hebt en 1000 Cal/dag uit je lichaamsvet haalt, beteknd dat je per dag een 130 g vet verbrand. 27*130= 3,5 kg; 20*130= 2,6 kg. Je zult dus gemiddelde een kilo of drie aan vetmassa kwijt raken, wat mij reeel lijkt met de ervaringen die ik heb met lange tochten (je zult trouwens meer absolute massa kwijt raken in vocht enz)

3000 Cal/dag kun je in een gram of 750 a 1000 aan voedsel kwijt.

27*0,75= 20,25 kg
27*1,0= 27 kg
20*0,75= 15 kg
20*1,0= 20 kg

Je zult dus, als je deze toch onbevoorraad wilt doen tussen de 20 en 27 kilo aan eten mee moeten nemen. TOF! Als ik kon ging ik mee!

Eins
 
Tja, eten kan nou eenmaal niet UL... :+

Leuk uitgerekend allemaal, maar de clou is natuurlijk: als je zo'n lange en zware tocht gaat doen, ontkom je er bijna niet aan om deels te leven van wat de natuur je biedt. Als je gemiddeld 25 km per dag loopt (een uur of 6, 7 in moeilijk terrein) heb je nog genoeg tijd over om besjes te plukken, te vissen, of een beestje te strikken, je eigen brood te bakken op het kampvuur, enz.

Makkelijk is het zeker niet, maar ik zou zo'n tocht best eens willen maken... (maar niet nu)

gr,pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
> Als je
>gemiddeld 25 km per dag loopt (een uur of 6, 7 in moeilijk
>terrein) heb je nog genoeg tijd over om besjes te plukken, te
>vissen, of een beestje te strikken, je eigen brood te bakken
>op het kampvuur, enz.

Van de zomer was ik in een gebied waar geen paden liepen. Daar moesten we ploeteren door dicht berkenbos, moeras en diepe modderbeekjes oversteken. Daar liepen we ca. 1 km per uur. Ik denk dus dat in moeilijk terrein 25 per dag erg ambitieus is, zeker met een erg zware rugzak in het begin. Dat haal je denk ik alleen als er een behoorlijk pad loopt of als het makkelijk kaal gebied is met stevige ondergrond. Bij deze tocht is er zo te zien wel een pad, dus misschien gaat het hier wel.
Ik zou inderdaad een 4-delig hengeltje meenemen. Wij aten van de zomer elke dag een forel van ca. 2 kilo. Hoe moeilijker het terrein, hoe grotere vissen er doorgaans zitten.

Linda
 
@Eins,

Helaas gooide een hamburger roet in het eten bij deze onbevoorraadde tocht.
Twee dagen voor het einde van deze geweldige prestatie nam het laatst overgebleven expeditielid een hotelkamer en at hij een hamburger, waarmee de tocht dus niet meer als onbevoorraad in de boeken werd gezet.
Erg jammer natuurlijk, en zelfs een beetje kinderachtig, maar dat zijn nu eenmaal de regels.

zie ook http://www.thepoles.com/news.php?id=10157

Maar dit gezegd;
waar blijft de reactie van Pieles?, aangezien ik mischien wel interesse heb. Na Siberië ben ik wel in voor de wildernis van Canada

russian_nomad
 
>Helaas gooide een hamburger roet in het eten bij deze
>onbevoorraadde tocht.
>Twee dagen voor het einde van deze geweldige prestatie nam het
>laatst overgebleven expeditielid een hotelkamer en at hij een
>hamburger, waarmee de tocht dus niet meer als onbevoorraad in
>de boeken werd gezet.
>Erg jammer natuurlijk, en zelfs een beetje kinderachtig, maar
>dat zijn nu eenmaal de regels.

Tja, misschien is het dan ook aardig om te vertellen dat dit laatste expeditie lid om binnen de regels te blijven de hoeveelheid calorien die die genuttigd heeft door het eten van deze hamburger, uit zijn rugzak heeft gehaald. Hierdoor is de hoeveelheid calorieen die hij tijdens die toch heeft genuttigd onveranderd gebleven. Toegegeven, technisch gesproken was het een bevoorrading(etej), maar ook als hij die hamburger niet had gegeten had hij hetzelde aantal km kunnen lopen.

Wat ik dan ook wil vermelden is dat toen hij na zo'n 630 mijl stopte met de toch hij nog voor 1,5 dag eten bij zich had en dacht daar nog 70 mijl mee te kunnen lopen. Waardoor de uitkomst van hun tocht zou zijn dat 700 mijl onbevoorraad mogelijk is.

Ik denk dat er nog meer mogelijk is.

Eins
 
hoi russian_nomad,

Ik heb zelf ervaring in langere rugzak tochten zoals in groenland 18 rond getrokken ten westen van kangerlussuaq en in augustus '02 van Kangerlussuaq naar sisimuit te lopen een tocht vanbijna 200km zoals ik hem heb gelopen en in januari"'04 the great glenn way en en dan nog kortere tochten in belgië /Oostenrijk .
De tocht in Canada wil ik graag lopen omdat het bij mijn idee een van de mooiste routes is die ik via internet heb gevonden / ik heb ook zitten denken aan oost groenland maar mijn voorkeur gaat toch uit naar canada door o.a de lengte van de tocht en door de flora en fauna in NWT van canada.
Ik heb kort verteld waarom juist deze tocht , ik heb ook de 4 kaarten (ik heb ze dubble) van de route.
Als je meer wilt weten over de route en omgeving hoor ik dat wel.
Mvg JWR
 
Hoi Eins ,
Ik moet eerlijk zijn dat ik me niet bezig hou met zoveel en hoevaak ik aan mijn Cal/dag kom ik heb bv in groenland een kleine 3 weken gedaan met s'morgen half zakje gevriesdrogde maaltijd warm s'middags 2 energie reepen en s'avonds of soep of andere helft van zakje gevriesdroogde maaltijd warm.
Ik moet wel zeggen dat het na 10 dagen je strot uit komt maar voor mij werkt dit kwa gewicht en genoeg voeding perfect.
Groete jwr
 
Hoi linda

Broodbakken en vissjes vangen dan haal je de eerste 150 km niet als je pech hebt in NWT canada waar de route loopt is Grizzly land en vis daar blijf je dagen naar ruiken en brood bakken vinden ze heerlijk dus het lijkt me niet echt verstanding.
Groete jwr
 
Hoi jwr,

Ik heb het niet over brood bakken gehad...

Het is jammer voor jullie dat de DVD geen engelse ondertitels heeft, anders was deze interessant geweest:
http://butikken.nrk.no/shop/index.wa2?ParentProductId=1416
Ik vond het een hele leuke serie op TV.

Dit is iemand die in zijn eentje Canada dwars overgestoken is, tussen de beren en wolven door. Hij at elke dag vis, meestal gekookt of boven een vuurtje geroosterd. Heeft 1 keer een beer moeten neerschieten (van de 150 die hij in zijn leven is tegen gekomen) en dat was een ijsbeer. In zijn boek staat dat het vooral belangrijk is dat je niet eet in de buurt van je tent en dat je je tent opzet op een plek waar niet de beren 's nachts langs lopen. Dus niet direkt aan het water, maar een stukje er vanaf. Het is dus wel mogelijk van voornamelijk vis te leven in een gebied waar beren zitten. Misschien wel belangrijk dat het wilde beren zijn en geen yogiberen die gewend zijn aan toeristen.

Linda
 
>Ik moet wel zeggen dat het na 10 dagen je strot uit komt maar
>voor mij werkt dit kwa gewicht en genoeg voeding perfect.
>Groete jwr

John,

Een pakketje adventure food heeft gemiddeld 1000 Cal, een powerbar heeft er net niet 250. Totaal leef jij dus op 1500 Cal/dag.

Als ik bereken wat een man van 1,82m en 80 kg en 39 jaar oud nodig heeft als hij de hele dag niets doet kom ik op 1900 Cal. Voor een actieve dag (en hiken is best actief) heeft een persoon met dezelfde gegevens 2600 Cal nodig.

Een beetje googlen leert mij dat een kind van 5 per dag al 1500 Cal nodig heeft.

3 weken is (voor het gemak) 20 dagen vermenigvuldigd met 2600 is een behoefte van 52000 Cal. Jij krijgt 20 x 1500 = 30000 Cal, dus een tekort van 22000 Cal welke je uit je lichaamsvetmassa haalt. 1 kg levert je 7700 Cal, dus 22000 / 7700 = 2,85 kg verlies van lichaamsvet in drie weken tijd. Lijkt me nog niet eens zo heel gek eigenlijk. Let erop dat je dieet vooral uit koolhydraten bestaat, want die heb je nodig om al dat het te verbranden, eet ook voldoende eiwitten om te voorkomen dat je je glucogeen voorraden niet uitput.

Ik zou je toch dringend willen aanraden om eens te kijken naar de hoeveelheid voedsel die je nuttigd op zo'n toch.

Eins
 
Hoi Eins ,


Ik heb die bijna 3 weken met een rugzak van ongeveer 28kg (Berghans powerframe) ook goed doorstaan wel wat kilo's kwijt maar dat was voor mijn postuur niet erg .
En zo zie je maar dat jouw formule niet voor iederren geld ik heb dit zo geleerd door veel tochten te maken en ik heb hieraan genoeg.
Mvg john
 
Eh, John, Eins rekent je voor dat je met jouw eetgedrag dus een paar kilo's kwijtraakt en dat bevestig je. M.a.w. zijn formule geldt in ieder geval wél voor jou!
Verder ben ik wel met hem eens dat je erg voorzichtig moet zijn met het rekening houden met verlies van gewicht in je etenschema. Dan heb je namelijk maar erg weinig marge bij onverwachte situaties (bv. weersomslag waardoor je aanzienlijk meer energie gaat verbruiken). De conclusie "ik heb hieraan genoeg" vind ik dan ook wat snel getrokken.
Het feit dat het altijd goed is gegaan, bewijst niet dat je het goed doet.


Groetz,
Dennis
 
Hoi Linda ,

Ik heb http: nog niet bekeken maar er zullen zeker wel zeer nuttige tips bij staan ik heb me de laatste jaren ook verdiept over trektochten waar beren voor komen en ook het verhaal van iemand die de tocht solo heeft gemaakt die ik wil lopen en zijn tips daar vertrouw ik wel op dus ik ga niet vissen tijdens de tocht en brood bakken doe ik ook liever maar niet.
Is deze tocht niets voor jouw .
Mvg john
 
hoi Dennis ,

Waarom zou je iets verranderen als het voor jou goed werkt ?
Ik neem altijd zeker voor 3 dagen extra eten mee , die dagen die ik tel voor het lopen neem ik ook ruim zeker 3/5 dagen dus al met al neem ik het ruim en ben tot nu toe altijd met ruim genoeg voedsel weer thuis gekomen , bv groenland toen ik weer bij het vliegveld aankwam en mij het eten uit de neus kwam heb ik alles wat ik over had in de schuilhut gelegd en dat er andere mensen mee blij gemaakt.
Bv Schotlan had ik 1,5 liter brandstof over dus ook weer ruim gerekend en heb daar ook mensen mee blij gemaakt ik moet eerlijk zeggen tot nu toe heb ik geen honger gehad en was ik in prima conitie zelf's nog beter dan voordat ik vertrok.
Mvg john
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Waarom zou je iets verranderen als het voor jou goed werkt ?

Ik ga mezelf niet quoten, maar lees mijn laatste regel noggus door...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan