ervaring dagrugzak Red Deer Spire 30


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wandelgraag

Guest
Hallo, ik ben op zoek naar een dagrugzak van zo'n 30 liter. Met mijn lengte van 1.90 m is niet iedere rugzak geschikt, ivm steun op de heup. Wie heeft welke ervaring met de Red Deer Spire 30? Of andere suggestie? Is de 30 liter variant van Deuter geschikt? Alvast bedankt.
Theo
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Opzich ben ik 1.93 en loop al jaren met een standaard dagrukzak. Die laat ik helemaal niet op mijn heupen steunen want ook helemaal niet kan omdat er toch nooit een goede heupband aan die dingen zit. Daarbij is het ook niet nodig aangezien je toch niet zoveel spullen in die dingen stopt. Gewoon eentje kopen die goede (brede) schouderbandden heeft.
 
dank voor je reaktie. Tot nu toe redeneerde ik zo als jij, maar er als je twee of drie dagen op pad bent, en het gewicht toeneemt, wil ik wel eens proberen of die steun op de heup mogelijk is. Er zijn enkele rugzakken van rond de 30 l die dit bieden.
groet,
Theo
 
Tsjaa,

Ik neem dan altijd gewoon mijn grote rugzak mee. Die is misschien iets zwaarder maar heeft alle steun op de heup.:) Dus als je drie dagen gaat oid neem dan gewoon je trekkingrugzak mee, veel comfortabeler dan zo'n 30 l rugzakje doordat het draagsysteem berekend is op 20kg oid De rugzak is dan wel iets zwaarder maar het werkt echt veel fijner.

De meeste grote rugzakken zijn namelijk wel flink in de snoeren zodat alle spullen ook nog een beetje vast zitten. En slecht inpakken doet ook een hoop.

BTW voor huttentochten is je ingesnoerde grote rugzak ook ideaal wederom om dezelfde redenen.
 
Hallo,

Kijk eens bij Radical Design. De kleine (dag)rugzakken van hen hebben een volwaardige heupband en dragen prima ook met wat zwaardere lasten.
Ikzelf heb een Swift Pro van 35 Ltr. (Is niet meer te koop, maar er is wel een opvolger dacht ik.)

www.radicaldesign.nl

Limme
 
Hoi Theo,

Ik ben dan wel een stukje kleiner (1,80 m) maar mij bevalt de Gregory Chaos uitstekend. 35 liter en een voor mij uitstekende heupband.
Twee weken geleden heb ik er voor het eerst mee gelopen met volledige bepakking. En dat beviel me uitstekend. (In Nepal beviel hij ook al heel goed maar daar had ik alleen spullen voor die dag mee)
Bij de meeste tassen van Gregory verkopen ze verschillende maten rugpanden en heupbanden. Bij een goede buitensportzaak kan je dus ook een mix van die twee krijgen. Ik heb een L ruglengte en een M heupband. Als ik me niet vergis was er ook nog een maat XL voor beide.

Maar ja, zoals al zo vaak gezegd op dit prikbord. Ga eens passen in een winkel dan kom je er vanzelf achter wat goed zit. :)

Groeten,

Vingilot
 
Dank voor jullie reakties. Kocht net de Red Deer spire, en bij een wat hoger gewicht merk je dat een goede heup band toch prettig is. In tegenstelling tot wat sommige verkopers etc. zeggen.
groet,
Theo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan