Ervaring Deejo customised messen.

Een tijdje geleden stonden de Deejo messen in de spotlights van Hiking-site. Ze waren te winnen met de prijsvraag. Het zijn kleine opvouwbare messen in drie groottes. Het mooie is dat ze in verschillende versies te krijgen zijn: met een kaal handvat, een kleurtje, en verschillende soorten hout. Daarnaast zijn ze te graveren met patronen én tekst!

Omdat zo'n customise mes natuurlijk een mooi 'romantisch' cadeau is heb ik er laatst twee besteld. Een met een viking patroon en essenhout, een ander met een bladerpatroon, olijfhout en een tekst op het handvat. De messen waren via http://my.deejo.fr/en/ besteld op zaterdag en woensdag in huis. Dit betekent dat het 's maandags direct gecustomised was en verzonden uit Frankrijk! De messen zien er zeer goed uit, er zijn geen onvolkomenheden te zien bij deze kleine mesjes. Erg mooi afgewerkt. Het mes bestaat uit het lemmet, het heft(in dit geval afgewerkt met hout) en een clip om het mes aan een broek oid te bevestigen. Door het onderste deel van het mes zijwaarts te duwen is het mes in te klappen.

Het is een simpel ontwerp en daar schuilt ook mijn grootste minpunt: het mes is redelijk onveilig. Er is geen stootplaat om de vingers te beschermen tegen uitglijden over het lemmet. De clip zorgt wel voor enige houvast. Echter raad ik af om de clip te gebruiken om het mes op je lichaam te bevestigen. Er is namelijk geen bescherming ter voorkoming van openklappen van het mes. Sterker nog: als je het mes ergens aan wilt bevestigen dan schuif je het mes juist gemakkelijk open! Dit is onaanvaardbaar gevaarlijk, dus niet te gebruiken.

Conclusie:
- Erg mooie minimalistische messen die goed zijn afgewerkt.
- Customised messen zijn een erg mooi cadeau.
- Géén stootplaat dus gevaarlijk bij veel kracht zetten of gladde handen.
- Ondanks de clip is het mesje niet op het lichaam te dragen aangezien dit te gevaarlijk is.

Prijs per volledig customised mes: 40 euro (voor alle opties: houten heft, patroon op lemmet én heft, middelste maat).

http://www.deejo.fr/
 
Laatst bewerkt:
Het mes ziet er idd mooi uit, maar veiligheid is toch belangrijk. Daarnaast een mes(je) die niet veel weegt maar ook tegen een stootje kan. Daarin blinkt de Deejo volgens mij niet in uit. Althans, als ik naar de specificaties kijk. Nee, voor lichtgewicht en toch een beetje robuust houd ik het maar op mijn Esee Izula of Spyderco Paramilitary.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan