ervaring met Ajungilak D-luxe pump mat


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie heeft er ervaring met de Ajungilak D-luxe pump mat.
Hoe snel gaat het oppompen, leeg maken etc

Harry
 
Dag Harry,

Ik heb juist zo'n exemplaar gekocht (niet echt goedkoop nl. 130 euro). Het uitrollen en oppompen duurt een dikke 2 minuten. Het leeglaten en oprollen evenlang. Of deze met beter is dan een Thermarest, durf ik niet zeggen, maar een vergelijkbaar model van dit merk is wel iets zwaarder en een pak dunner, maar dan weer wel wat goedkoper. Ik vermoed dat de Ajungilak D-luxe wel een goede concurrent is of wordt van de self-inflatables.

Ik heb er nog geen kampeerervaring mee opgedaan, maar wel al enkele siesta's op vlakke vloer op doorgebracht. Goede steun over heel het lichaam. liggend op de zij neemt de matras goed de vorm aan van het lichaam, vooral ter hoogte van de schouders. Ook geen gedoe met het improviseren van een hoofdkussen.

De 9 cm dikke luchtbanen lijken mij ideaal om ook grotere oneffenheden in de bodem op te vangen. In de winkel had men een bak gemaakt met keien zodat men kan ondervinden hoe goed de matten niveleren. Ook de thermarest zorgde ervoor dat ik niets voelde van de ondergrond. Nu lagen die niet al grote keien mooi uitgevlakt; dus geen 5 cm diepe putten. Ik gok erop dat dan de thermarest iets minder scoort.

Slaapcomfort is vrij belangrijk voor mij. Er zullen wel mensen zijn die op een hoop kasseien kunnen de slaap kunnen vatten en dus deze matras te duur en te zwaar vinden. Goed voor hen, maar na enkele nachten halve slaap op een schuimmatje van 2 cm, besef ik dat ik niet tot deze spartaanse categorie hoor.

Oh ja, voor zover ik er iets van ken, is de kwaliteit van de materialen en uitvoering wat je voor die prijs kan verwachten, prima.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan