Ervaring met de volgende slaapzakken?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Na wat zoeken op internet ben ik zelf uitgekomen op 3 slaapzakken.

Helsport Tempelfjorden: (Vanwege het 3 in 1 systeem)
Ajungilak Tyin 5-Seasons: (Verschillende lengtes)
Ajungilak Igloo: (Vanwege het ingebouwde kussen)

Wie heeft ervaringen of kent mensen met deze slaapzakken en kan mij de ervaringen vertellen?

Ik zoek een slaapzak die me warmhoudt zelfs al vriest het buiten - 30 en als het zomer is dus plus tempraturen. Gewicht is niet zo'n probleem. Ik trek wel veel maar ik kies toch liever voor een goede nachtrust.

Met de slaapzak die ik nu heb krijg ik het toch al snel koud als is het maar rond het vriespunt.

Alvast heel erg bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ben nu geen expert maar ik denk niet dat je bij een slaapzak die je bij - 30°C comfortabel houdt, je lekker kunt slapen in de zomer. Ik ben zelf van plan een tweede slaapzak bij te kopen die tot het vriespunt gaat, want mijn Ajungilak Tyn Winter is dan al snel te warm. Een andere optie is combineren met een fleece liner en een iets minder sterke slaapzak.

De helsport slaapzak met zijn laagjes zou daarom misschien wel handig zijn omdat je dan een laagje kunt verwijderen, mocht het te warm zijn. Maar hij is wel heel zwaar, 5 kg voor een slaapzak is wel ontzettend veel en hoe vaak slaap je nu in - 30°C. Tenzij je expedities of stevige wintertrekkings in Scandinavië gaat ondernemen niet vaak denk ik...


Jonas
 
Hallo,

om maar meteen met de deur in huis te vallen denk ik persoonlijk dat een slaapzak tot -30 en tegelijk voor in de zomer niet bestaat. Dat zou betekenen dat de slaapzak een comfortzone van +/-40 graden celsius zou moeten hebben...

Wat betreft de slaapzakken door jou opgenoemd.

Het zijn 3 totaal verschillende zakken met alledrie een ander prijskaartje. De Helsport volgens mij rond de 400€ met extreem temp -55!!!, de Igloo kost 129€ extreem temp -15 en de Tyin kost 250 ongeveer en gaat tot -33 (correct me if I'm wrong).

De Helsport en de Tyin vallen gewoon per definitie af om ook in de zomer te gebruiken... tenminste als zak, je kunt hem natuurlijk wel open ritsen en hem gebruiken als dekentje. Of dat zo fijn is...tja...

De Igloo zou dan wel wat beter zijn maar of die ook echt genoeg warmte bied in de winter... dat weet ik niet.

Kijk eens naar een donzen slaapzak. Aangezien je blijkbaar bereid bent om 400€ uit te geven aan de Helsport.

MVG
 
Bedankt voor de reacties.

Dons is voor mij hellaas geen oplossing wegens allergie...

Ik denk dat je de tempratuur van de igloo in - graden wel kan oplossen met een fleece liner of bivakzak en extra trui.
(Ze zijn er in blauw maar tot nu toe alleen in het rood gevonden waar vind ik de blauwe versie?)

Van de week heb we 2 nachten doorgebracht in een slaapzaal. Slaapzak inderdaad opengerist en als deken gebruikt. Ik vond het persoonlijk niet zo'n probleem.

De helsport is inderdaad erg zwaar en duur.
De tyin staat tot nu toe nog op de plijst maar kan inderdaad te warm worden.

Nogmaals bedankt!!
 
Hallo Maegan,

Ik heb met de bovengenoemde slaapzakken geen ervaring. Wel een Ajugilak gehad maar die is inmiddels al wel erg oud... Maar die beviel prima, ook in de zomer. Ik vind in een opengeritste slaapzak liggen ook geen probleem.

Waar ik wel ervaring mee heb is de drie lagen slaapzak (niet van het genoemde merk en dat vond ik waar-de-loos!
Je draait in de ene zak rond zodat je op een gegeven moment de rits niet meer kan vinden... Geen succes...

Duncan.
 
Allergie voor? Huisstofmijt? Als dat namelijk het geval is kun je volgens mij wel een donzen slaapzak nemen. Ik weet er niet precies het fijne van maar er zijn slaapzakken waar huisstofmijt niet in gaat zitten, weet niet of dit bij alle donzen is.

Maar succes met je zoektocht.
 
De meeste goede dons-slaapzakken zijn inderdaad anti-bacterieel behandeld. Ik hoor wel vaker van een zogenaamde "dons allergie" maar meestal gaat het dan inderdaad om huisstofmijten die in donzendekbedden en kussen zitten. In slaapzakken komen deze beestjes praktisch niet voor.

Groeten,
Joris
 
>Dons is voor mij hellaas geen oplossing wegens allergie...

Dons allergie bestaat niet. Punt. Ik verkoop al vijf jaar lang slaapzakken en ook aan mensen met een "dons allergie" en ik heb er nog nooit eentje terug gehad.

Voordat het dons in de slaapzak gaat is het namelijk gereinigt op een hoge temperatuur waardoor alle beestjes (mijt) dood gaan. Vervolgens is het microvezel tijk van een slaapzak dusdanig dicht geweven dat huidschilfers er niet doorheen kunnen komen en er in het dons dus geen voedsel is voor de mijt. Het is simpelweg TE schoon in het dons en de mijt (die overgens zelf ook niet door de microvezels heen kan komen) heeft er dus niks te zoeken. Een slaapzak met een katoenen tijk kan wel problemen geven, dus let erop dat je niet slaapzak koopt met een katoenen tijk, maar verder is dons echt geen probleem.

Suc6 Eins
 
De tijk van een slaapzak is zeer dicht en dons is niet de ideale leefomgeving voor huisstofmijt, dus als je allergisch reactie krijgt van dons is de kans heeeeeeel klein dat dit komt van huisstofmijt, maar door een andere allergische reactie.
 
>Dons allergie bestaat niet. Punt.

Is dit de uitkomst van een onderzoek of is het jouw ervaring Eins?

>Ik verkoop al vijf jaar lang
>slaapzakken en ook aan mensen met een "dons allergie" en ik
>heb er nog nooit eentje terug gehad.

>Voordat het dons in de slaapzak gaat is het namelijk gereinigt
>op een hoge temperatuur waardoor alle beestjes (mijt) dood
>gaan. Vervolgens is het microvezel tijk van een slaapzak
>dusdanig dicht geweven dat huidschilfers er niet doorheen
>kunnen komen en er in het dons dus geen voedsel is voor de
>mijt. Het is simpelweg TE schoon in het dons en de mijt (die
>overgens zelf ook niet door de microvezels heen kan komen)
>heeft er dus niks te zoeken. Een slaapzak met een katoenen
>tijk kan wel problemen geven, dus let erop dat je niet
>slaapzak koopt met een katoenen tijk, maar verder is dons echt
>geen probleem.

Meaghan heeft het over een donsallergie en niet over een huisstofmijtallergie. Wb die laatste heb je helemaal gelijk met je onderbouwing.

Groetjes,
Petra
 
>Is dit de uitkomst van een onderzoek of is het jouw ervaring
>Eins?

Toen ik nog bij Carl Denig werkte hadden we een artkel liggen die aangaf dat dons allergie niet bestaat en dat mensen die gediagnostiseerd zijn met donsallergie een huisstofmijt allergie hebben.

>Meaghan heeft het over een donsallergie en niet over een
>huisstofmijtallergie. Wb die laatste heb je helemaal gelijk
>met je onderbouwing.

Ook mijn toenmalige werkgever die al veeel langer dan ik slaapzakken verkoopt zei dat hij nog nooit een slaapzak terug heeft gekregen ivm donsallergie. Ik mocht slaapzakken zelfs verkopen met de garantie dat als men ergens last van zou krijgen ze de slaapzak mochten terugbrengen.

Nu zegt de Nederlands allergie vereniging (of zoiets) dat dons allergie wel bestaat (het schijnt voor te komen bij 1 op de 375000 mensen, dus zo'n 43 Nederlanders zouden er last van kunnen hebben), maar met het gereinigde dons en de microvezel tijk is onze ervaring dat mensen er gewoon geen last van hebben.

Eins, wie wil mijn donzen slaapzak lenen?
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan