Ervaring met Osprey rugzakken?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar nieuwe rugzak, op de Osprey Cresent 70 uit gekomen die wel goed zat.

Heeft iemand ervaring met rugzakken van Osprey? Graag reacties...............

Zijn mij niet bekend. De Cresent schijnt vooral voor "zware" lasten goed te dragen.

Grt, Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Peter,

Ik heb zelf alleen ervaringen met de kleinere rugzakken van Osprey. En die zijn allemaal positief eigenlijk. Mijn vrouw (Yolanda) gebruikt altijd een Osprey (Atmos 25) tijdens het maken van dagtochten, zelf gebruik ik regelmatig de Stratos 18.

De rugzakken zijn erg goed afgewerkt, voorzien van veel handige features en toch redelijk licht van gewicht. Maar zoals gezegd: met de grote heb ik geen ervaring.

Raymond
 
Hoi Peter,

Ik heb sinds kort ervaring met een Ariel 55 als lichter alternatief voor mijn MacPac Glissade. Over de duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen, want ik heb er pas een keer of zes mee gelopen. Maar de eerste indruk is goed.

De rugzak ziet er degelijk afgewerkt uit. Het is een goed doordacht ontwerp en ik ben tevreden over de "extra" opbergmogelijkgeden achter de stretch zijvakjes en voorvak. Ik vind dat ie ook lekker draagt.

Zelf heb ik als enige "klacht" dat mijn iets uitstekende heupbotten beurs worden van de banden (uiteraard zijn die minder royaal gepolsterd dan de MacPac). Maar ik denk dat dit ongemak afhankelijk is van je lichaamsbouw, derhalve erg persoonlijk en ook makkelijk op te lossen (volgende keer ga ik stukken schuimrubber erbij gebruiken).

Marla
 
Hey Peter,

Ik heb zelf een 4-tal jaar een crescent 90, en kan bevestigen dat het echt een geweldige rugzak is. Zelfs bij zware lasten draagt hij nog zeer aangenaam. Verder een goed doordacht ontwerp met veel kleine maar handige details. Een aanrader!

groet
Bert
 
Hallo,

Ik heb zelf een Crecent 70 rugzak waar ik zeer tevreden over ben.
De enige reden dat ik de rugzak in NL niet gebuik is dat ik lichtgewicht kampeer en aan m'n lichtgewicht rugzak van 50ltr meer dan genoeg heb.
Ik heb deze rugzak ook gebruikt tijdens een wandeltrekking op IJsland waar het gewicht in de rugzak op het hoogtepunt rond de 21kg lag.
Nergens last van en zeer comfortabel ook en ruim genoeg om alles er in kwijt te kunnen.
Tuurlijk voel je wel dat je veel gewicht mee hebt, maar geen pijntjes of andere ongemakken.
Het frame van de rugzak en het suspension systeem maakt het mogelijk de last goed op de heupen over te brengen.
Ik heb zelf de heupband nog niet laten "bio-formen" en ben dit ook niet echt van plan.
Ik heb met de niet-behandelde heupband totaal geen problemen en zie dus geen reden er iets mee te doen.
Makkelijk ook dat je hhet topvak om kan bouwen tot heuptas.
Ik heb dat gebruikt in het vliegtuig voor de papieren, camera en andere zaken die je in de handbagage wil hebben.
Kortom, ik kan je de rugzak zeker aanraden!

Groet,

Martijn
 
Ik heb nu een Deuter (75 + 15), maar mijn volgende rugzak wordt zeker een Osprey. Ik heb nog nooit een slechte ervaring gelezen/gehoord van iemand dus naar mijn bescheiden mening is dit echt wel een topmerk onder de rugzakken. Het enige nadeel is de misschien wel de prijs, maar als je dat op tienjarige basis bekijkt valt dat ook allemaal wel mee natuurlijk.

In de Op Pad van deze maand werd de Osprey Atmos toch uitgeroepen als de beste dagrugzak van de test.
 
He Peter,

Ik heb er vorig jaar een Cresent 85 gekocht. Ik vond de 70 liter zelf wat aan de kleine kant zeker voor langere tochten met tent en eten. Ik had de 70 liter mee naar huis genomen en ingepakt met m'n eigen spullen, het was kant je boord. Dus ben ik voor de iets grotere versie gegaan.

Het is een perfecte rugzak met mooie details. Zo heb ik met veel plezier gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een klein rugzakje te maken voor je waterzak en een heup gordel. Verder vind ik dat de rugzak erg stabiel en confortabel zit.

2 nadelen vind ik. Vooral als de rugzag vol zit en zwaar is kan het zijn dat het externe frame aan de onderkant van de rugzak in je kont/heup prikt. Je kunt het in principe goed afstellen, maar het is wel iets dat me opviel. Verder was ik gewend aan lussen om je handen of duimen door te steken op de shouder banden. Die mis ik meer dan ik had gedacht.

Succes met het maken van je keuze.

Christiaan
 
Hallo,

Ik heb zelf vorig jaar een ospray rugzak aangeschaft, namelijk de ariel 65. Dit is is een dames model, maar omdat ik niet erg breed gebouwd ben paste deze mij beter.
De rugzak is erg goed af te stellen omdat het rugpand traploos omhoog en naar beneden kan. Verder draagt de rugzak prima. De heupgordel kan in de winkel verwarmd worden en zo naar jouw eigen figuur gevormd worden. Verder lijkt het ook een degelijke zak, maar ik heb deze nog maar 1 jaar dus daar kan ik eigenlijk niet zoveel over zeggen.

Een nadeel vind ik dat er maar 1 compartiement in zit. Dit is erg lastig als je nou net iets onder uit de rugzak moet hebben (een kwestie van goed inpakken dus ;-) )

Mijn ervaring is dus wel positief.
 
Ik heb vlak voor ik de SUW ging lopen de Crecsent 7075 Al gekocht en er ruim 2 weken met ca18 kg mee rond gelopen.

Mijn ervaring;
Zak is zoals bij zoveel merken niet waterdicht. In de zak zit een tussenschot wat met bandjes vast kan worden gezet, Dat gaat nogal lastig. Losgemaakt klapt ie weg naar de achter/ondervakrits en dat is lastig als je er daar in wil zijn omdat ie er voor zit.
Inhoud is ruim genoeg voor 2 weken met tent en eten etc. Ik had ruimte over. Topvak zit "los" op de zak en dmv. bandjes te stellen in hoogte. Deze bandjes lopen ook door de stabilisatiebandjes van de schouders en dat is niet handig want dat werkte elkaar soms tegen in gebruik. Bovendien vond ik het topvak niet mooi voegen als de zak niet gevuld is. Groot is ie wel het topvak. De ombouwmogelijkheid naar heuptas vond ik in de weg zitten en gebruik ik nooit dus heb die banden er af gesloopt.
De zak heeft op hoofthoogte een soort indeuk die je bij het inpakken naar buiten kan duwen en daarna weer naar binnen kan klappen, is handig. Door de alu framebogen aan de zijkanten kan je bij het inpakken de zak niet lekker volstouwen zo dat hij rond staat. Een beetje met beleid inpakken dus. De stof leek erg dun daar maar is nog heel. Er zitten ongelooflijk veel banden en frutsels aan. Meeste banden zijn ook te lang. De schaar doet wonderen.
De schouderbanden zijn uitstekend gepolsterd. Waar ik bij andere rugzakken al na 2 dagen ontstoken huid heb op de schuoders had ik nu 2 weken geen enkele last. Het afstellen van de schouderbanden en ruglengte is simpel. Vervelend is dat na 2 weken de riemen waarmee je de schouderbanden aantrekt, onderaan, soms vanzelf terugschuiven door de gespen. Zeker bij het afdalen. Je blijft hijsen. Het rugpand verstel je dmv. klittenband. Dat zit sterk vast en is onderweg moeiteloos opnieuw af te stellen. Raar is alleen wel dat de schouderbanden niet geheel gevuld zijn tot aan het rugpand, hoewel je er geen last van hebt. Verder draag je de zak eigenlijk aan het klittenband en de stof waar dat op zit. Deze stof wil wat oprekken en omkrullen door de belasting richting je rug. Dat voel je soms.
De heupriem is in het begin erg stug en stond recht vooruit niet in heupmodel. Met de stabiobandjes aangetrokken zit er ook geen beweging in. Dat gaf bij mij de eerste dagen veel irritatie op de heupen, onstoken huid. Ik heb de stabilobanjes kos gehaald en had zo meer beweging. Bovendien bleek na 2 weken de heupriem wel naar de heupen te staan, rond. Ik had toen geen last van schuren en uitslag meer. Ik had hem niet van te voren laten "voorverwarmen".
De band draagt geweldig, mits op de juiste plaats. Is erg breed en als ie te laag zit zit ie in de weg bij het optillen van je been. Zorg dat de bovenste harde band in de heupband boven je heupbeen zit.
Ik kocht op advies van de winkel en de maattabel op de site van Osprey de maat L. Dat is achteraf toch echt aan de grote kant. Bij de schouderbanden heb ik nog maar 2 / 4 cm over om aan te trekken en de heupband kan nu na 2 weken gebruik niet dichter aangetrokken.
Ik zal eens voor een heupband maat M gaan kijken.
Toen ik voor vertrek de rugzak eens los maakte van de heupband zag ik dat de heupband niet eens goed aan het frame zat. De 2 allustroken in de rug moeten in de 2 sleuven in de heupband. Dat zaten ze niet en rustte op dunne nylondoek. Vind ik niet goed door de winkel ( Bever) afgeleverd. En verlkaard misschien de klacht van een andere gebruiker over pijn als ie te laag hangt.
Het rugpand is vrij "vlak" maar volgt de rug goed en is goed gepolsterd. Omdat ik een ronde bovenrug heb denk ik dat ik de 2 alustrips nog iets moet bij buigen voor de perfecte zit. De zak zit als een huis op je rug. Daarmee bedoel ik dat ie heel stabiel zit. Dat heeft als nadeel dat je als je je bovenlichaam om wil draaien je ene schouder niet mee gaat. Er zit dus geen flexibel moment in het frame. Geen klimrugak dus.
De zak heeft achterop nog een soort net met een waterdicht compartimentje. Dat is echt niet handig. Als de hoofdzak vol is krijg je daar niets onder of in gestopt.

Ondanks enkele nadelen vond ik het grote voordeel dat ik de zak zonder schouderklachten kon dragen. Wel waarschijnlijk te groot gekocht kwa maat en misschien kwa inhoud maar dat laatste ligt natuurlijk aan wat je mee neemt.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan