Ervaring met Salewa Omega tenten?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een twee persoons trekkerstent. In mijn zoektocht kwam ik uit op de Salewa Omega II (€200 2,8kg) en Salewa Omega Base II (€250 3,3kg) tenten.
http://www.salewa.com/ausruestung_z...&puid=&liid=&limit=1&lang=fr&prid=2108&ac=det
http://www.salewa.com/ausruestung_z...&puid=&liid=&limit=1&lang=fr&prid=2110&ac=det
Ze zijn voor hun prijs licht en vrij ruim. De Omega II komt qua maten ongeveer overeen met de Hilleberg Nallo 2. De Omega Base II met de Hilleberg Nallo 2 GT. Het probleem is dat ze deze tenten niet in het standaard assortiment hebben van Avventura. Dus ik kan ze niet op voorhand bekijken. Vandaar de vraag: heeft er iemand ervaring met deze tenten? En is de grote versie met luifel nodig voor trektochten (bvb deze zomer 6 dagen in het zuiden van Frankrijk) of fietstochten (van ongeveer één week, in bewoonde
gebieden)?
 
Lijkt me geen verkeerd tentje. Een PU versie van de Hilleberg nallo 2 / namjatt. Maar geen ervaring met dit merk, dus kan ook niets zeggen over de afwerking en de details. En dat is toch wel belangrijk voor tenten. Kijk anders ook eens naar de Nordisk die Bever in het assortiment heeft. Respectivelijk de Vitus (2,7 kg -> 170 euri) en de Sundback (3,5 kg -> 230 euri). Ook hetzelfde design, maar die kun je wel bekijken bij bever.
 
Het is uiteindelijk een Fjällräven Skule R/S 3 geworden. Binnenmaten: 160cm breed, 215cm lang + een voortent van 145cm x 180 cm. En toch maar 2,75 kg.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan