Ervaring met Suunto Observer?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Is er al iemand die ervaringen heeft met de Suunto Observer?

Normaal gesproken ben ik niet zo´n materiaal-freak en ga ik voor low-budget. Maar ik vind dit wel een heel mooi klokje.

Ik wil echter na aankoop niet teleurgesteld raken en geld over de balk gooien!! Tips, opmerkingen, adviezen, alles is welkom.

Vr. gr. Fred.
 
Fred,

Zelf heb ik een Observer vanaf de dag dat ze leverbaar waren. Ben er erg tevreden over. Ik had voorheen een Casio Triplesensor en het zijn vooral de kleine verschillen waar je over kunt vallen.

+ Zo is de Obsverer uiteraard kleiner en lichter (ik heb de titanium-versie, dus extra licht).

+ het kompas draait mee met de richting waarop je het richt (mijn Casio gaf een waarde, maar je moest dan wel die richting in de gaten houden welke richting je op richtte op het moment van peilen)

- het alarm-geluid is zeer zacht, zeker in vergelijking met de Casio (die ook elk uur een piep gaf, wat de Observer dus niet doet)

- grote gemis vind ik zelf dat de Casio een sensor had die ervoor zorgde dat de verlichting aanging als je 'm in een bepaalde hoek hield. Makkelijk als het schemert en je met handschoenen loopt (en dus geen knoppies wilt indrukken).

Dit zijn uiteraard zomaar een paar kleine verschillen. Denk dat een ieder (afhankelijk van het soort gebruik) wel met andere punten kan komen om ze te vergelijken. Ik ben er in elk geval dik tevreden mee.

Groeten,

Raymond
 
Nadat ik diverse casio's heb gedragen, ben ik over geschakeld naar een (titanium) observer. Wat meteen opvalt is dat de bediening vrij gecompliceerd is. Is de bediening van een casio altijd vrij logisch, voor de observer heb je de gebruiksaanwijzing absoluut nodig en regelmatige oefening met de knopjes blijft nodig.

Zoals al door mijn voorganger genoemd: het alarmsignaal is veel te zacht. Drie alarminstellingen vindt ik ik ook wat sober, en er zit geen uuralarm op. Een terugtel-alarm was ook wel nuttig geweest.

Dit is mijn eerste horloge met een temperatuurinstelling, dus daar had ik geen ervaring mee. Ik wist bijv. niet dat je het horloge moet afdoen voor een temperatuurmeting. Is (achteraf gezien) natuurlijk wel logisch, maar ik wist het niet, dus dat viel wat tegen. Er zou eigenlijk een oogje aan moeten zitten, zodat je het horloge aan een halsketting kunt dragen.

Momenteel heb ik nog een casio waarin ik telefoonnummers en pincodes heb geprogrammeerd. Soms draag ik beide horloges tegelijk tijdens een tocht.

Maar verder: de observer is een prachtig horloge, een lust voor het oog. Nooit eerder kreeg ik opmerkingen van vreemden over mijn horloge: 'He, mooi horloge heb jij"!. Zoek je een mooi en apart kadootje voor jezelf, dan is de observer absoluut een aanrader.
 
Misschien handig voor mensen die nog geen Observer hebben maar hem wel willen: Je _hoeft_ niet het horloge af te doen voor een temperatuurmeting, maar dit is wel handig als je de omgevingstemperatuur wil meten.

De Observer (en elke Suunto voor zover ik weet) meet de temperatuur naast de luchdruksensor, deze zit op de huid. Voor de omgevingstemperatuur-meting is dit niet zo briljant, maar voor de luchtdruk-meting juist een vereiste. Alleen zo kan de Suunto de meting juist corrigeren afhankelijk van de temperatuur. Het is dus meer een eigenschap dan een probleem zou ik zeggen. Die thermometer zit er om de hoogte juist te kunnen meten, niet om je de temperatuur juist te laten meten.

Misschien had Suunto beter die thermometer helemaal niet afleesbaar kunnen maken, maarja, dan had ie maar 1000 ipv. 1001 dingen gekund.

Verder heel erg mooi horloge inderdaad, beetje duur voor mijn smaak, maar ja, ik ben ook maar arme student :-) . Ik spaar rustig door voor een Vector...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan