ervaring met Terra Nova tent?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Voor zover het je kan interesseren: voor 2006 komt er een lichtere versie van de Voyager uit (lichter tentdoek, minimumgewicht 1,7 kg) en de Solar 2 krijngt een witte binnentent, lichtere stokken en herontworpen stoklseuven.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hi Carolina,

Tijdens onze reis in Patagonia hebben wij een Lowland Conquest gebruikt en onze vrienden een Terra Nova Voyager.

Waar wij echt beschutting nodig hadden ivm de wind, konden hun de tent gewoon vrolijk neerzetten hoe ze maar wilden. Dat ding is superwindvast!

Veel succes!
Petra
 
Heel toevallig heb ik beide modellen!
Ze hebben de wat zwaardere stokken i.p.v. de featherlite stokken die nu meegeleverd worden en wegen beiden rond de 2600 gram (inclusief de 3 foudraaltjes).
Beide tenten zijn 3-4 seizoenstenten en zeer degelijk afgewerkt, ze kosten dan ook wel wat.

De Voyager is als 3-stoks tent erg stabiel en heeft weinig haringen nodig, in principe alleen voor en achter, maar je kunt hem natuurlijk uitgebreid verankeren met slecht weer. Voor stormachtig weer is dit model de beste keus.
Hoewel hij als 2-persoons tent wordt verkocht vindt ik hem erg klein. De matjes liggen aan het voeteneind iets over elkaar omdat hij daar slechts 98 cm. breed is en rugzakken kun je alleen in het voorluifeltje proppen. Om te kunnen koken moet de bagage toch echt naar buiten. In je eentje is het een luxe tent en kan de rugzak gewoon binnen liggen.

De Solar2 is met zijn twee niet-gekruisde stokken minder stabiel en heeft wat meer afspanpunten nodig, zowel aan het grondzeil als aan het buitendoek. Hoewel hij evenveel weegt als de Voyager heb je in deze tent iets meer ruimte met z'n tweeën. Als dwarsslaper heeft de binnentent iets meer ruimte en de brede luifel is heel prettig omdat je met z'n tweeën naast elkaar kunt zitten. Vanwege het aantal afspanpunten en slechts 2 stokken zou ik hem niet in winterse omstandigheden meenemen, daar is een koepel- of tunneltent meer geschikt voor én natuurlijk de Voyager.
 
De Solar2 heeft wél gekruiste stokken hoor! Heb er vaak mee in de sneeuw gestaan, zelfs tot in Makalu Basecamp in december en op Tierra del Fuego. Voor elk ander type zou ik daar evenveel afspanpunten nodig gehad hebben.
Heb er met z'n tweeën 3 dagen in een sneeuwstorm in gezeten en inderdaad: je kan ruim naast elkaar zitten en koken.
 
Je hebt helemaal gelijk, ze kruisen elkaar wél. Wordt tijd dat ik hem weer enns uit de kast haal!
Ik heb er nooit mee in (en onder) de sneeuw gestaan en dat gaat dus blijkbaar heel goed met de Solar2.
 
hallo allemaal,

Allemaal positieve geluiden hoor ik. (Jullie werken toch niet allemaal bij Demmenie??) Ja ik ga naar Patagonie, ben er al diverse keren geweest, dus weet hoe de wind kan waaien. Daarom dus ook op zoek naar een echt goede windbestendige tent. Maar goed er zijn er meer die denk ik wel in aanmerking komen. Ik heb over de Exped Auriga ook positieve dingen gelezen (heb deze niet zelf gezien), maar deze is wel een stuk goedkoper. tenslotte kun je je geld maar 1x uitgeven.

groetjes
Caroline
 
RE: en voor lange mensen

Hi,

ik vroeg me nog af hoe het met de ventilatie zit en of deze tenten ook geschikt zijn voor lange mensen

groetjes en alvast bedankt voor de reacties
Caroline
 
Dag Caroline,

Kijk eens op de site van B&B Outdoor en Travel in Doetinchem. Daar staat een Terra Nova Voyager te koop voor 315,00. Het betreft dan weliswaar een demomodel maar misschien is het iets voor je.
www.bboutdoor.nl

Groeten

Rene
 
Hoi.
Ik ben ook nieuwsgierig naar de ervaringen met de terra nova solar 2. Hoe is het bijvoorbeeld met de condens? Waterborg in Groningen heeft de tent voor 360 euro te koop en dat lijkt me eigenlijk niet gek. Ik wil hem gebruiken voor fiets- en kanovakanties, misschien ook nog voor wandelvakanties of is dat eigenlijk te zwaar ? De luifel lijkt me erg prettig . Ik houd van koken, maar niet in de regen en ook niet in de binnentent
Groeten
Jannie te Linde
 
Hi,

Ik heb van Terra Nova een paar modellen gezien die ik wel mooi vindt voor de trektocht die ik ga maken in zeer winderig gebied. Heeft iemand ervaring met deze tenten (Modellen Voyager / Solar 2)? Zowel goede als slechte ik hoor ze graag.

Of als je een andere tip hebt?

groetjes
Caroline
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan