Ervaring met TNF Blue Kazoo/Hot Tamale


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
In mijn speurtocht naar een nieuwe slaapzak kwam ik uiteraard langs de TNF-afdeling. Daar viel mijn ook op de twee bovengenoemde modellen. Op het eerste gezicht zijn het twee slaapzakken, waarbij aan alles gedacht is op technisch gebied. Het enige probleem met TNF is dat je het prijskaartje ook betaalt. Mijn vraag nu: Heeft iemand ervaring met deze twee modellen of weet iemand steengoeie alternatieven??

Grtz

Sebastian
 
Blue Kazoo

Hola...

Zoals je elders kunt lezen heb ik een Blue Kazoo, en ben er erg te spreken over. Die andere is ook erg mooi maar wel een stuk duurder. Dit heeft oa te maken met de betere kwaliteit dons.
Mijn idee is dat je beter een slaapzak iets te 'licht' kunt kopen. Wordt het wat frisser kun je extra lagen toevoegen. Zoals de Lakenzak, de Bivakzak en het Thermisch Ondergoed. Zo waardeer je de comfort-temperatuur flink op. Wat ik bijzonder van de Blue Kazoo vind is dat er in de tussenschotjes openingen zitten. Zo kun je het dons schikken binnen de diverse compartimenten. Tevens een voordeel van TNF-slaapzakken is het feit dat de binnentijk altijd iets krapper is dan de buitentijk. Hierdoor kun je het dons nooit platdrukken tussen de tijken in. Niet ieder merk heeft dat.
Wel belangrijk: Om de levensduur van je slaapzak maximaal te rekken: Altijd de ritsen los voor je hem in een stuffsack propt. Alsmede niet de slaapzak eerst oprollen voor je gaat proppen. Hiermee voorkom je dat er te grote krachten op de naden ontstaan.
Dit wordt vaak vergeten.

Succes dan....
 
Heb een blue kazoo donzen slaapak sinds 1994. Vorig jaar laten bijvullen met 100 gram gans. Was nodig want in extreme situaties is deze slaapzak niet voldoende. Tot -5 of *10 graden echter prima. Indien nat een ramp zoals elke donzen slaapzak maar het comfort, ook bij hogere tepemeraturen is goes. En hij is heel licht. Goeie slaapzak.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan