Ervaring met zelf outdoor kleding maken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bb

Guest
Heeft iemand ervaring met het zelf maken van outdoor kleding? Heeft iemand tips waar je de juiste materialen kunt kopen, zoals bijv. 2-3 laags gecoate nylon die zowel waterdicht als ademend is?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi.

Ik heb vorig jaar de Op Pad trekkingbroek gemaakt. Die was goed gelukt en het patroon was erg duidelijk. Dat patroon was al oud (ca. 9 jaar?). Ik had in een gewone stoffenwinkel anorakkenstof gekocht. Die is stevig en mugdicht.

Jaren geleden had Op Pad regelmatig aanbiedingen voor patronen voor buitensportkleding. Die patronen kon je bestellen met bijbehorende stoffen en garnituren. De persoon die dit verkocht had o.a. microvezel te koop. Ik kan de link op de Op Pad website niet meer vinden, maar als je geinteresseerd bent, kan ik thuis wel eens in de stapel oud Op Pads snuffelen naar een adres.

Groeten,

Linda
 
Oke outdoor kleren zelf maken ben ik nog niet aan toegekomen, maar heb zelf al wel verschillende dingen gemaakt. bv Lakenzak en sorteerzakjes voor dingen in mijn rugzak en die functioneren prima en zijn helemaal volgens mijn eisen gemaakt en dat werkt wel lekker.

Veel suc6 met het zelf maken van die kleren. Wou dat ik het kon want dat bespaard je nog al wat volgens mij.....
 
>Ik kan de link op de Op
>Pad website niet meer vinden, maar als je geinteresseerd bent,
>kan ik thuis wel eens in de stapel oud Op Pads snuffelen naar
>een adres.

Oppad (of die persoon) is volgens mij gestopt met het maken en verkopen van patronen en stop.

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
Bedankt voor de reacties;

Ik was op de hoogte van de inmiddels uitgestorven-patroonservice van Op Pad, ik zal de redactie daar eens een mailtje sturen.

Na wat surfen op het internet ben ik een site tegengekomen met zeer veel goeie tips en ook links naar shops waar de outdoor stoffen online te koop zijn (voor geinteresseerden specialtyoutdoors.com)

Zoiets zou toch ook in NL te koop moeten zijn...

bb
 
Er zijn wel meer internetwinkels zoals bv
http://www.thru-hiker.com/store.asp
Je kan je licht eens opsteken in het circuit van de vliegerbouw. Die hebben ook hun winkels waar ze polyester en nylondoek kunnen kopen(icarex, chicara stof)-->alleen niet in van die grote lappen. Bij ongeveer 1m50 breed lijkt het op te houden.

ivo
 
BB,

Ik kwam in een OpPad van 2000 toevallig een artikel tegen over het zelf maken van een Windbloc Micofleecevest. Ik zou het artikel een keer voor je kunnen inscannen, maar dan mis je natuurlijk essentieele zaken zoals het patroon.

Het adres is dus oud maar misschien kun je er wat mee:
OpPad Zelfmaak Patronenservice,
Postbus 276,
6900 AG Zevenaar
e-mail: patserv@wxs.nl


Succes
Ruud
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan