Ervaringen hiken met honden in Tsjechie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mede-prikbord gebruikers,
wij zijn van plan over een aantal weken naar Tskechie te gaan en de hond niet thuis te laten. Nou hebben we al gezien dat het op veel campings in Tsjechie toegestaan is om honden mee te nemen (gelukkig). Ook het land binnenkomen met de hond moet niet zo'n groot probleem zijn.

Nou wilden we graag naar Noord-Bohemen en daar een klein trektochtje maken (van camping naar camping oid) van een paar dagen. Maar we hebben verder geen idee waar en hoe en wat de voorzieningen zijn, moet je de hele route zelf verzinnen of zijn er een aantal vast gelegd. En is het mogelijk om in een 'rondje' te lopen zodat je weer bij de auto uitkomt.
Misschien veel gevraagd/veel eisen, maar zijn er hier personen aanwezig die hier ervaring mee hebben in dat gebied, of daar in de buurt?

Veel dank,
Seals
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Informeer eerst eens bij uw dierenarts welke inentingen en hoe lang op voorhand deze gezet moeten zijn. Misschien is er ook sprake van een quarantine periode.
Misschien ook helemaal niet en zijn wij op dat gebied strenger dan zij. Toch even navragen bij uw dierenarts, het gaat tenslotte over uw beste vriend.
In geval dat uw dierenarts geen groen licht geeft kan hij je vast wel een goed pension aanbevelen.

veel succes, koen
 
Beste Koen,

zoals ik al in het berichtje zei; het land binnenkomen is niet zo'n groot probleem. Ze heeft alle nodige inentingen gehad, en voor Tsjechie is het alleen nodig dat je een muilkorf kan tonen bij de grens. Rabies inentingen en dergelijke moeten alleen gedaan zijn als je naar Engeland of Zweden wil. Dat heeft ze allemaal, maar daar gaan we niet heen ;).

Het gaat ons meer om de vakantie op zich, dan over wat we voor de hond moeten regelen. Maar bedankt voor je advies!

Groet,
Seals
 
Toch maar even navragen hoor. Rabies is hier in belgie ook verplicht ten zuiden van Samber en Maas. Deze inenting is drie jaar geldig en als ik met dezelfde inenting over de grens met Nederland wil is deze nog maar één jaar geldig. Maar dit terzijde.

Als ik met de hond ga kamperen tref ik geen speciale regelingen. Je weet zelf best wat de behoeften zijn ivm drinken,eten en de afval die dit meebrengt.
Ze slaapt snachts gewoon in de wagen. Daar ligt ze veilig en is ontsnappen onmogelijk.

groeten, koen
 
Dat van rabies is waar, maar die heeft ze al gehad dit jaar dus moet geen probleem vormen. En wat betreft in de wagen slapen heb je gelijk, alleen met een trektocht is dat wat lastger, zat zelf te denken aan een wokkel en in de voortent stoppen oid. Ze is heel makkelijk dus daar zal het niet aan liggen. Maar vooralsnog denk ik dat we het maar gewoon moeten uitproberen...

Groet
Seals
 
Hallo seals,

Ik heb geen ervaring met Tsjechie (nog niet) maar het Handboek Reizen met de Hond (ISBN: 90-389-1283-8) schrijft het volgende:

"Wandelen is een volkssport in Tsjechie. Geen wonder want het land bezit een afwisselend landschap van bergen, grazig heuvels, venen, moerassen en hoogstamboomgaarden. De hond mag vrijwel overal komen in de meeste gevallen hoeven ze, mits onder appel, niet aan de lijn. Wie een meerdaagse bergwandeling wil maken, kan overnachten in een van de vele bouda's (eenvoudige berghotels); honden zijn er vrijwel altijd welkom"

Lijkt mij dus sterk dat je geen rondwandeling zou kunnen maken.
Prettige vakantie,

Duncan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan