ervaringen in de Eiffel?


Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Turbobas

Guest
ik vertrek volgend weekend naar de Eiffel voor enkele dagen. We gaan naar Gerolstein om daar een lus te stappen. Heeft er iemand nog aanraders om te doen in de Eiffel? Het is de eerste keer dat we naar de Eiffel gaan, moet je net als in de Ardennen je tentje wat verstoppen, zijn de boeren gastvrij?
Ik had graag wat reacties geweten van mensen die er al zijn geweest.
Groeten,
BAS
 
Bas,

Ben zelf verschillende keren in de Eifel geweest. Zelf sliep ik meestal in een grot of een bivy. Bivy wel altijd uit het zicht en pas opzetten als de zon onder is.

Heb nooit echt problemen gehad. Slecht één keer een jager die meer schrok dan wij. En vervolgens natuurlijk op de Duitse gründliche manier uitgescholden dat we daar toch echt niet konden blijven. Hebben toen de boel ingepakt en (toen hij weg was) alles weer uitgepakt. Niet teruggezien verder.

Denk dat ze overigens wel strenger zijn dan in de Belgische Ardennen.

Wat betreft de boeren: één keer water gevraagd bij een boer (filter niet meegenomen) en toen wilde mevrouw de boerin er meteen van alles bij doen (Möchten Sie auch ein Apfel und etwas Brot?). Best vriendelijk dus, maar weet niet of dat direct voor alle boeren geldt.

Veel plezier!

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan