Ervaringen lichtgewicht handdoek?

  • Onderwerp starter DennisvdBerg
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

DennisvdBerg

Guest
[laatste wijziging op 17-11-02 om 15:43][laatste wijziging op 17-11-02 om 15:42 ]Dag Hikers,

Ik heb een kleine speurtocht gedaan naar lichtgewicht handdoeken die geschikt zijn om mee te nemen tijdens het hiken. Alle handdoeken bestaan uit zogenaamde microfibers die ervoor zorgen dat de handdoek weinig weegt en goed/veel water op kan nemen. Dit in tegenstelling tot de 'gewone' badhanddoek die we allemaal wel kennen. Ik zal de verschillende handdoeken even de revue laten passeren:

Rubytec Sports-towel (voorheen de Fine-Wel Sports Towel)
Zeer goed verkrijgbaar in Nederland en toch wel het meest populair onder de hikers. verkrijgbaar in twee maten: M (90 x 40 cm, 72g) en S.

Ortec Ultra Towel (www.ortec-products.de)
Verkrijgbaar in Nederland bij onder andere Bever en verkrijgbaar in drie maten: L (75 x 180cm, 130g), M (75 x 115cm, 85g) en S (75 x 75cm, 55g)

Packtowel (www.cascadedesigns.com)
Naast de Therm-a-Rest matjes en Platypus waterzakken is cascadedesigns ook de maker van de Packtowel. Deze is verkrijgbaar in een aantal maten: XL (75 x 127cm, 220g), L (50 x 114cm, 130g), M (38 x 100cm, 90g), S (25 x 76cm, 45g) en de keukenhanddoek (25 x 38cm, 28g)

Aquis Adventure (www.aquis.com)
Moeilijk verkrijgbaar in Nederland (?), beschikbaar in vier maten: XL (73 x 140cm, 340g), L (48 x 99cm, 170g), M (38 x 74cm, ?), S (25 x 35cm, 57g)

LifeVenture
Moeilijk verkrijgbaar in Nederland (?). Nog een microfibre handdoek verkrijgbaar in 2 soorten, namelijk de Soft Fibre Trek Towel en de Trek Towel. De Soft Fibre is verkrijgbaar in XXL (90 x 127cm), XL (60 x 120cm), L (50 x 100cm). De gewone Trek Towel is te krijgen in L (56 x 92cm) en M (40 x 90cm).

Er ontbreekt het een en ander aan gewichten (de fabrikanten zijn niet behulpzaam bij het beantwoorden van vragen *grrrr*). Prijzen heb ik met opzet niet vermeld, omdat deze per winkel afwijken en gemiddeld niet te veel schelen.
Ik ben op zoek naar mensen die ervaringen hebben met deze handdoeken, liefst nog met verschillende merken zodat ze een vergelijking kunnen maken. Punten waar op gelet kan worden naast gewicht zijn de hoeveelheid wateropname, de droogsnelheid en het 'zeem'-gevoel bij het afdrogen. Iets over de verkrijgbaarheid zou ook niet verkeerd zijn!

(Een zeem blijft natuurlijk de lichtste oplossing :+ )

Alvast bedankt en ik hoop dat jullie ook iets met deze informatie kunnen. Alle overige tips, klachten, opmerkingen zijn welkom!

Groeten,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Ervaringen handdoek?

Dennis,

Ik heb ervaring met twee van deze handdoeken: de Rubytec en een die je niet vermeld hebt, de Pettowel ;-)
De Rubytec is licht, droogt niet zo snel als ik gehoopt had en is mij net iets te klein. Het jezelf er mee afdrogen is een kwestie van wennen denk ik...

De Pettowel is eigenlijk gewoon een (dure) zeem... is ook wat zwaarder.

Duncan.
 
RE: lichtgewicht handdoek?

Dennis,

Al die doekjes zijn behoorlijk duur, en hoewel ze doen wat er van ze gevraagd wordt, is dat toch een behoorlijke uitgave.

In de categorie "weinig-geld-veel-lol" gebruik ik al jaren de gele poetsdoekjes van de Zeeman: kosten een paar cent voor een pak van 5, en je hebt een lap van 40 x 40. Niet zo absorberend als een packtowel, maar het is ook een iets goedkopere oplossing he.... En als ze vies zijn, kun je ze altijd nog weggooien. Scheelt in de was :7

Het poetslapje is dus geen echte handdoek, maar wordt wel vaak als zodanig gebruikt. Ook een idee om mee te nemen in je vergelijkend doeken onderzoek?

Groeten, Pieter.
"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
Hola..

Tot voor een jaar of vier geleden gebruikte ik het gelaatsnet van de landmacht als handdoek voor op tocht. Gemaakt van katoen, maar met een zeer open net-structuur. Hierdoor droogde deze sneller als een normale katoenen handdoekje en was het best te doen. Toen deze uiteindelijk begon te desintegreren heb ik een fine-well gekocht. Waarom fine-well? Omdat deze in alle winkels in ruime mate te koop was en ik daarbij dacht: ‘Als iedereen ze verkoopt moeten ze wel goed zijn.. of zoiets... Deze fine-well heeft twee jaar tot grote tevredenheid dienst gedaan als halsdoek, hoofddoek en handdoek. Toen ik 'm eens boven een vuurtje wilde drogen is hij/zij erin gevallen met een onvrijwillige en vroegtijdige euthenasie als gevolg. Ik heb dezelfde teruggekocht (inmiddels heette het ruby-tec) en ben er uitermate tevreden over en ik bezit er nu twee. Een S en een L.
Ik kan niet vergelijken met andere merken.
Ik heb op iedere tocht wel een klein katoenen doekje bij me voor m'n zonnebril. Als brillendoek zijn die high-tec materiaaltjes knap waardeloos.

droogze

:7
martin
 
DE Speedo-sportstowel!

Dat is dus een zeem, maar dan wat zachter! Alle voordelen dus ineen!
Hij is bedoeld voor zwemmers die tussendoor iedere keer zich afdrogen en geen zin hebben in kilo's handdoeken in de tas enzo!
Ik ben inmiddels na 10 jaar met mijn 3e bezig (de 2e, heel stom van mij, kon niet tegen de warmte van de drogen en ik heb um er toch in gestopt).
Weegt niks, droogt goed, is zacht en kost ongeveer 15 euro!

Petra
 
RE: lichtgewicht handdoek

Heb ook Rubytec. Laatst een tweede erbij gekocht als theedoek.
Ben er dus erg over tevreden. Ze drogen niet supersnel (maar wat wel?) maar als ze vochtig zijn, zijn ze prima te gebruiken. Ze zijn goed uitwringbaar en gaan niet erg snel stinken. Vind ze ook zacht genoeg, zelfs na veel wassen nog voldoende.

Volgens mij zijn ze trouwens in drie maten verkrijgbaar. bij Demmenie zijn ze nu in de aanbieding.

grtz
Henk


The Recumbent Architecture Pivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan