Ervaringen Lighwave tenten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben aan het overwegen om mij een Lightwave G2 Ultra XT tent aan te schaffen. Het wordt die of de Hilleberg Nallo 2 GT.
De tent moet dienen om in Scandinavië rond te trekken met 2 personen. Een voortent lijkt mij interessant om er onze grote rugzakken droog kwijt te kunnen. Bij de Hillberg is het voordeel dat je de binnentent volledig van de buitentent kan losmaken, terwijl ik dat modulair systeem van Lightwave wel interssant vind.

Wie heeft er ervaring met Lightwave tenten en wat zijn de meningen hierover? (het laatste topic over Lightwavetenten hier op het forum dateert van 2004)

Alvast bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

geen ervaring met de lightwave, maar die tent stond wel lang tijd in het lijstje van opties voor mijn nieuwe tent.
Uit eindelijk heb ik gekozen voor de helsport fjellheimen camp2.
vergelijkbaar met de hilleberg.

Als ik me goed herinner vond ik de lighwave van binnen te smal aan het voeten einde, en was de helsport ruimer.

De helport heb ik naar volle tevredenheid gebruikt onder andere in patagonie.

groetjes,
Gregor
 
Hallo Schenz,

Zelf heb ik ervaring met de g2 ion, de t2 ultra en (een beetje) met de f2 ultra. De t2 ultra heeft al eens in 'In de kijker' gestaan (http://www.hiking-site.nl/indekijker_lightwavet2ultra.php), de f2 ultra staat komende maand in 'In de kijker'.

Mijn ervaringen zijn tot nu positief. Materiaal is licht en degelijk en het opzetten gaat vrij rap. Ik heb de t2 ultra één keer gebruikt tijdens een behoorlijke hagel/regenbui op 1900 meter en daarbij ondervond ik geen problemen. Ook minder extreme omstandigheden altijd ok. De haringen zijn voor erg zachte ondergrond wat aan de dunne kant (ze hebben weinig grip dan), maar zijn verder erg licht en sterk. Ruimteproblemen aan het voeteneind had ik (volgens mij) niet, maar wij hadden onze rugzakken dan ook in de voortent gezet (misschien wel juist omdat het te krap was, dat kan ik me niet eens meer herinneren).

Enige probleem dat ik had als het waaide vanuit precies de verkeer hoek tijdens regen was dat water via de ant-condens-gaten (luchtopeningen) naar binnen waaide en daardoor water van op de binnentent viel (en er overigens gewoon afparelde, maar toch). Daar schijnen ze bij nieuwe(re) modellen overigens wel iets aan gedaan te hebben.

Raymond
 
Ik heb uiteindelijk dan toch gekozen voor de Nallo 2 GT. Het feit dat je binnen-en buitentent gezamelijk kan opzetten, dat je de buitentent eerst kan zetten en daarna de binnentent er in hangen, de betere afwerking in de details (waslijntje, tent die je met spanriempjes kan aanspannen ipv de haringen te moeten verplaatsen,...), de vele positieve ervaringen van anderen met Hilleberg, en het kleine prijsverschil hebben de doorslag gegeven.
Nu alleen maar hopen dat ik mijn keuze niet zal beklagen :)

P.S.: Ik heb gezien dat je Hilleberg in't rood of in't groen kan krijgen. Ik vroeg me gewoon af of die rode versie veel gekocht wordt?
 
>Nu alleen maar hopen dat ik mijn keuze niet zal beklagen :)

Hmm nog maar weinigen over een Hilleberg horen klagen.

>P.S.: Ik heb gezien dat je Hilleberg in't rood of in't groen
>kan krijgen. Ik vroeg me gewoon af of die rode versie veel
>gekocht wordt?

Wat denk je zelf, zou jij als je wel eens wild kampeert een rode tent kiezen? }(
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan