Ervaringen met bergschoenen van La Sportiva?


Status
Niet open voor verdere reacties.
V

vink0017

Guest
Hallo mede bergsporters,

Ik zou graag willen weten of één of meerdere van julie ervaring heeft met bergschoenen van La Sportiva. Het gaat specifiek om het model Nepal Top. Ze ogen en voelen zeer robuust en zijn perfect aan mijn voet aan te passen doormiddel van de verstelbare tong.

Met vriendelijke groet,
Björn Vink
 
Ervaring met bergschoenen van La Sportiva?

Hola..

Mijn ervaring met dergelijke schoenen is heel eenvoudig te omschrijven: Zijn ze geschikt voor je doel? en vervolgens: Zitten ze goed? (& kun/wil je er 500 piek voor neertellen)

Ik heb jouw schoen ook aan gehad en begrijp jouw vraag niet.
Je hebt het over een pure D-Schoen die, met name, geschikt is voor technisch klimwerk in ijs. Als je dat gaat doen en ze zitten ook nog lekker dan is je besluit toch eenvoudig: Kopen!
Het uiterlijk van de schoen lijkt me geen argument.
De prijs ook niet, want onder dergelijke extreme omstandigheden kan je leven afhangen van de kwaliteit van je materiaal.
Of ga je wandelen ermee? In dat geval raad ik je een 'B' of 'C'-schoen aan.
Ga er ondertussen gerust van uit dat je als je deze schoenen in een gerenomeerde buitensportzaak alla Denig, Bever, Zwerfkei of Demmenie aanschaft je goed spul koopt. Bovendien krijg je bij sommigen 8 dagen inloopgarantie. Blijkt dat je schoenen na een week thuis inlopen toch niet goed passen, kun je ze ruilen.
Ik heb een paar Scarpa "Bergells" aangeschaft..Oerlelijk!

Groeten dan..
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan