Ervaringen met Hilleberg en Lowland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn 11 jaar oude Bergans tentje is moe en wil niet meer met me mee!

Op mij speurtocht naar een nieuwe tent zijn een aantal merken/modellen overgebleven.

Zijn er mensen die ervaring hebben met een:

- Hilleberg Nallo 3 (model 2001)
- Hilleberg Nammatj 3
- Hilleberg Stalon
- Lowland Geotracker?

Vast bedankt,

Limme
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Ervaringen Hilleberg/ Lowland

Hoi Limme,

In eerdere berichten kun je al lezen hoe enthousiast wij zijn over onze Lowland Conquest. Ik moet je helaas over Lowland vertellen dat het met de service bij een probleem bar slecht is. Of het nu aan de Bever of aan de Lowland ligt weet ik nogsteeds niet.
Wij hebben tot nu toe binnen een jaar 2 reparaties uit moeten laten voeren (welke overigens zonder moeilijk doen uitgevoerd werden). Beide keren is het gedeelte tent dat we inleverden herhaaldelijk gewoon kwijt geweest, volgens de Lowland ligt het dan bij Bever en volgens Bever ligt het bij Lowland. Leuk spelletje, maar niet als je je tent terug wilt!
De eerste reparatie heeft 8 weken op zich laten wachten en onder enige druk van onze kant uit is er uiteindelijk dan toch nog wat gebeurd.
De 2e was een spoedklus, maar toen ik na 2 weken ging bellen (3 dagen voor we de tent nodig hadden), bleek dat ie weer eens kwijt was, Bever had hem niet opgestuurd (zegt Lowland)! Toen is ie weer gevonden ergens in een hoekje bij de Lowland (zegt Bever)en op miraculeuze wijze op het moment dat ie had moeten aankomen bij Bever met de post weer kwijtgeraakt..... Een week later kregen we bericht dat ie weer boven water is! We hebben wel een leentent meegehad van Bever.
Er wordt dus ergens zeer slordig met het spul omgesprongen en hoe enthousiast wij ook over onze Conquest zijn, ik vind dat dit stukje over de service bij problemen ook wel eens gemeld mag worden.

Misschien is het handig om in je keuze mee te nemen WAAR je je tent gaat aanschaffen. Lowland is alleen bij Bever verkrijgbaar naar mijn weten, Hilleberg weet ik niet....... Demmenie misschien?

Succes!
Petra
 
Limme.

Bij de materiaal ervaringen staat al heel veel over de bewuste tenten.
Verder staat er hier op het prikbord natuurlijk ook al ontzettend veel geschreven.
MBV de zoekmasjientje kun je denk ik al heel veel items vinden en dan relaxed terug lezen.

Suc6 met het lezen.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
he Limme,
de tenten die je noemt zijn nogal verschillend van elkaar (qua gewicht, prestaties). Bedenk wat je ermee wilt doen, kies dan een soort tent uit en ga dan kijken naar gewichten, prijzen en merken. Vanaf voorjaar 2003 zijn de nieuwe Lowland modellen er. Misschien wil je die ook wel bekijken.
Volgens mij past de Hilleberg Staika ook wel in dat lijstje van je. Dat is nl. een pracht van een tent.

Joeri
 
Hallo Joeri,

Wanneer de tenten identiek geweest waren, zou mijn probleem niet hebben bestaan!
Ik heb bedacht (al heel lang) wat ik er mee wil doen; met mijn neefje van 5 naar de Veluwe en daarna naar Schotland of Noord Zweden met mijn vriendin om uit te rusten en tussen door een witte kerst in Afrika en dat allemaal lopend met één tent want voor twee heb ik geen geld. Ik ben mij pijnlijk bewust van de prijzen; vandaar de Nallo 3/2001: is nog te krijgen in de VS voor USD 349,=, en verschillen in gewicht ken ik. Mijn vraag betreft dan ook vooral de prestaties.Vandaar mijn vraag: is er iemand die ERVARING heeft met genoemde tenten of zoals uit de reactie van Petra blijkt; met de service.
B.v. hoe houdt een Stalon (relatief veel ruimte) zich in "zwaar" weer of een Nallo 3/2001 (lichter)idem dito.Hoe houdt het doek van de Geotracker zich bij zware regenval? Is de Namatj werkelijk zo allround als men beweert, wat is het verschil in condensvorming, enz.enz.
Overigens ben ik het niet met je eens, dat de verschillen heeeel groot zijn in gewicht. Er is verschil, maar wanneer daar een ander voordeel tegenover staat..... Vergelijk een licht slaapmatje met een geringere isolatie dan die van een wat zwaarder exemplaar.
Kortom: elk nadeel heb z'n voordeel".
Ben benieuwd naar jouw mening cq ervaring met de prestaties van de verschillende opties.

Groet,

Limme.

ps ....de Staika weegt 3,6 kg ,kost 729 Euro; de zwaarste en duurste.
 
OK dan,
wil je er mee winterkamperen (witte kerst in Afrika)?
De Nallo weegt iets van 2,1 kilo, de Geotracker weegt 3,5 kilo. Dat noem ik een fors verschil. Ik denk dat je je veiliger voelt in een geotracker als het vriest, stormt en sneeuwt, dan in een Nallo. Het is echter allemaal behoorlijk relatief. Reken maar dat de Hilleberg tenten toptenten zijn. Je hebt bij een minimaal gewicht maximale bescherming. Maar een tunnel blijft een tunnel.
Amerikaanse tenten hebben een andere coating, dus zijn goedkoper. Dat geldt vermoedelijk ook voor Hilleberg. Silliconen elastomeer is daar nl. verboden, dus heb je een PU-coating. Je zal niet de eerste zijn die denkt uit Amerika een goedkopere tent te halen en vervolgens een totaal andere coating heeft dan die in Europa verkocht wordt.
Ik heb ervaring met een relatief goedkoop tunneltje van de Perry. Ik heb daar rustig mee staan kamperen bij lage temperaturen en sneeuw. Storm is echter een probleem voor dat ding, daarom heb ik nu de Conquest. Met betere (Easton) stokken kom je al een eind, maar kruisende stokken zorgen toch voor een betere stormvastheid. Als je geen storm verwacht (maar ja, dat weet je niet) is het weer aan ander verhaal. Mail Hilleberg maar eens, die kunnen je een hoop vanuit de praktijk vertellen. Kijk eens op reviewsites voor nog meer ervaringen met Hilleberg.
 
Ander optie

Weet je zeker dat je bij deze merken wilt blijven steken?
Ik zou je nl. Wild Country en/of Terra Nova willen aanbevelen.
Deze tenten komen volgens mij uit het zelfde atelier en verschillen elkaar niet in afwerking en kwaliteit.
Zelf heb ik een Wild Country Monsoon voor het betere familie kamperen en de tent is zeldzaam droog van binnen: Zelfs na 5 dagen regenbuien in Noord Frankrijk geen of nauwelijks condensvorming, en het doek staat als een snaar zo strak bij regen. Wind heeft nauwelijks of geen invloed op de tent en bij mooi weer zet je gewoon de hele voorkant open. De slimme gekruiste stokken zorgen voor steun bij een sneeuwbuitje alleen het opzetten is altijd een kwestie van even goed de aandacht er bij houden. Service van Wild Coutry was OK, ik heb er een reparatie aan laten uitvoeren omdat er een lus los aan het komen was, en gelijk bleek het grondzeil geplakt te zijn, alles kostenloos.
Deze merken voeren tentjes van 1 tot 8 persoonsuitvoering. Laatst de 6 persoons Khamsin staan bewonderen, ook deze joekel staat als een huis.
Op deze website staan de diverse modellen netjes op een rijtje, met foto, prijs en specificaties.
hth
Rob

http://www.outdoor.org/terranovatenten.html
http://www.outdoor.org/wildcountrytenten.html"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ervaringen met Hilleberg èn Lowland

[laatste wijziging op 11-11-02 om 14:30]B.v. hoe houdt een Stalon (relatief veel ruimte) zich in "zwaar" weer of een Nallo 3/2001 (lichter)idem dito. Hoe houdt het doek van de Geotracker zich bij zware regenval? Is de Namatj werkelijk zo allround als men beweert, wat is het verschil in condensvorming, enz.enz.


Hi Limme..

Een consumentenonderzoekje voor zo'n mega-aankoop is erg verstandig. Ik betwijfel echter of er mensen zijn die de ervaring hebben die jij zoekt. Iemand die alle door jou genoemde tentjes in alle mogelijke condities heeft ervaren lijkt me erg moeilijk te vinden. Het advies wat je hier zal vinden zal dus erg 'algemeen' blijven. Mensen die één van de genoemde tenten bezitten kunnen veelal niet vergelijken omdat ze de andere modellen onvoldoende kennen.

Persoonlijk zou ik bij all-roundgebruik (camping, af en toe een tochtje) kiezen voor de tunnel. De besparing op het gewicht, en de relatief ruime leefruimte geven de doorslag.
Ga je met grote regelmaat winterse en/of alpine tochten uitvoeren zou ik kiezen voor de Geo-tracker. Dat is een echte wintertent en daar speciaal voor gemaakt.

-Nallo 3 (tunnel, 2.8kg)
Het laagste gewicht.
Ruime binnentent.
'Kleine' luifelruimte

-Nammatj 3 (tunnel, 3.8kg)
Dubbele luifelruimte t.o.v. de Nallo

-Stalon (tunnel, dwarslaper, 3.5kg)
2 ingangen. 2 luifelruimtes.

-Geotracker (Koepel 3.5kg)
Vrijstaand. Wintertent. 2 ingangen. 2 luifelruimtes.

Welke eigenschappen vind je het belangrijkst? De tunnels leveren erg veel binnenruimte maar zijn minder stormvast. De koepel is relatief zwaar, maar erg stormvast en besneeuwbaar. I'ts up to you! Het zijn hoe dan ook allemaal toptenten met een prima reputatie.

Opmerking: In het geval van een keuze tussen de Geotracker en de Stalon zou ik altijd voor de Geotracker kiezen. Alle voordelen van een koepel bij een gelijk gewicht en een nagenoeg gelijke binnenruimte.

Suc6

:7
martin
-(heeft nooit meer als 750 piekies voor een tent betaald!)
 
Ervaringen met Hilleberg èn Lowland

Hallo Martin,

Spijker op de kop!
Stabiliteit en ruimte. Jouw woorden doen mij neigen naar de Geotracker. Overigens zij mijn Nallo's en Namatj-en lichter dan de jouwe en dat van die luifelruimte van de Nammatj t.o.v. van de Nallo....? Kleingheid, maar mijn neefje van 5 is erg precies.
Nog even wat verder rondvragen leerde, dat de geotracker volgend seizoen een ander doek krijgt; minder gevoelig voor rek bij regen! Totaal gewicht wordt ook nog eens wat minder: +/- 3.3 kg(Info van Lowland)
Krent als ik ben: Wechsler heeft een tent; de "Outpost" (bij Carl Denig: de Canopus)Wordt het komend seizoen geleverd met Siliconen gecoat doek.Gewicht +/- 2.5 Kg incl. footprint. Prijs 349.= Euro Gebeld naar Duitsland: bijzonder vriendelijk en informatief.Iemand ervaring met Wechsler?

Joeri:

volgens mijn informatie is siliconen coating in een aantal staten van de VS verboden maar niet in alle. De site van Hilleberg USA:
"Our fabric is silicone coated to obtain the highest possible tear strength but it does not offer any adhesion to tapes."

Overigens was de Nallo 3/2001 niet meer voorradig. Ze hebben nog wel een Nallo 2/2001, USD 226,25 (Voor de liefhebber bij Hilleberg USA/Special offers.)

Dank voor de reacties en ik houd mij aanbevolen voor meer.

Limme
 
RE: Ander optie

Hallo Rob,

Terra Nova was zeker één van de opties en met name de Terra Nova Explorer. Bij Demmenie had een personeeldslid zelf ervaring met deze tent. Zij raadde mij deze tent af omdat de ventilatieopening achter/onder erg laag aangebracht en niet afsluitbaar is. Dit veroorzaakt bij regen inslag/"lekkage". Wild Country en Terra Nova komen inderdaad uit hetzelfde atelier. De eerste is qua afwerking en kwaliteit wat minder, maar zeker goed.Dat verklaart ook het verschil in prijs. (Info van de fabrikant en waarneming van mijzelf.}

Groet,

Limme
 
Ervaringen met Hilleberg èn Lowland

De tenten van Wechsel zijn net uitverkocht bij de Globetrotter. Ze hebben daar vrij lang voor bodemprijzen te koop gestaan. Bad luck!

Qua stabiliteit en ruimte. De ruimte in de Geotracker valt wel mee hoor, twee personen met uitrusting past precies. Die tunnels zijn vele malen ruimer van binnen. Een enorm voordeel als je ooit eens een dag of wat in je tent moet verblijven.
Anyway.. Succes ermee!

:7
martin
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan