Ervaringen met Salomon schoenen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Gezien ik binnenkort op reis trek naar Nieuw Zeeland, en daar wellicht wel enkele wandelingen zal doen ben ik al een tijdje op zoek naar wandelschoenen.

'k Heb er wel al een aantal gepast, vooral Meindl's. Nu kom ik in zowat elke outdoorzaak ook de Salomon stf 6 gtx tegen. Da's een klasse B wandelschoen, met Goretex voering (kostprijs ongeveer 130 euro). 'k Heb hem al eens gepast en hij zit me wel goed.

Alleen vraag ik me af: wat met de kwaliteit/duurzaamheid (de zool is alvast geen Vibram, maar 'k veronderstel dat dát alleen niet bepalend is)? 'k Weet het, op iets als wandelschoenen mag je eigenlijk niet besparen, maar 'k vind die Meindl's, Hanwags, Lowa's en dergelijke wel direct een stuk duurder. 'k Neem aan dat je dan wel iets meer 'schoen' krijgt voor dat geld, maar toch...?

Nu denk ik wel dat ik als beginnende wandelaar niet direct een fortuin hoef te spenderen aan schoenen die ik wellicht toch nooit heel intensief zal gebruiken (misschien ga ik er hooguit 2 keer in het jaar eens mee wandelen op iets 'ruwer' terrein).

Dus, heeft er iemand van jullie ervaringen met het merk Salamon, en specifiek dan dit type (stf 6 gtx)?

Alvast bedankt!
Groeten,
Dirk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Ervaringen met Salomon?

Als hun schoenen dezelfde kwaliteit hebben als hun skibotten dan is het zeker de moeite. Voor de rest zou ik het echt niet weten.

groetjes,
Jan
 
RE: Ervaringen met Salomon?

Hallo Jan,

Bedankt voor de info.

'k Ben eigenlijk wel serieus aan het twijfelen: sommige winkels afficheren die Salomon eerder als een type A/B schoen. Nu niet dat dat zo veel zal verschillen maar toch...

Vasthouden aan een bepaald merk of type is misschien ook niet dé manier (je moet ze tenslotte toch aan je voeten hebben), maar 'k zit nu te twijfelen of ik toch geen Meindls zou nemen. 'k Zou dan opteren voor een Air Revolution 3.0 of 5.0. Is er veel verschil tss deze twee (afgezien van de prijs)?

Zoals eerder gezegd zie ik me in de toekomst wel meer te gaan wandelen, maar heb nog geen idee wat soort wandelingen dat zullen zijn (bergtochten? droog/nat? warm/koud?). Heb vandaag wel net bevestiging gekregen voor mijn boeking op de Milford Track in Nieuw Zeeland (licht bergachtig, en vooral héél nat ;-)).

Ik wil wel wat geld uitgeven aan een goede schoen (wat is tenslotte 50 euro meer als je er 10 jaar mee kunt doen), maar de keuze wordt er alleen maar moeilijker op (hoe meer winkels ik bezoek).

Weet jij (of iemand anders) een winkel (in omgeving Gent/Antwerpen) waar men de tijd neemt om je de perfecte schoen te laten passen, en waar men dit met voldoende kennis van zaken? 'k Ben zaterdag (toegegeven, ik kon er eigenlijk een betere dag uitgekozen hebben) bij Bever in Merksem geweest, en ondanks dat die verkoper z'n uiterste best deed om me verschillende schoenen te laten passen leek hij me niet echt ervaren in die dingen.

Groeten,
Dirk.
 
RE: Ervaringen met Salomon?

Heel zeker de Berghut in Hamme, maar probeer daar niet op een zaterdag binnen te vallen tenzij je zelf veel tijd hebt. Op een zaterdag is het daar druk en dus al je moeten wachten tot ze klaar zijn bij een klant (en dat kan dus wel es lang duren). Aan de schoenafdeling kunnen ze je wel es snel iets tussendoor laten passen als je zelf al een idee hebt van wat je wilt. Maar voor meer uitleg zal je dan toch moeten wachten tot het jouw beurt is.

Groeten,
Jan
 
RE: Ervaringen met Salomon?

Hi jan
Ik heb zelf een paar Salomon GTX klasse B schoenen. ik heb ze in 95 gekocht en ze voldoen nog steeds erg goed. ze zijn licht, de zolen (contagrip) bieden op natte stenen en rotsen erg goede grip, ze zijn stevig en de pasvorm is ook erg goed.
ik heb ze toendertijd in de uitverkoop gekocht voor 1500 BEF in de Disport en heb nog steeds geen reden gehad om andere schoenen te kopen.
een erg goede koop dus!
 
RE: Ervaringen met Salomon?

Okido, bedankt aan iedereen voor zijn ervaringen te delen. Ik heb vrijdag dan ook maar een paar stf 6 gtx'en aangekocht. Zitten me wel goed, maar denk toch dat ik terug zal moeten voor een maatje groter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan