Ervaringen Techtrail horloges?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie-o-wie heeft er al ervaring met horloges van Highgear Techtrail?

http://www.highgear.com

Ik weet dat enige modellen verkrijgbaar zijn bij Bever (duh, ik werk er parttime) en dat ze redelijk voordelig zijn (in verhouding tot Suunto).

Wat ik me nu afvraag: is het wat?

Het gaat mij vooral om de volgende modellen:
http://www.backcountry-equipment.com/accessrs/a-nav_measure/highgear/compasshi_main.jpg
Compass High (75 euro)
Functies:
- kompas
- temp. meter
- chrono
- alarm

http://www.backcountry-equipment.com/accessrs/a-nav_measure/highgear/altitech_main.jpg
Altitech (prijs bij mij onbekend, maar op verschillende websites rond de 120-130 dollar)
zelfde functies als Compass High, met extra:
- hoogtemeter
- barometer

Dit is geen spam/reclame voor Bever oid. Ik vroeg me gewoon af of hier mensen met ervaringen rondlopen. Ik zit er namelijk over te denken zo'n apparaat aan te schaffen.

Ik was extra geïnteresseerd in deze modellen omdat ik een hekel heb aan horloges aan mijn pols.

Nu ben ik niet zo'n ontzettende klimmer, dus hoogte is voor mij niet heel interessant, echter een barometer kan wel praktisch zijn bij het kamperen...

Alvast bedankt!
Joris
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Joris,


er is een nederlandse website voor techtrail waar meer info staat qua specificaties etc.

www.techtrail.nl

de Altitech kost in Nederland € 159,95

Ik gebruik de Altitech inmiddels al ruim een half jaar, en ben echt onder de indruk,
de hoogtemeter is echt op 1 meter nauwkeurig,
de weersvoorspelling gekopeld aan de barometer werkt perfect.

ik heb in het verleden een Suntoo gebruikt, sommige modellen hebben meer opties en mogelijkheden (bijvoorbeeld de X serie) vandaar denk ik ook het prijs verschil, qua metingen en kwaliteit is Techtrail absoluut gelijkwaardig,
hij bied alles wat je nodig hebt, en geen (voor de meeste mensen) onnodige extra'swil je meer weten kan je me altijd mailen,

groetjes Hans
 
mmm... klinkt goed... :)

Maar nu baal ik ervan dat de Altitech niet tijdens de Bever-dealer-dag heb gekocht... dat scheelde nogal in prijs... alleen toen twijfelde ik nog een beetje.

Nou, personeelskorting is ook wel leuk, dus ik zal er eens over nadenken :)
 
Bij Perry Sport kwam ik laatst de Techtrail horloges tegen, prijs 169,95. Het was een horloge (ben even de naam kwijt) met hoogtemeter, barometer, temperatuur en digitaal kompas.
Helaas ging het horloge volledig op tilt toen ik het nog maar net om had (temperatuurmeter gaf aan dat het -90 graden celsius was). Ik kreeg hem niet gecallibreerd. Ook de hoogtemeter was in de war.
Bij terugkeer naar Perry kreeg ik (overigens heel netjes van Perry) een nieuw exemplaar mee. Die leek het in eerste instantie goed te doen, totdat de hoogtemeter weer op tilt ging. Ook dit exemplaar heb ik teruggebracht.
Ik weet nog steeds de reden niet, maar mijn ervaring is ronduit negatief. Helaas...:-(
 
Ik snap nog steeds niet wat een electronisch kompas voor nut heeft boven het meest simpele recta kompasje. Kan iemand mij dat uitleggen?
De hoogtemeterfunctie van een GPS is veel betrouwbaarder dan een barometrische hoogtemeter. Ik snap dus ook niet waarom electronische kompassen en barometers in GPS-en worden ingebouwd. Kan iemand mij dat uitleggen?
Of het warm of koud is, dat voel ik zelf wel, daar heb ik geen thermometer voor nodig.
Bij mijn huidige onwetendheid snap ik dus niet wat deze flitsende apparaatjes voor voordelen hebben boven een simpel casio horloge met barometerfunctie. Kan iemand mij dat uitleggen?

Groeten,
domme Jaap.

(OOOO, ik snap het al..... je kan er de blits mee maken ;-) !
 
Ik snap eigenlijk niet wat jij op internet doet. Je kunt toch ook gewoon per post versturen? Kan iemand mij dat uitleggen?:9
 
Een GPS kan alleen een betrouwbare hoogtemeting uitvoeren als er een ideale satelliet configuratie is. En daar schort het nogal eens aan. Ook een barometrische hoogte meter heeft zo zijn minder betrouwbare momenten. Vandaar dus dat je ze allebei moet hebben.

Simpel toch?
 
Moet?

Ik doe het al jaren zonder. Veel simpeler!


En Linda, ik zal het uitleggen. Internet werkt sneller en goedkoper dan de post. Vandaar. Ik ben het helemaal met Jaap eens.

:)
 
Welke provider heb jij dan Martin???
Ik betaal me suf aan PC's en kabelabonnement...:D
Maar ik heb ook nog nooit gewerkt met GPS en/of hoogtemeters.
Een goede kaart, Silva kompas, een beetje basiskennis van het gebeuren en echt verdwaald ben ik eigenlijk nog nooit, zelfs niet in baggerweer op de toppen in Wales.
Het is meestal een kwestie van vanaf het begin van je tocht bijhouden waar je bent, en niet pas na dat je half in paniek bent omdat je het even niet meer weet de kaart eens uit je rugzak gaan vissen
GPS lijkt me doodhanding als je diep in een regenwoud zit, op zee of midden in een zandwoestijn. Daar zijn de features zo minimaal dat je met wat basiskennis er niet uit zal komen, maar zolang ik nog toppen, paden en zo nu een dorpje kan herkennen geloof ik niet zo in al dat extra gewicht. Bovendien valt mij op dat mensen met GPS enorm voorzichtig moeten zijn met hun batterijen, en al die leuke log mogelijkheden amper kunnen gebruiken als ze meerdere dagen op weg zijn.

Rob
Die zich net realiseert dattie voor de Nachthike nadrukkelijk om GPS gevraagd heeft omdattie geen uren naar zijn auto wil lopen zoeken op dag 2..;)
Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
>De hoogtemeterfunctie van een GPS is veel betrouwbaarder dan
>een barometrische hoogtemeter.

Eh, wat is je definitie van betrouwbaar? Als ik per fiets een berg op ga (en dat gebeurd nogal eens) met een barometrische hoogtemeter die iedere 20 seconden de hoogte logt (en de afstand, tijd en het hele rataplan) krijg ik een mooie strakke lijn als hoogteprofiel waar ik stijgingspercentages per kilometer uit kan halen en zo. Heb hetzelfde geprobeerd met een GPS (een Garmin GPS V als ik me goed herinner) en kreeg een hobbelige lijn die er wat grassig uitziet (of als het haar van Bart Simpson, wat je wilt) en waar ik zeker geen betrouwbaar hoogteprofiel uit krijg. 't Was in 2000 dus mogelijk was de nauwkeurigheid van GPS toen nog lager aangezien ooit ergens de burger GPSen eens een lagere nauwkeurigheid hadden dan militaire GPSen en dit is opgeheven of dat er nog geen WAAS was of zoiets.
Hoe dan ook, in dit geval was een GPS dus zeker niet betrouwbaarder dan een barometrische hoogtemeter. En dan nog even afgezien van het fiet dat mijn aparaatje met barometrische hoogtemeter een jaar doet op zo'n platte 2032 batterij en dat lukt een GPSje (helaas nog) niet hoewel het met de Suunto X9 de goeie kant op gaat.

Groetz,
Dennis
 
>Bovendien
>valt mij op dat mensen met GPS enorm voorzichtig moeten zijn
>met hun batterijen, en al die leuke log mogelijkheden amper
>kunnen gebruiken als ze meerdere dagen op weg zijn.

Nog nooit met Nico wezen wandelen? Die had al na 13 km door dat de eerste dag van de OC hike ongeveer 25 ipv 18 km zou worden, en liet dat ook keurig geillustreerd aan iedereen zien... :( Fijne vent....

maar zonder dollen, ik zie het nut ook niet zo, zeker niet in Nederland. In de bergen vind ik een hoogtemeter een waardevolle aanvulling op de kaart, maar op de utrechtse heuvelrug is de noodzaak niet zo aanwezig.
Kwestie van de markt levendig houden denk ik.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Allemaal nutteloze gadgets die 99 van de 100 keer vertragend en afleidend werken tijdens de verplaatsing, en die bij 9 van de 10 gebruikers een zeer naief en vals gevoel van schijnveiligheid en 'goed bezig zijn' geeft.

Kaart, kompas, hoogtemeter.. in die volgorde..
En kennis: onbetaalbaar.

:7

Jaa.. op Antartica enzo wel een GPS.. Natuurlijk
 
Ik herinner me een ontmoeting met twee volledig uitgedoste individuen + honden die al GPSend over de Hoge Venen trokken tot ze op een beschermd stukje natuur stoten waar ze met hun honden niet door mochten. Dat hun auto drie kilometer verder stond wisten ze wel, maar hoe er dan te raken bleek problematischer.
Geef mij dan maar een stafkaart. Kompas en hoogtemeter heb ik meestal ook wel bij, maar meestal heb ik aan een kaart genoeg.
 
Niet iedereen is blij met een techtrail. Ik bijvoorbeeld. Ik heb er al twee versleten... beide na drie dagen gebruik. De achtergrondverlichting schijnt het maar drie dagen uit te houden kennelijk!

Overigens fraaie praktische vormgeving, redelijk nauwkeurig. Maar waarom kunnen ze er niet een fatsoenlijk lampje in plakken????}( }(
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan