esbit


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Esbit-brandertje.
Grappig dat het Esbit weer opduikt in de hiking-onderwerpen, nadat ik jaren heb gedacht dat ik de enige was die het nog gebruikte.
Er is namelijk ooit een brandertje geweest voor deze blokjes, van het merk Meta. Het was van aluminium, zo licht als maar mogelijk, en er waren 2 pannetjes bij met deksel, 1 ter grootte van een theekop en 1 van een soepkom. Je kon het kleine pannetje aan de kook krijgen met een klein blokje uit de rode verpakking, die bv. Spacsport in Nijmegen verkoopt. Verder ken ik alleen de grote blokken die de Dump hier verkoopt.
Het kleine pannetje is lek geraakt door te vaak schoonschuren met rivierzand, van het grote is het deksel verdwenen in een stuwmeer op La Gomera.
Ik heb nog geprobeerd via Marktplaats te kijken of iemand er nog een op de zolder had liggen, maar tevergeefs. Konden we maar als Club de handel een opdracht geven: maak die dingen. Nu moeten we het hebben van een knutsel-hike (bravo Peter, ik had er moeten zijn). Ik gebruik nu wel eens een opengewerkt conservenblik, maar eigenlijk te zwaar. Een bierblikje werkt beter, maar is snel plat in je bagage.
 
Ik weet niet precies wat je bedoelt dat je nu zoekt (ik gok op de pannetjes) maar ik heb hier nog wel ene stapel esbit en esbitbranders liggen. Meest geschikt voor messtins, maar een standaard NATO veldbeker werkt ook prima. Interesse?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan