Eten Noorwegen/Zweden

Hallo allemaal,

Heeft iemand ervaring met het zelfstandig samenstellen van eten uit de supermarkt in Noorwegen/Zweden? Ik dacht aan muesli met melkpoeder als ontbijtjes, tortillas met iets als lunch, en couscous / aardappelpuree zakjes met iets als avondeten. Wat denken jullie?

Alvast bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Ik denk dat de supermarkten er op zich niet zoveel verschillen als bij ons. Wat ik wel altijd leuk vind in Scandinavië zijn de tubes met kaas (met verschillende smaken). Lekker makkelijk en heerlijk op bv. hardkeks
 
Eigen producten zoals aardappel, koolsoorten vallen qua prijs mee, geimporteerde producten worden wat duurder. Denk aan exotische groente als paprika, fruit/kruid als banaan, etc. Fruit aan het Hardangerfjord, de betuwe van Noorwegen, is langs de weg prima te betalen. Centjes in een bakje en doorrijden maar.
Veel vis voor weinig is de fiskepudding.
Je moet er van houden. Ik vind 't in de roerbakpan altijd best lekker. Gewoon in blokjes, net als bijvoorbeeld tofu.
 
Melkpoeder is iets wat vroeger goed te krijgen was in de supermarkt in Noorwegen, maar nu door de produsent uit het assortiment is gehaald. Heeft heftige discussies opgeleverd onder buitensporters hier... Neem dus mee uit Nederland. Verder is het assortiment in de supermarkten in Noorwegen flink verbeterd de laatste jaren en voorzie ik weinig problemen.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan