Eten


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

ik ga van 10 juli tot 28 juli naar noord-Zweden/noord-Noorwegen (Narvik/Skjomdalen-Hellemobotn-Ritsem-Abisko of Nikkaluokta). Ik heb één keer eerder wildgekampeerd/gelopen, met een groep Zweden in de buurt van Abisko/Lapporten/Kaisepakte. Nu vraag ik me af: wat eet je zoal? Ik heb niet zo goed opgelet, die Zweden deden alles voor me :)

Ontbijt: ik meen me pap te herinneren. Bestaat er instant-pap waar je alleen water bij hoeft te gooien, of doe je dan pap+melkpoeder+water?
Lunch/middag was pastapåse, oftewel, spagheterria, dat lukt wel.
's Avonds herinner ik me chocolademoes. Bestaat er instant-cholocademoes? Of is daar een andere truuk voor?

Verder natuurlijk veel noten/studentenhaver/chocola/kex.

Is het te doen om voor een week aan eten mee te nemen, of is dat teveel? Er zijn geen winkels ofzo :) Wel berghutten maar da's een beetje duur.

In Zweden is veel duurder, maar geldt dat ook voor dit soort gedroogd voer e.d.? Het is mijn indruk dat ze veel meer hebben. Wat is handiger, hier kopen of in Kiruna kopen?

En hoe zit dat met brood-achtigen?

groet,
Gerrit.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik denk dat je als je even zoekt op het forum dat deze vraag al eerder gesteld is (in ieder geval over wat er gegeten wordt).

Ik heb zelf ook meerdere keren in die omgeving gelopen. Nam altijd m'n eten mee uit Nederland. Dan kun je hier rustig eens kijken wat je mee wil/moet nemen. Bovendien is het nog goedkoper ook.

Ik heb wel eens voor 3 week eten in m'n rugzak gehad, maar om nou te zeggen dat het lekker zat op m'n rug....

Brood lijkt me niet prettig om mee te nemen, dat wordt samen geplet, en lijkt me niet lekker.

Succes ermee

Arjen
 
Hoi Gerrit,

Ik denk dat de Zweden als ontbijt havregrøt eten (havregrøt is de noorse naam, ik weet niet hoe het op z'n Zweeds heet maar het zal er wel op lijken). Het is te koop in de supermarkt bij de muesli afdeling. Nadeel van grøt is dat je het een paar minuten moet koken. Kan met melk (in poedervorm), water of half om half. Met melk brandt het eerder aan. Grøt eet je met suiker, kaneel en een klontje boter en eventueel vruchten erbij. Is een lekker stevig ontbijt.
Zelf maak ik altijd muesli met vruchten, rozijnen en suiker, aangemaakt met melkpoeder en water. Dan hoef je niet te koken en spaar je dus benzine uit. Echt lekker is het niet, maar voor een week wel te doen. Vult wel goed.

Brood wordt snel oud en je hebt ook nog beleg nodig. Afbakbroodjes kunnen wel handig zijn voor boven een kampvuurtje, maar nemen erg veel plek in beslag in de rugzak. Als lunch neem ik altijd koekjes mee, bijv. Bixit en chocolade.

Zelf kan ik op een tocht wel eten meenemen voor een hele week (9 dagen). Dan heb ik ook een man bij me die meer kan dragen dan ik. Ik denk dat wij zo'n week beginnen met 17 kg en 21 kg. Dat is exclusief een paar kilo visspullen. Je moet er rekening mee houden dat je de eerste dagen minder ver loopt met je zware rugzak dan aan het eind van de week.

Ik zou maar zoveel mogelijk van het eten in Nederland kopen. Dan heb je de tijd om meerdere winkels af te gaan en lekkere dingen uit te zoeken. Plus dat je thuis alvast kunt passen of alles in je rugzak gaat.

Groeten,

Linda
 
Hoi Gerrit,

Ik denk dat de Zweden als ontbijt havregrøt eten (havregrøt is de noorse naam, ik weet niet hoe het op z'n Zweeds heet maar het zal er wel op lijken). Het is te koop in de supermarkt bij de muesli afdeling. Nadeel van grøt is dat je het een paar minuten moet koken. Kan met melk (in poedervorm), water of half om half. Met melk brandt het eerder aan. Grøt eet je met suiker, kaneel en een klontje boter en eventueel vruchten erbij. Is een lekker stevig ontbijt.
Zelf maak ik altijd muesli met vruchten, rozijnen en suiker, aangemaakt met melkpoeder en water. Dan hoef je niet te koken en spaar je dus benzine uit. Echt lekker is het niet, maar voor een week wel te doen. Vult wel goed.

Brood wordt snel oud en je hebt ook nog beleg nodig. Afbakbroodjes kunnen wel handig zijn voor boven een kampvuurtje, maar nemen erg veel plek in beslag in de rugzak. Als lunch neem ik altijd koekjes mee, bijv. Bixit en chocolade.

Zelf kan ik op een tocht wel eten meenemen voor een hele week (9 dagen). Dan heb ik ook een man bij me die meer kan dragen dan ik. Ik denk dat wij zo'n week beginnen met 17 kg en 21 kg. Dat is exclusief een paar kilo visspullen. Je moet er rekening mee houden dat je de eerste dagen minder ver loopt met je zware rugzak dan aan het eind van de week.

Ik zou maar zoveel mogelijk van het eten in Nederland kopen. Dan heb je de tijd om meerdere winkels af te gaan en lekkere dingen uit te zoeken. Plus dat je thuis alvast kunt passen of alles in je rugzak gaat.

Groeten,

Linda
 
Ik meende dat het havregryn heette, in elk geval vlokkenspul dat als je het een paar minuten kookt verandert in een slijmerig papje dat met wat suiker wel te eten is. Heb het erg veel gegeten in Zweden en Noorwegen (maar toen ik laatst bij een kampeertochtje in Duitsland het restantje opmaakte vond ik het best wel vies).

Als broodvervanger inderdaad meestal koekjes (bijv. Digestive), chocolade en eventueel wat van die energy-repen.

's Avonds meestal rijst of pasta (spaghetti is onhandig als je alleen een lepel hebt!). Als het gaar is kookvocht niet weggooien maar zo een zakje saus of cuppasoup erbij roeren. Appel-kaneel cuppasoup (rare Zweden) doet het prima met rijst.
Aardappelpuree (met aromat) of couscous (vrij smakeloos) zijn ook praktisch.
Ik vind die kant-en-klaar hiking-maaltijden te duur en te klein maar ik ben dan ook niet zo'n fijnproever en over smaak valt lang en veel te twisten.
 
Ik meende dat het havregryn heette, in elk geval vlokkenspul dat als je het een paar minuten kookt verandert in een slijmerig papje dat met wat suiker wel te eten is. Heb het erg veel gegeten in Zweden en Noorwegen (maar toen ik laatst bij een kampeertochtje in Duitsland het restantje opmaakte vond ik het best wel vies).

Als broodvervanger inderdaad meestal koekjes (bijv. Digestive), chocolade en eventueel wat van die energy-repen.

's Avonds meestal rijst of pasta (spaghetti is onhandig als je alleen een lepel hebt!). Als het gaar is kookvocht niet weggooien maar zo een zakje saus of cuppasoup erbij roeren. Appel-kaneel cuppasoup (rare Zweden) doet het prima met rijst.
Aardappelpuree (met aromat) of couscous (vrij smakeloos) zijn ook praktisch.
Ik vind die kant-en-klaar hiking-maaltijden te duur en te klein maar ik ben dan ook niet zo'n fijnproever en over smaak valt lang en veel te twisten.
 
Ha die Gerrit,

Ik neem weleens van dat droogvoer mee die de Italianen fabriceren, zeer smaakvol en verder aan te maken met diverse kruiden/specerijen indien nodig. Meestal niet, maar ik heb er verschillende mee!

In combinatie met aardappelpuree met meegenomen nootmuskaat hebben we het hier over heerlijk eten in the OUTDOORS! Keks en mueslibrood
doen het ook goed en het geplet vindt ikzelf geen probleem! Gewoon genieten en wat het ook goed doet in mijn geval : gedroogde snipperuitjes, noodles(soepen) verschillnde smaken bijv. te halen bij de toko

Indien je dit soort voer koopt zou ik wel de kartonnen-verpakking thuis laten en op de zakken zetten wat er in zit!

Veel plezier alvast. Ikzelf ga midden augustus de Fjallraven classic lopen (voor de eerste maal)Dat is misschien wel de zelfde route.
Eten wordt daar verzorgt, erg luxe dus!, maar neem zeker ook het 1 en ander mee.

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
Neemt er wel eens iemand (friese/groningse/drentse) droge worst mee? Dit kun je bewaren buiten de koelkast, maar ik zat me af te vragen hoe goed het zich houdt bij de huidige tropische temperaturen. Misschien een interessant alternatief voor beef jurkie?
 
Hoi Remi.

De Drenthse droge koster worsten doen het zeer goed. Meestal moet je ze eerst thuis laten uithangen, zodat het meeste vet er uit druipt.
Meestal neem ik er ook een paar mee naar een club.evenement waar ze binnen no-time verdwenen zijn.

Ik ga morgen weer een voorraadje inslaan.
Iemand nog belang????

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Vergeet ook de Twentse droge worst niet:) Ik neem ook wel vaak iets van droge worst mee, erg handig en lekker.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan