Eureka! El Capitan 2 ervaringen en vragen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Momenteel ben ik opzoek naar een nieuwe tent. Deze tent zal voornamelijk worden ingezet voor liftreizen door Europa (van het uiterste Noorden tot het uiterste Zuiden) en zal verdeeld worden over 2 backpacks. Deze reizen zullen grotendeels s'zomers plaatsvinden maar ook in de herfst trek ik er graag opuit.

Mijn oog is nu gevallen op de Eureka! El Capitan 2. Deze kan ik momenteel gunstig aanschaffen bovendien heb ik goede ervaringen met Eureka! tenten. Deze tent word aangeprezen als 3-seizoenen tent wat voor mij ideaal zou zijn. De waterkolom van het tentzeil is echter 2000mm, dit klinkt mij niet echt 3-seizoens waardig. Is dit voldoende voor een reis in de herfst of een reis naar noord Noorwegen?

Zijn er mensen met ervaring met deze tent op dit prikbord aanwezig en wat zijn deze ervaringen?

Mvg,Hitch
 
>Echt niemand ervaring met deze tent?

Tja, wat noem je ervaring?

Ik heb hem een aantal maal opgezet en afgebroken, zowel in de winkel als op tenten shows, maar heb er nooit in overnacht.

Ik vind hem erg ruim voor twee personen en ook wat zwaar, maar die ruimte kan best prettig zijn. Zeker als je lift, heb je nogal wat bij je en dan kun je die ruimte wel gebruiken.

Verder zijn Eureka! tenten prima. Goede prijs, goede kwaliteit.

En over die waterkolom zou ik me niet zo druk maken. Een vallende regendruppel heeft een waterkolom van slechts 1500mm, alles daarboven is volgens de wettelijke norm waterdicht. Die El Cap dus ook. Kijk maar eens naar een paraplu, heeft ook niet een hoge waterkolom, maar houdt je wel lekker droog, toch?

Waterkolom voor een grondzeil is belangrijker, omdat je daar met je knieen op zit en zo een hoge druk kunt veroorzaken. Maar meestal is daar een mm of 3000 al voldoende (je zit toch op je matje), alhoewel ik liever 5000 mm heb in een grondzeil.

Ik had je post al eerder gelezen, maar je vroeg om ervaringen met de El Cap en die heb ik dus niet en had eerst dan ook niet gereageerd. Ik kan je alleen wat algemene info geven zoals ik hier boven heb gedaan, hoop dat je er wat aan hebt.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan